Şimdi Ara

İşlemci Ön bellekmi ? Ram frekans mı ? Hangis Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar notebook için iki model arasında kaldım yardımlarınızı bekliyorum

biri Easynote TJ65-DT-022TK işlemci : Core 2 Duo İşlemci T9600 (2.8GHz, 6MB L2 cache, 1066Mhz. FSB)
    Ram: 4gb ddr2 800
    wifi: 802.11b/g/n

Diğeri Acer : AS5739G 874G32MN - P8700 Cache 3 MB L2 cache FSB 1066Mhz İşlemci Hızı 2.53 Ghz
    Ram 4gb ddr3 1066
    wifi: 802.11b/g/Drfat-n ( Fark ne bilmiyorum)

diğer çoğu özellikler aynı, sizce burda işlemci cache mi önemli ram frekans mı ? düşünceler nedir arkadaşlar ?

• işlemci önbelleği daha ön planda olmalı...
  • yani ram frekansı çok önemli değil yani ddr2 800 ve ddr3 1066 arasında ?
  • Islemcide Onbellek de onemlidir RAM de frekans da. Her ikiside donanim secerken onemli kriterlerdendir. Ama bu iki notebook arasinada bir secim yapman gerekirse TJ65-DT-022TK de bulunan CPU cok guclu oldugu icin aradaki farki kapatacaktir. Ama o kadar guce ihtiyacim yok biraz batarya omru uzun olsun istiyorsan AS5739G 874G32MN modeli tercihin olmali. Ayrica DDR3 de ki degisken saat hizlari sayesinde notebookunun batarya omrunu biraz daha uzatmis olursun.
    RAM mi yoksa CPU mu diye sorarsan oncelik hakkini CPU ya vermelisin. Cunku bir notebookun omru uzerindeki CPU suna baglidir. RAM degisebilen ve masrafi olmayan bir donanim oldugu icin ikinci planda kalir. RAM ler icinde DDR2 800MHz lik RAM ler tabiiki DDR3 1066MHz den yavastir ve bunun tartismasi yapilamaz.
  • kesinlilkle batarya porblemim yok sürekli masa üstünde kullanıcam

zaman zaman grafik ve web tasarım çalışmaları yapıyorum e bazende oyun devreye giriyor kısacası batarya problem değil önemli olan performans ve grafik

edit: bu arada p.bell max. 4gb acer max.8gb sanırım burdaki faktör önemlimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potenza -- 6 Kasım 2009; 15:25:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potenza

kesinlilkle batarya porblemim yok sürekli masa üstünde kullanıcam

zaman zaman grafik ve web tasarım çalışmaları yapıyorum e bazende oyun devreye giriyor kısacası batarya problem değil önemli olan performans ve grafik
    edit: bu arada p.bell max. 4gb acer max.8gb sanırım burdaki faktör önemlimi ?

O zaman Packard Bell....
    Max ram miktarının 4 GB olmasının şu an için bir dezavantajı yok . Ama ilerleyen zamanlarda gerekli olabilecek birşey.
  • arkadaşlar harbiden kafam karıştı bazılarıda acer diyor wifi draft-n ve ram ddr3 ve max 8gb olduğu için

harbiden sıkıldım bu mevzudan bi yardımcı olun

edit: birde marka olarak bi yorumunuz varmı ikisi arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potenza -- 6 Kasım 2009; 23:12:06 >
  • quote:

arkadaşlar harbiden kafam karıştı bazılarıda acer diyor wifi draft-n ve ram ddr3 ve max 8gb olduğu için

N draft var da sende N destekli modem var mı ? Cevabın hayırsa bunun sana bir yararı yok . Ayrıca , ramlerden önce işlemci ve ekran kartı gelir... İki markada da bazı pürüzler var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

arkadaşlar harbiden kafam karıştı bazılarıda acer diyor wifi draft-n ve ram ddr3 ve max 8gb olduğu için

N draft var da sende N destekli modem var mı ? Cevabın hayırsa bunun sana bir yararı yok . Ayrıca , ramlerden önce işlemci ve ekran kartı gelir... İki markada da bazı pürüzler var .

+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.