Şimdi Ara

işlemci hızı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • resimdeki i1.79 ghz ne anlama geliyor.centrino 1.7 ile arasındaki ne fark var.
    şimdiden teşekkürler..

http://img55.imageshack.us/img55/8696/amd3oo.jpg

• 90 mhz hız farkı var.

bir de genelde 1.7 ler dothan oluyor onlarında fsb hızı 400 mhz.

1.79 gibiler de genelde sonoma oluyor bunların fsb si 533mhz.

çok fazla farketmezsin hızı
  • benimki sonoma değil ama kıytırık amd2400
    bilgisayarı değiştirmk istiyom aslında ama satmak istediğimde her yer amdolduğu için para etmeyeceğini ve en fazla 350ş edeceğini soluyo.bilgisayarı değiştirmemin nedeni de wirelessi olmayışı.pcmci denedim ama verim alamadım.servise bilgisayara wireless takılıp talılamayacağını sordum,takılıyomuş ancak buda 120ş mış.
    sizce amd2400 nasıldır.yani bilgisayarı değiştirmeliymiyim yoksa wireless taktırıp ram ini 1024 yapsam alacağım 1000ş lık bir bilgisayarın performansına ulaşabilirmiyim.
  • bilgisayarının özelliklerini ayrıntılı şekilde yazarsan daha iyi olur . . .
  • quote:

Orjinalden alıntı: fıratti

benimki sonoma değil ama kıytırık amd2400
    bilgisayarı değiştirmk istiyom aslında ama satmak istediğimde her yer amdolduğu için para etmeyeceğini ve en fazla 350ş edeceğini soluyo.bilgisayarı değiştirmemin nedeni de wirelessi olmayışı.pcmci denedim ama verim alamadım.servise bilgisayara wireless takılıp talılamayacağını sordum,takılıyomuş ancak buda 120ş mış.
    sizce amd2400 nasıldır.yani bilgisayarı değiştirmeliymiyim yoksa wireless taktırıp ram ini 1024 yapsam alacağım 1000ş lık bir bilgisayarın performansına ulaşabilirmiyim.

işlemcin eski nesil athlonXP bukünkü turion yada athlonlardan 32 bitte aynı frekanstaki işlemcilerle yakın peformans alırsın ama L2 cahce belleğe fazlasıyla gereksinim duyan uygulamalarda iş değişir çünkü sendeki L2 cache bellek 256k üstelik yeni k8 mimarisi athlon ve turionlarda bellek kontrolcüsüde işlemciyin içinde olduğundan ram performansındanda onlara ulaşman zor senin işlemciyi sempronlarla denk bi işlemci 1.8ghz 256k L2cache bulunan sempron 3100+ ya yakın performans alırsın ama sempronlardada ram kontrolcüsüde işlemcinin içinde olduğundan aynı performansı yakalaman zor üstelik senin ramlarin hızıda önemli ama 3000+ yada 2800+ sempronlara denk performans alırsın heralde,rami artırman eğer çok fazla program çalıştırsan aynı anda hardiske ihtiyaç duymaman için gerekli ama şuan ki ram kimi programlar için yeterliyse ekstra ram sana performans vermez o programlar için,eğer internet film müzik gibi programlar çalıştırıyosan bence ekstra para vermene gerek yok eksik kısımlarını daha az maliyetle kurtarabilirsin eğer denediğin wirelessden verim alamadıysan bu seçtiğin markadanda kaynaklana bilir bilmiyorum wireless ile ilgili bi topic açıldı oraya sor nasıl verim alabilirim diye

• Amd Athlon 2400
    512+256 Mb Ram
    40 Gb HDD
    15" Ekran
    64 Mb Ati Ekran Kartı
    1,44 flopy
    Cd-Rw DVD Rom Combo
    TV-Out
    garantinin dolmasına sayılı günler kala kasası,monitörü,harddiski yeni değişti :)
  • Dual DDR modda daha verimli calismaz mi ? 2x256 yada 2x512 gibi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rubisco

Dual DDR modda daha verimli calismaz mi ? 2x256 yada 2x512 gibi ?

yanlış hatırlamıyosam athlonxp mobile olanların dual desteği yok,yani kulanılan çipsetler single chanel destekliyo sadece
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.