Şimdi Ara

İşlemci mi yükseltmiş mi oluyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba düşük sistemli bir bilgisayarım var oynadığım eskiden kalma bir kaç online oyunum vardı fakat artık onlarıda oynayamamaya başladım WoW,Csgo gibi.Desteklerine başvurduğumda cpu yetersizliğinden çekirdek sayısının 2 olduğu için yetmediğinden dolayı olduğunu söylüyorlar.Ben kendim de can you run it sitesinden sistemimin yetip yetmediğini test ettiğimde sürekli cpu speed yetersizliğiyle karşılaşıyorum.Şİmdi gelelim asıl konuya Anakart'ım çok eski gigabyte p43t-es3g anakart sadece lga775 işlemcilere uyuyor şuan hali hazırda elimdeki işlemci :"Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU E8400 @3.00Ghz (2CPUs) , -3.0GHz" bu internetten baktığım başka bir 4 çekirdekli işlemci var.

"Intel Core2 Quad Q8400 2,66 Ghz/ 4M/ 1333 Mhz LGA775 Dört Çekirdekli Cpu İşlemci"

Aklıma takılan soru ben şimdi bunu alınca sistemi yükseltmiş mi oluyorum ?
    Eğer yükseltiyorsam bu işlemci anakartıma uyumludur değil mi ?
    Teşekkür ederim

• Evet
  • Hızı düşük ama hocam
  • Öncelikle tüm sisteminizi yazın.
    İşlemcinizi q9550 gibi 9xxx serisi yaparsanız daha iyi olur. Ayrıca minimum 8 gb raminiz olsun. İşlemciyi de biraz overclock yaparsanız iyi olur.
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ramim 8gb evet.İntel sayfasında LGa775 işlemcileri tarattığımda Wattlarının çok farklı olduğunu gördüm sanırım güç kaynağı da almam gerekebilir.Bir çok ürün var ama Hangisini tercih edeceğimi anlayamadım.
    Biraz baktoğımda sanki en yenilerden iyi olarak şu modeli fark ettim.Fakat oyun için tercih edilen bir model mi xeon yoksa hepsi oyun için alınabilir mi isimlerin önemi yok değerlere mi bakmalıyım.
    Intel® Xeon® X3380 İşlemci Discontinued Q1'09 4 3,16 GHz 12 MB L2 Cache 95 W

İşlemci mi yükseltmiş mi oluyorum ?İşlemci mi yükseltmiş mi oluyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabbar official -- 4 Mayıs 2020; 7:26:43 >

• Xeon da alabilirsiniz, hatta forumda kullananlar da mevcut. Fakat arada stabilite sorunları olabiliyor. Uygun bios yükleyerek kullanabiliyorsunuz.
    Xeon E5450 gibi bir işlemci alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.