Şimdi Ara

İşlemci hızım 798mhz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle laptop kullanıcısıyım. Model hp pavilion g6. Şöyle bir sorunum var. Bilgisayarda son 4-5 gündür aşırı bir yavaşlama oldu. Bilgisayar sanki sürekli güç tasarrufu modunda çalışıyor. Yüksek performansı seçiyorum hiçbir değişiklik olmuyor. Cpu z ile kontrol ettim ve aşağıdaki sonucu aldım. Bilgisayarda oyun program vs açtığımda hiç değişmiyor hep aynı.
     İşlemci hızım 798mhz

İşlemci hızı 2200mhz olması gerekirken 798mhz.

İşin garip bir tarafıda laptopun bataryasını çıkardığım anda cpu z aşağıdaki resimde olduğu gibi oluyor. Yani core speed 2000'lere, core vid 1.100 lere çıkıyor. Ama bu 1-2 sn sürüyor. 1-2 saniye geçtikten sonra yine ilk resimdeki gibi oluyor. Yani core speed 798 oluyor.
     İşlemci hızım 798mhz

Yukarıdaki olay bataryayı taktığımda da oluyor ve şarj aletini laptopa taktığımda da oluyor ama sadece 1-2 saniyelik bir artış oluyor.
    Ayrıca olay görüntüleyicisinde aşağıdaki gibi bir hata yer alıyor. Bu hata bilgisayarı her açışımda olay görüntüleyicisine tekrardan işleniyor.
     İşlemci hızım 798mhz

Bilgisayarı güvenli modda açtığımda cpu z aşağıdaki gibi olmaktadır.
     İşlemci hızım 798mhz

Arkadaşlar bu durumdan nasıl kurtulabilirim. 4-5 gündür denemedim yol incelemediğim internet sayfası kalmadı hiç bir türlü düzelmiyor.
    -2 kere format atıldı.
    -driverlar en güncel hale getirildi
    -bios güncelleştirildi
    -bios default ayarlara getirildi

Bu neden olur ? Nasıl çözebilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• bugatti veyron 1100 beygir fakat her zaman 1100 beygir değildir, devir sona dayandığında 1100 beygire ulaşır.
  • Windows bilgisayarın üreticisinden alınan Windows mu yoksa siz değişmiş miydiniz bunu? Windows 7 geldi siz 8 yaptınız mesela?
  • bir oyuna gir sonra alta al oyunu bide öyle bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Windows bilgisayarın üreticisinden alınan Windows mu yoksa siz değişmiş miydiniz bunu? Windows 7 geldi siz 8 yaptınız mesela?

Hocam kendi windowsu. 2 yıldır laptopa format bile atmamıştım. Laptop bütün özellikleri ile gayet stabil çalışmaktaydı. Bu olayı görünce ilk defa format attım bu hata için fakat düzelmedi.

Fan temizliğide 3-4 ay önce yapıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmen64

bir oyuna gir sonra alta al oyunu bide öyle bak

Değişen hiçbirşey yok. Aynı değerler. Araştırmalarım sonucunda intel speedstep diye birşeyin varlığını öğrendim ve sanırım bu özellik çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanmerci

quote:

Windows bilgisayarın üreticisinden alınan Windows mu yoksa siz değişmiş miydiniz bunu? Windows 7 geldi siz 8 yaptınız mesela?

Hocam kendi windowsu. 2 yıldır laptopa format bile atmamıştım. Laptop bütün özellikleri ile gayet stabil çalışmaktaydı. Bu olayı görünce ilk defa format attım bu hata için fakat düzelmedi.

Bir yabancı forumda sorununuz ile ilgili şöyle bir yazı ile karşılaştım:

"The first error you have described is probably because Intel speedstep is disabled in the bios. Get into your bios settings and make sure speedstep is enabled. Press F10 to save changes and exit. See if that makes the error go away."

Bu hız düşürme ayarını bios'tan kapattı iseniz tekrar açın. Belki bu soruna neden oluyordur. Gerçi oradaki kişinin sorunu çözülmemiş; fakat belki sizde işe yarar kapalı ise.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

"The first error you have described is probably because Intel speedstep is disabled in the bios. Get into your bios settings and make sure speedstep is enabled. Press F10 to save changes and exit. See if that makes the error go away."

Bu hız düşürme ayarını bios'tan kapattı iseniz tekrar açın. Belki bu soruna neden oluyordur. Gerçi oradaki kişinin sorunu çözülmemiş; fakat belki sizde işe yarar kapalı ise.

Biosda böyle bir bölüm ayar yok.Laptop olduğu için biosda bütün ayarları göremiyoruz. Bios sınırlı yani. Bu yüzden bios ayarlarını default yaptım kaydettim fakat birşey değişmedi. Zaten önceden de biosa hiç dokunmamıştım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biosda böyle bir bölüm ayar yok.Laptop olduğu için biosda bütün ayarları göremiyoruz. Bios sınırlı yani. Bu yüzden bios ayarlarını default yaptım kaydettim fakat birşey değişmedi. Zaten önceden de biosa hiç dokunmamıştım.

"In the bios, look for EIST"

EIST ( Enhanced Intel Speedstep Technology ) isminde bir ayar olması lazım. Speedstep şeklinde yazmıyor direk.

Edit: düzenleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 14 Temmuz 2014; 13:50:15 >

• speedstep hız aşırtmadır, sizin bahsettiğiniz eist. orada gördüğünüz üzere 22 tane çarpan var, yüke göre o çarpanlara gelir.
    oyun aşağıya indiğinde cpu normale dönüyor olabilir.
    orthos programını indirip çalıştırın, bu sırada bakın cpu-z'ye.
  • Speedstep ve Turbo Core çalışmıyordur büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xykna

speedstep hız aşırtmadır, sizin bahsettiğiniz eist. orada gördüğünüz üzere 22 tane çarpan var, yüke göre o çarpanlara gelir.

