Şimdi Ara

işlemci fanı iş makınası gibi ses çıkarıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Phenom II X6 1055T işlemci aldım yeni sistemle ama kasa sessiz olsun derken işlemci tüm planlarımı alt üst etti! felaket sesli çalışıyor. bu fanın devrini düşürebilirmiyim? overdrive diye bir program vardı anakartta ama çalışmıyor program. amd nin sitesinden de bakınca aynı programı gösteriyor. bunun farklı bir programı yada biosdan bir ayarı varmı? yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Anakartınızın markasını yazarsanız yardımcı olabilirz.
  • işlemciyi sizmi taktınız. Takarken macun sürdünüzmü, tam olarak yerlestiğinden eminmisiniz?, C&C açıkmı? Anakartınızın son bios'u yüklümü?, anakartınızın marka ve modeli nedir?
  • bende 1055t kullanıcısıyım ama söylediklerinizle alakas yok arkadaşın dediği doğru.
    stok fanıyla beraber 3.2 ghz kullanıyorum 1 haftadan beri fandan acayip ses çıkmaya başladı.
    o/c geri aldım yine aynı fark yok.
    fan hızım biostan otomatik !
  • tüm yorumlara cevap vermeye çalışayım,

işlemci AMD Phenom II X6 1055T (2.8 GHz) 9MB 938p 125W

anakart MSI 785GM-E51 AMD785G /DDR3 S+V+GL+RAID+16X 938pin

işlemciyi kendim taktım, sanırım tam takılı olmasaydı bunları yazıyor olmazdım.

biostan fan ayarını değiştiren bir kaç seçenek denedım ama bır sey olmayınca geri halıne getırdım.

sistemdeki bileşenlerin hiç birinde herhangi bir o/c yapmadım. her şey ilk takıldıgı ayarları ıle duuryor. sürücüler hariç onları guncelledım elbette.

birde ek olarak xp işletim sistemi var lakin bilgisayarı kapat dedıgımde otomatık kapanmıyor , şimdi guvenle kapatabılırsınız yazısı cıkıyor, win95 kullanır gıbı hıssettım kendımı :)
  • hacı sen o sistemle xpden nasıl bi performans alıyorsun??
    ben sistemi topladıgım günlerde xp de kurmuştum makinaya %50 daha düşük bi performans aldıgımı hissetmiştim.
    neyse bizim sorunun çözümü işlemci sogutma sistemini değiştirmek galiba..
  • xp yi kıyaslayabılecek bır ıkız makınem yok. diger makıne P4 Presscot o yuzden yorum yapamıycam. ama benım işlemcide sorun var sanırım 800 mhzde çalışıyor. o yuzden dıger makıne ıle pek fark yok aralarında su an . standart ayarlara gelırse belırtırım ayrıca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.