Şimdi Ara

İşlemci Isısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar henüz 2 hafta önce Monster'dan Tulpar T5 V23.4.4 modelini aldım. intel i7-12700H işlemci, rtx 4060, 1 tb ssd ve 16 gb ram var pcde. şu an için cyberpunk, flight simulator, ets 2 ve a way out yüklü. nvidia'dan optimizasyon da yaptım istisnasız bu oyunların hepsinde 91 derece sabit ısıda çalışıyor cpu. ekran kartı da 70 derece seviyelerine çıkıyor. firmaya sorduğumda normal dendi ama işlemcinin ısısı bana çok agresif geldi. bu konuda bilgisi olan var mı? 2 fanlı ekstra bir soğutucu da kullanıyorum laptop altında.

• Undervolt işlemi yapılabiliyorsa cihazınız da o işlemi yapın. 91 derece olan işlemci ısısının ortalama olarak 75 derecelere düştüğünü göreceksiniz.

Undervolt işlemi nedir. Cihazın işlemci için kullanmakta olduğu voltajı düşürme işlemi. İşlemci daha az voltaj kullanabileceği halde üreticiler kısıtlamadıkları için oyunlar sırasında işlemci çekebileceği en yüksek voltajı çekmeye çalışıyor. Oysa oyunların buna ihtiyacı yok.

Sizin işlemi kaç W kullanmaya ayarlı bilmiyorum ama örneğin i7-13620H işlemci var. Bu işlemci estra başka işlem yapılmadıysa en fazla 135 W kullanıyor. Üreticide 135 W tamamı kullanacak şekilde ayar yapmış. Tüm üreticiler aynını yapıyor.

Söz ettiğim işlemciye Undervolt yapıldıktan sonra işlemci sıcaklığı 90-95 derecelerden 75 derecelere düşüyor.

Monster'dan Tulpar T5 V23.4.4 modelinde nasıl yapılır öğrenip yapın derim. Tabi cihaz izin veriyorsa çünkü bazı üreticiler nedense o işlemin yapılmasını da engelleyebiliyormuş.

Örneğin Asus, Acer ve HP gibi markaların cihazlarında Undervolt işlemi yapılabilmekte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci sıcaklığı dalgalanıyor
    geçen yıl önce açıldı
    işlemci soğutucu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.