Hocam denedim sonuç yine aynı buyrun:
     İşlemci hızım 798mhz

Biosta EIST diye bir ayarda bulamadım.

• quote:

speedstep hız aşırtmadır, sizin bahsettiğiniz eist. orada gördüğünüz üzere 22 tane çarpan var, yüke göre o çarpanlara gelir.

Emin misiniz? Ben de Core 2 Duo zamanından hız düşürüp enerji tasarrufu sağlayan bir teknoloji diye hatırlıyorum.

http://www.bilisim-uzmani.com/konu-intel-speedstep-nedir-ne-ise-yarar.html

Linkteki tanımda da aynı şekilde geçiyor... Arkadaşın sorununu çözer umarım o ayar.

Edit: Verdiğim linkte İ serisi işlemciler için bu teknolojinin "Turbo Boost" şeklinde geçtiği söyleniyor. Bu ayara bakın bios'ta: "I serisi intel işlemcilerde bu teknolojinin dahada geliştirilmiş hali olan Turbo Boost teknolojisi yer almaktadır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 14 Temmuz 2014; 14:41:01 >

• boşuna formatla uğraşmıssınız

cooln quiet diye bi sistem var bilgisayar ne zaman yüke girerse o zaman son hızda çalışır boştayken en düşük seviyede çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

boşuna formatla uğraşmıssınız

cooln quiet diye bi sistem var bilgisayar ne zaman yüke girerse o zaman son hızda çalışır boştayken en düşük seviyede çalışır

Hocam bahsettiğiniz sistem Amd işlemcilerde var. Ben intel kullanıyorum. Sorun zaten söylediğiniz yerde. Bilgisayar yüke girdiğinde de işlemci en düşük seviyede çalışıyor. Sorun bu zaten.
  • quote:

quote:

Emin misiniz? Ben de Core 2 Duo zamanından hız düşürüp enerji tasarrufu sağlayan bir teknoloji diye hatırlıyorum.

Linkteki tanımda da aynı şekilde geçiyor... Arkadaşın sorununu çözer umarım o ayar.

Edit: Verdiğim linkte İ serisi işlemciler için bu teknolojinin "Turbo Boost" şeklinde geçtiği söyleniyor. Bu ayara bakın bios'ta: "I serisi intel işlemcilerde bu teknolojinin dahada geliştirilmiş hali olan Turbo Boost teknolojisi yer almaktadır."

Hocam BIOS'dan EIST'yi kapatacak yer bulamadım ve bende Windows üzerinden bunu nasıl kapatacağımı araştırdım. Şurdaki linkte nasıl kapatılacağını buldum.
    http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/525272-guide-turn-off-eist-without-bios.html

Denedim ve oldu. CPU Z'den baktığımda core speed 2200 oluyor.
    Fakat şimdi de bilgisayarı güç tasarrufu moduna alamıyorum. İşlemcinin hızını düşürebileceğim bir program var mı?

• quote:

quote:

quote:

Hocam BIOS'dan EIST'yi kapatacak yer bulamadım ve bende Windows üzerinden bunu nasıl kapatacağımı araştırdım. Şurdaki linkte nasıl kapatılacağını buldum.
    http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/525272-guide-turn-off-eist-without-bios.html

Denedim ve oldu. CPU Z'den baktığımda core speed 2200 oluyor.
    Fakat şimdi de bilgisayarı güç tasarrufu moduna alamıyorum. İşlemcinin hızını düşürebileceğim bir program var mı?

Dosyalarla oynayarak yapmışsınız anlaşılan. 6. kısımda "on" yaptığınız kısmı "off" yapıp resetleyin bilgisayarı. Yukarıda söyledikleri zaten tam kontrolü sağlamanız için ifade edilmiş. Asıl kapama-açma işlemi 6. kısımda.
    Program olarak da malesef bir bilgim yok. Bu arada şu hata mesajı meselesi de çözüldü mü böyle?

• quote:

Dosyalarla oynayarak yapmışsınız anlaşılan. 6. kısımda "on" yaptığınız kısmı "off" yapıp resetleyin bilgisayarı. Yukarıda söyledikleri zaten tam kontrolü sağlamanız için ifade edilmiş. Asıl kapama-açma işlemi 6. kısımda.
    Program olarak da malesef bir bilgim yok. Bu arada şu hata mesajı meselesi de çözüldü mü böyle?

İsmini değiştirdiğim intelppm.sys dosyasını sistem bulamadığı için olay görüntüleyicisinde aşağıdaki gibi bir durum var. Hocam ya anakart bozuldu ya da işlemci.
     İşlemci hızım 798mhz

• quote:

quote:

İsmini değiştirdiğim intelppm.sys dosyasını sistem bulamadığı için olay görüntüleyicisinde aşağıdaki gibi bir durum var. Hocam ya anakart bozuldu ya da işlemci.
     İşlemci hızım 798mhz

Windows'u düzgün çalıştığı bir tarihe geri yükleyin. Dosya da ona göre düzelecektir. Şurada bu dosyadaki bir hata sonrası bunun yapılması tavsiye edilmiş: http://www.computerhope.com/cgi-bin/process.pl?p=intelppm.sys
    Belki önceki sorun da bu şekilde düzelir. Bir deneyin.

• bilgisayarıma tıkla
    adres çubuguna

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri

yaz

dengeli ya da yüksek performansı seç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.