Şimdi Ara

İşlemci ısınma sorunu çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni pc alma kararı aldım ve bildiğiniz üzere dolar ve türkiye fiyatları haliyle cok pahalı bende parça parça sistemimi topladım yaklaşık bu işlem 1 hafta sürdü neyse sistemi topladım kardeşim meraktan anakarta bakmış işlemci kapagını kaldırmış benimde haberim yoktu bügun montaj için bir bilgisayarcıya gittim adam anakarttı gördü düzeltmeye calışıcam olmazsa yeni anakart dedi anakart üzerinde ki işlemci pinleri yamulmus 4-5 tane neyse düzeltti montajı yaptık eve geldim win10 yükledim driver vs vs hepsini yükledim test amaçlı 1 el pubg oyun attım sonra meraktan bi işlemci ekran kartı ısısına bakmak istedim hw monitör programıyla bi girdim girmez olaydım yüksüz 50-60 dereceler de yüklü test ettim 80-90 gibi bir rakamı görünce bir sorun olduğunu anladım şimdi aklımda 3-4 tane soru işareti var lütfen çok acil bir durum bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarsa cok sevinirim şimdiden teşekkürler
    1- sıvı soğutma montajı yanlış yapıldı tam oturtulmadı
    2- anakart pinleri zarar gördüğü için mi acaba böyle bir sıkıntı oldu (görseydi biosta görünmezdi bilmiyorum)
    3- 600 w powe yetersiz mi kaldı
    Sistemim ;
    İ7 8700
    Evga gtx 1080 8 gb
    Asus Z370-p anakart
    Colermaster master 240 rgb
    Corsair v600 600w 80 plus power

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mangix -- 3 Haziran 2018; 4:32:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pinlerde sikinti olsa hic calismazdi. Bu secenegi eleyim. Bosta 55 60 biraz fazla o izlemci icin. Sivi sogutma montajindan emin olman gerekiyor.(fanlarin yonu falan..) ayni zamanda biostan enchanced turboyu disable yap birdaha dene.

• Bana gore guc kaynagin da pek yeterli degil. Corsairin vs serilerini pek onermiyorlar. Min tier 3 diye tabir edilen. 650watt gold psu tavsiye ederim.
    Edit. Bu durum isiya neden olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katharsis1537 -- 3 Haziran 2018; 9:25:40 >
  • katharsis1537 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle sizi gibi düşünüyordum ama işte aklımda soru işareti kalmıştı bilmiyorum yani 600 w yetersiz mi yeni bi power alınmalı mı? Eğer dediğiniz gibiyse Anakart pinleri ısıya sebeb olmuyorsa beni rahatlattı montajsa tekrardan yapılır teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mangix M kullanıcısına yanıt
    600 watt ucu ucuna yetiyor suan. Canim sistemi o psuya emanet etmeyin derim. Forumda 400 liraya cok guzel psular var..
    Bu arada kasanin modeli ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katharsis1537 -- 3 Haziran 2018; 23:56:48 >
  • Kasa corsair 400c yani bilmiyorum yeni power almalımıyım 700-750 w kararsızım

• Bir de 1-2 yerde okudum pinlerden dolayı ısı yapabilirmiş bazıları da pin ısı yapmaz montaj olduğunu söyledi sizce hani pinden dolayı mı adam pini yaptı yani hic acılmazsı dedi

• Bir de 1-2 yerde okudum pinlerden dolayı ısı yapabilirmiş bazıları da pin ısı yapmaz montaj olduğunu söyledi sizce hani pinden dolayı mı adam pini yaptı yani hic acılmazsı dedi

Hocam gerçek ısılarda bir farklılık olmaz belki ancak raporlanan ısılar yamuk pin sebebiyle bozulmuş olabilir. Kardeşiniz nasıl olur da anakarttaki pini yamultabilir o işi çözemedim ben. Çok zor bir ihtimal. Anakartın zaten yamuk pin ile gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Garantiye yollamanızı tavsiye ederim. Belki değişim yapmayı kabul ederler. Çünkü kalite kontrol departmanlarının da belirli fire oranları var. Mangix Pandaren Brewmaster... Dota 1 günlerini hatırladım. Selamlar. Tekrardan geçmiş olsun.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Kardeşim anakart üzerinden işlemci koruyucu kapağını kaldırmış benim de haberim yoktu bilgisayarcı arkadaşla montaj sırasında fark ettik düzeltti yani hic görmez umuyorduk ama gördü şimdi inanın ne yapıcağımı bilmiyorum yani inşallah bu sebebten dolayı değildir anakart garantiden cıkıyor bu durumlarda bir daha bekliyemem servis sürecini ne yapıcağımı bilmiyorum dota 1’cilere selam olsun

Gerçek ısılar yani normal örnek veriyorum 40-50 dereceler de çalışır ama bana 80-90 mı gösterir bunu mu demek istediniz ama bilgisayar fanları bi hızlanıyor bi yavaşlıyor böyle bi dengesizlik var gerçekten merak ediyorum ve elimden bir şey gelmiyor ne yapıcağımı bilmiyorum

Evet hocam muhtemelen gerçekte 60ken sende 90 falan gözükecek. Fanı belirli bir hıza manual olarak biostan sabitleyip öyle kullanın derim...

• Yani anakart işlemci pinleri böyle bir şeye sebeb olabilir yani 80-100 liraya değiştiriyorlar değiştirmeyi düşünüyorum anakart işlemci pinlerni değiştiricem ne plursa olsun böyle kullanamam

Dediğin çok mantıklı eğer böyle bir şey varsa kesinlikle dediğin gibi hocam çünkü pubg girince 80-100 fps hatta 97-98-99-100 gibi değerleri görüyor hepsi ama donma fps drop yaşamıyorum

• Bizim ofisimizde ki bilgisayarlarda da ısınma sorunu var. Konunun takipçisiyim. Bilgilendirmeler için tüm arkadaşlara çok teşekkürler .www.afyonkenthaber.com ailesi
  • Kardeşim sana söyliyim hemen şunları dene.

Bi güzel fanlarını temizle termal macun uygulamaaı yap bak bakalım bundan sonra da ısınıyorsa bir sıkıntı var demektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.