Arkadaşlar benim işlemci hızlarıyla ilgili bir sorum olacaktı şimdi işlemci hızları arasındaki farkı çeşitli programlarla test ediyoruz ama benim sormak istediğim pc kullanırken bunu ne kadar hissedeceğimiz. Mesela core i5 520m bir işlemci 2.4 ghz den 2.93 ghz e kadar çıkabiliyoken core i5 430m bir işlemci 2.26 ghz den 2.53 e kadar çıkabiliyo.Normal şartlarda değil modelleme programları falan kullanıyorum ben 3dmax te falan render alırken acaba bu farkı ne kadar hissederim benchmark testlerindeki sayılardan bir şey anlamıyorum acaba çok hissedilir derecede olur mu kısa zamanda laptop almayı düşünüyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
3dmax gibi programlarda hızın farkını hissedersin..oyunlarda ghz in etkisi fazla olmaz ama render da olur..ne kadar fark olur bilemem ama yinede olur..bence nette biraz araştır bu modelleri falan..birçok sitede 3ds max testleride koyuyorlar.
oyundada bir hayli hissediliyor bu fark bendede imzamdaki e6300 1.86 islemci var 2.50 ye cıkardıgımda gta4 vb bi cok oynda gerçek manada başarım saglandı