Şimdi Ara

İŞLEMCİ Mİ ACABA YOKSA BAŞKA BİŞEYMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci cok ısınıyo diye düşüniyodum. 70 derecelere gelince bilgisayar kapanıyodu.kasanın yerini değiştirdim daha rahat hava alsın diye. söktüm temizledim falan.şimdi 50 derecelerde geziniyodu. biraz zorlayım dedim. bikaç programın ardından adawareyi çalıştırır çalıştırmaz yeniden kapandı. işlemci ısısı bu kadar çabuk yükselirmi,,yoksa başka problemmi vardır.

p4 2.4
    512ram
    intel 865 foxconn

• 70 derece yüksek bir sıcaklık. Bende 3,06 var. 42-43 derecelerde geziniyor. Tavsiyem termal macunu yenile. Bunun haricinde Sisoft Sandra isimli bir program var. Her donanım için testler bulunuyor. Bu program ile işlemcini bi test et, zorla.
  • fanın çok tozlu olabilir
    fanın çalışmıyor olabilir
    kasanın yan kapağını açık olarak çalıştır
    ve termal macun kullan
    bunları dene sorunun çözülecektir
  • işlemciyi zorlamaya kalmadan bir işlem yapar yapmaz bil. yeniden başlıyo ve ram sayan yerde takılı kalıyo. res. düğmesine basıp açıyorum. forumda dolaşırken bişey solemişler benzer bi konuyla alakalı. bilgisayar yeniden başladığında bilgisayar önemli bi hatadan kurtarıldı yazıyosa virüs girmiştir diye. bende de o mesajı verdi. ne yapacağımı şaşırdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufonder

işlemciyi zorlamaya kalmadan bir işlem yapar yapmaz bil. yeniden başlıyo ve ram sayan yerde takılı kalıyo. res. düğmesine basıp açıyorum. forumda dolaşırken bişey solemişler benzer bi konuyla alakalı. bilgisayar yeniden başladığında bilgisayar önemli bi hatadan kurtarıldı yazıyosa virüs girmiştir diye. bende de o mesajı verdi. ne yapacağımı şaşırdım

Sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyorsa büyük ihtimal donanımsal sorundur

• Sistem hatadan kurtarıldı mesajı driver larla alakalı veya windowsun kendi salaklığından doğan bir sürü sebeplerden meydana gelme olasılığı çok büyük. Benim o hatayı bi gün vermeyen bilgisayarım olmadı çevredede muhakkak bir gün birisinde verir. Kafanı ona takma... Ben de o işlemcileri kullandım sıcaklık 70 derecelerde geziniyodu ama res atmıyodu. Anakart çok önemli, 865 anakartlarda ısı sorunu baya olsu. Tahminim anakart. Ama dediğin işlemcilerde üretim hatasıda çıktı ve yüksek sıcaklıklarda çalışan işlemciler sattı INTEL... 2.4 2.8 3.0 presscot gibi.. İşin garip yanı INTEl 2.4 lerde süper bi overclok performansı yakaladı. 3.5 ghz e kadar çalıştıranı biliyorum.(özel soğutucularla)

Tabi bilgisayarda 1 sorun bir sürü şeyden kaynaklanabilir. Ramlari bi kontrol et Ardından anakarttan bios dan sıcaklıkta reset atma özelliğini kaldır ardından anakartı değiştir oda olmadı İŞLEMCİ... Başkada bişey olmaz... BEn bu sorunu çok yaşadım ve çok çevresel bir sorun... Ama Ekran kartı HDD veya CD romdan olmayacağına emin ol.

Power supply ıda değiştirmeyi dene..... Oda çok önemli. Aşırı yük altında gerekli besleme olmazsa res atar...

Biliyorum bu7nları sende değiştire değiştire yapardın ama gerçekten sorunun çok çevresel...

• dediklerine göre işim zor gözüküyo. power supply'da dandik bişey zaten.anakarttanda olabilir diyosun.sorunun cd romdan olmadığına sevindim ama biyerden başlayacaz artık arızayı aramaya. cok saol tavsiyelerin için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı işlemci ve problem bende de vardı.sistem kurtarıldı diye mesajda geliyordu sonunda işlemci anakart ve psu yandı.

tavsiyem daha iyi bir soğutucu ve termal macun satın almak.bir de kasa da soğutma açısından çok etki ediyor.eski kasam olan asus ta210 da 3000 devirli fanlara rağmen aynı p4 2.4 ghz işlemci senin sıcaklıklardaydı.şimdi asus ta5a1 var. işlemci 2.8 ghz ve 10 milyonluk fan var.ama sıcaklık load durumunda 45 normalde 37 derece.aynı zamanda sistemin ihtiyaçlarını ucu ucuna karşılayan psular ısınmaya sebeb olur.eski kasamda ki psu bu yüzden fırın gibiydi.şimdiki ılık bile deği.sistemi çöpe atmak istemiyorsan biraz para harcaman gerekecek maalesef.
  • hocam benim bildiğim işlemci anlattığım kadar kısa sürede o sıcaklığa ulaşmaz.

reset ramlerden olabilir, birden fazla ramin varsa onları teker teker sök öyle çalıştır,

biosu sıfırlamakta belki işe yarayabilir.

şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • Ana kart problemine benziyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirgiz

Genelde yeni toplanan makinalarda RAM sorunlu çıkar.
    RAM'in sağlma olup olmadığını bir kontrol ettir.

Aşşağıya link veriyorum. O "iso" yu inndir. Zip'ten çıkar. NERO ile CDye yaz.

Makinayı CDROMla başlat. Otomatikman RAM testini yapmaya başlar.
    Eğer RAM sorunluysa Error sayısı gitgide artar. ama eğer sorun yoksa Error 0 olarak kalır

Umarım işine yarar

http://www.memtest86.com/memtest86-3.2.iso.zip

• ok dediklerinizi yapacağım. işlemci ısısı değil bencede. bi termal macunla olacak gibi değil.power supply problemi var gibi. işlemci o kadar ani sıcaklık değişimi olmaz galiba. bi işlem yapmaya başlayınca birden res atıyo işte. işlemcinin belli sıcaklığa gelince kapat özelliği kapalıymış zaten. ama yinede termal macunu yenilicem. anakart problemi üzerinde nasıl çalışmalıyım onun arızalı olduğunu anlamak için?
  • kondansatörlerde şişme akma var mı?

transistörlerin üstünde kararma ve azcık şişme var mı?

transistörler ısınıyor mu parmağını üstüne koyunca

transistörün örneğini veriyorum aşşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 11 Aralık 2006; 20:44:33 >
  • transistörlere falan baktım bişey gözükmüyo. sağlam gibi. ram testini de yaptım. ordada bişey çıkmadı. yanlız tesiti yaparken bişey dikkatimi çekti. benim ramlar ddr330 olmasına rağmen 165mhz çalışıyo. biostan 333mhz yaptım ama olmadı.

p4 2.4 , 512DDR , radeon9550 , intel i865 chipset, 40gb samsung 7200rpm , lg cdrom-lg writer, fly tv kartı, webcam, hp dijital makinanın dock denen oturtma ayaklığı... kasada aşağıdaki linkte 300watt minton

http://www.minton.com.tr/html/urun.asp?grup=2

daha çok power üzerinde bi sorun varmış gibi geliyo. mintonun dandik bi kasası zaten. donanımlar artmaya başladıkça yetmedi demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufonder -- 11 Aralık 2006; 23:53:04 >

• sıcaklık azaltalım derken 95 derece oldu işlemci sıcaklığı:) aşağıda resmi var.

biosu güncellemem gerekir galiba.

fanı temizledim bu arada. termal macunu da sürdüm.yarım saat oldu. sıcaklık load durumunda 60 oluyo. buda fazla galiba. yükleme olmadan +-50 derece. bakalım bu aralar res atmıyo. şimdide bi format atacam. nolur nolmaz. yazılımda bişey olacağı tutar. daha olmadı bi kasa alcam artık. bugun asusun ta5a1 modeline baktım. bidaha yaparsa artık o kasayı alacam.

• quote:

transistörlere falan baktım bişey gözükmüyo. sağlam gibi. ram testini de yaptım. ordada bişey çıkmadı. yanlız tesiti yaparken bişey dikkatimi çekti. benim ramlar ddr330 olmasına rağmen 165mhz çalışıyo. biostan 333mhz yaptım ama olmadı.

ddr-ram'lerin çalışma hızı fiziksel olarak yarısı kadardır. daha doğrusu, efektif hızı ile isimlendirilirler ddr-ram'ler. 165-166 mhz gayet normal. oynama yoksa hızaşırtma olur yaptıın şey
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

quote:

transistörlere falan baktım bişey gözükmüyo. sağlam gibi. ram testini de yaptım. ordada bişey çıkmadı. yanlız tesiti yaparken bişey dikkatimi çekti. benim ramlar ddr330 olmasına rağmen 165mhz çalışıyo. biostan 333mhz yaptım ama olmadı.

ddr-ram'lerin çalışma hızı fiziksel olarak yarısı kadardır. daha doğrusu, efektif hızı ile isimlendirilirler ddr-ram'ler. 165-166 mhz gayet normal. oynama yoksa hızaşırtma olur yaptıın şey

tamam değiştirdim. tşk. Kötü bişey yapmışım haberim yok:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.