Şimdi Ara

İşlemci ısısı normal mi? 4790k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Thermaltake frio advanced Soğutucu var bende fakat 1 fani ses çıkarttığı icin gobekten çıkarttım.

Havayi dışa atan fan cikyi emen duruyor fakat zaten arkasinda direkt kasanın kendi fanı var havayi atan.

Gta 5 onyuyorum antalyada havada sicak 67 dereceyi gördü en fazla sizce normal mi?

Ayrica Coolermaster Seidon 120v plus a geçmeye değer mi?
    Benim su anki sogutucum daha pahali ondan soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal hocam hele Antalya gibi bir yerde.
  • Boşta nette vs gezerken 33 37 arasi gidip geliyor

• Normal hocam bende Antalyada oturuyorum.2500K 3.3@ 4.4 GHz (1.25v) (Noctua Nh-u12s) Gta 5 te çekirdekler 60-62 derece arası geziniyor.

• 74 dereceye kadar sorun olmaz.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Sizce seidon 120 v almali miyim yoksa suanki sogutmam yeter mi?

• Boşa o sıvı sogutmayi almayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Thetmaltake frio advanced yeter diyorsunuz.
    Tek fani kaldi ama olsun.

• cikopelo kullanıcısına yanıt
    Bence gerek yok hocam,ben h100i almıştım bi hevesle sonra noctuaya geçtim şuan çok memnunum.

• Merhaba Nocturna'nın hangi modeli ?
    Ben Ereboss Black aldım 6 bakır pipe.
    i74790k 4.2 ghz de turbo açık.

Normalde 33-37 derecelerde.
    İşlemciyi yoran oyunlarda Elders Scrolls Online gibi. 47 derece
    Prime95 de %100 sürekli cpu kullanımında 67 derece.
    Soğutucunun gerçekten faydasını görü-yormuyum yoksa değerler yüksek mi anlayamıyorum tam.
    Çok büyük bir soğutucu ve bakıp borulara dokunduğumda sıcaklık alamıyorum sadece ılık.

*Benim görüşüm ben 70 derece sıcaklıktaki gtx770 ekran kartımın bakır soğutucusunu ellediğimde kızgın ve el yakıyor
    ise bu sıcaklığı gpu dan güzelce alıyor demektir.Ancak bu CPU soğutucuları için geçerli olmuyor.Mesela benim soğutucum.
    Thermal macun ortalaanın üstünde kalitede ne çok ne az sıkılmış ve yayılmıştır. Soğutucu çok sağlam bir şekilde cpu ya
    sıkılmış ve bidalanmıştır. Ancak cpu sıcaklıkları 70 dereceleri bulduğunda dahi Bakır Borulara dokunduğumda
    en fazla ılık bir sıcaklık seviyesinde kalmaktadır.Bu da soğutucunun sıcaklığıu cpu dan düzgünce emmediğini gösterir
    dolayısıyla etkili bir iletim söz konusu değil.Bu Coolerlar alışım açısından fakir ve hileli midir yoksa araya sürülen thermal
    macun materyal kalitesimidir ?

Ben bu farkı anlayamıyorum. Ekran kartının soğutucu bakırı ısıyı iyi çekerken neden cpu nun ki iyi çekmiyor.
    Raijintek Ereboss CPU Air Cooler with 140mm Fan soğutucu modelinin i7 4790k işlemcilerdeki olması gereken
    sıcaklık değerlerini yazan hiçbir b ilgiye de rastlamadığımdan bu değerlerin normal olup olmadığına ya da soğutucunun olması gereken soğutma değerini verip vermediğini anlayamıyorum.

Konu hakkıdna ço kbilgili bir arkadaşımız varsa yardımınızı da rica ederim.

http://www.amazon.com/Raijintek-Ereboss-CPU-Cooler-140mm/dp/B00GOWD6T0/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1435498243&sr=1-1&keywords=ereboss

• kohan kullanıcısına yanıt
    Değerlerimiz aynı sayılır.
    Bende 33 37 arasi boşta
    63 67 arasi yükte.(tek fanla çalışıyor şuanda.)

Thermaltake frio advanced da 10 bakır boru var fakat kalın değil ince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikopelo -- 28 Haziran 2015; 22:31:16 >
  • 4.4 e çıkıyor kendi kenidne.

• 4.7 de 1.261 volt -H110 60-69 arası oyunlarda geziyor.Test sırasında Haziran başı Muğla&Bodrum'da 77-79 dereceyi gördüm 5 saatlik testin en yüksek sıcaklığı.(3.çekirdek 81 dereceyi görüyor arada) Soğutucuyu işlemciyi bu şekilde kullanacaksan değiştirme iyi hoş verdiğin para farkına değecek bir şey olmayacak.Ben 5-6 yıl kullanırım diye aldım öylede olacak zaten.
  • boştayken iyide yükteyken biraz fazla geldi
  • intel 74 derece demiş fakat, tjmax değeri sanırım 4 serisi işlemcilerin 100 derece. bence kısa vadede 85 dereceye kadar sorun olmaz.
    ama işlemcinin ömrinden yiyebilir. 10 sene kullnıcağına 6 sene kullanırsın.
    bu arada bu sıcaklarde 67 derece gayet noırmal bir değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 5 Temmuz 2015; 5:18:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.