Şimdi Ara

işlemci önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yeni pc toplamayı düşünüyorum benim elimde intel(r) core(tm) i7-3770 cpu @ 3.40ghz 1155 soket bu işlemci var sizce kullanayım mı yoksa yeni bir işlemci mi almalıyım

• Elinizdeki cok güzel ve performanslı bir işlemci. Soket uyumu da güzel. Neden farklı bir işlemci arayışı içerisine girdiniz anlamadım
  • İşlemciniz güzel kullanmaya devam edin
  • anladigim kadariyla sadece islemci mi mevcut? anakart mi yok? kullanayim mi diyince, ben suan kullanmadiginizi farzettim.

sayet kullanmiyorsaniz ve öyle bir düsünceniz varsa ikiciel güzel bir anakart bulabilirseniz neden olmasin. islemci idare eder suan alacaginiz herhangi bir i5 islemciden performansli, son nesil i7 nin gerisinde ama oyunlarda üzerine düseni yapar.

zaten kullaniyorsaniz sisteminiz hali hazirda ise, i7 li sisteminiz varken yeni pc toplamak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

anladigim kadariyla sadece islemci mi mevcut? anakart mi yok? kullanayim mi diyince, ben suan kullanmadiginizi farzettim.

sayet kullanmiyorsaniz ve öyle bir düsünceniz varsa ikiciel güzel bir anakart bulabilirseniz neden olmasin. islemci idare eder suan alacaginiz herhangi bir i5 islemciden performansli, son nesil i7 nin gerisinde ama oyunlarda üzerine düseni yapar.

zaten kullaniyorsaniz sisteminiz hali hazirda ise, i7 li sisteminiz varken yeni pc toplamak..

benim şu an kullandığım pc nin içinde i7 var demek istediğim yeni bir işlemci almak yerine bunu kullanmaya devam mı edeyim
  • Hocam elinizde var olan her seyi, butcenizi ve sistemle neler yapmak istediginizi yazarsaniz daha guzel yardimci oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3500₺ civarlarında bütçem var oyun oynamak amacıyla topluyorum şu an sahip olduğum sistem şu şekilde
     işlemci önerisi
  • hansolooo H kullanıcısına yanıt
    Ramlarinizi tam anlamadim ramleriniz hakkinda bilginiz baska bilginiz varmi?

Islemciniz guzel, dursun. Anakartta islemciden dolayi degismeye gerek yok.

+ olarak GTX 1060 6gb bir ekran karti veya RX480 alabilirsiniz.

Ramlerinizi de bilemedigim icin 2x8 gb 1600mhz cl9 ram alirsaniz guzel olur. Kingstone savage serisinden. (Ramleri ogrenip tekrar konusalim)

High Power 500w 80+ psu eklerseniz guzel olur.

Kasaniza fan takilabilir izgara varsa fan alinabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

Ramlarinizi tam anlamadim ramleriniz hakkinda bilginiz baska bilginiz varmi?

Islemciniz guzel, dursun. Anakartta islemciden dolayi degismeye gerek yok.

+ olarak GTX 1060 6gb bir ekran karti veya RX480 alabilirsiniz.

Ramlerinizi de bilemedigim icin 2x8 gb 1600mhz cl9 ram alirsaniz guzel olur. Kingstone savage serisinden. (Ramleri ogrenip tekrar konusalim)

High Power 500w 80+ psu eklerseniz guzel olur.

Kasaniza fan takilabilir izgara varsa fan alinabilir.

ramleri nasıl öğrenebilirim bilmiyorum bendeki kasa şu
    www.istanbulbilisim.com.tr
    Asus CM6870-TR002S Masaüstü PC
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-cm6870-tr002s-masaustu-pc-fiyati,67091.html
    bunu kullanmayı değil yeni bir kasa almayı düşünüyorum bu küçük

Dark hexagon gibi bir kasa alabilirsiniz. Daha ucuz bir kasa da alabilirsiniz. Keyfinize kalmis.

Ram'leri de kasanin icine bakip anlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryptOsmaN -- 10 Aralık 2016; 18:27:56 >
  • bence kullanmalısın güzel bir işlemci
    Simdi anlasildi hocam,

kasanin kapagini acip bakin anakart bu mu? ->https://ipon.hu/GalleryMod/2014-03/230832/369459_asus_p8h77_m_pro.jpg

evet büyük ihtimalle 2x4gb seklindedir ramler.. islemci güzel..

powersupply hakkinda hakkinda hicbir fikrim yok. psu duruma göre degistirmek zorunda olabilirsin.

ekrankarti ni yükselterek oyun performansini,

ssd alarak windows performansini yükseltebilirsin.

8gb (2x4gb) ram almanda yeni cikacak oyunlarda sana avantaj saglayabilir. ram takviyesi anakartin modeli hakkinda emin olunduktan sonra karar verilir

ekran kartini oynadigin oyunlara göre monitore göre ve bütceye göre secebiliriz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Simdi anlasildi hocam,

kasanin kapagini acip bakin anakart bu mu? ->https://ipon.hu/GalleryMod/2014-03/230832/369459_asus_p8h77_m_pro.jpg

evet büyük ihtimalle 2x4gb seklindedir ramler.. islemci güzel..

powersupply hakkinda hakkinda hicbir fikrim yok. psu duruma göre degistirmek zorunda olabilirsin.

ekrankarti ni yükselterek oyun performansini,

ssd alarak windows performansini yükseltebilirsin.

8gb (2x4gb) ram almanda yeni cikacak oyunlarda sana avantaj saglayabilir. ram takviyesi anakartin modeli hakkinda emin olunduktan sonra karar verilir

ekran kartini oynadigin oyunlara göre monitore göre ve bütceye göre secebiliriz hocam.

hocam saçma gelecek ama kasayı açamadım anakart sizin dediğiniz gibi ekran kartı olarak gtx1060 düşündüm ram olarak da corsairın 2 tane 8 lik ddr3 ünü düşündüm siz ne önerirsiniz
    siz ne önerirsiniz

• işlemciniz günümüz için yeterli
    gtx 1060 iyidir, 1080p 60hz monitor icin ideal diyebiliriz.

ramler de 2x4gb uygun tabi ama dikkat etmek gereken iki sey var, birincisi alacagin ramin anakart ile uyumlu olmasi ve daha önceden üzerinde takili olan ramler ile uyumlu olmasi. Uyum derken teoride CL süreleri ve hizlari ve volt lari ayni olursa beraber calisabilirler. Üzerindeki ramler 1600mhz mi? ve CL degeri gerekiyor.

ve anakart ile uyumlu olup olmadigini kontrol etmek icin;

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8H77-M_PRO/H77_memory_report.pdf

..

ve son olarak psu ya da bir bakmak lazim.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    hocam linkleri atmışsınız sağ olun ama anlamadım tam olarak kasa olarak dark hexagonun 600Watt lığına bakmıştım eski ramleri çıkarmayı düşünüyorum yeni takmayı düşündüklerim

• Elinde böyle bir işlemci var ve değiştireyimmi diyorsun, Sorman bile hata kesinlikle devam et
    ben eski ramleri kullanacagimizi farzetmistim, ama vatanda ki corsair ramler anakart ile uyumlu, alabilirsiniz.

Dark hexagon kasada gayet hos duruyor,

ama dark in icinde gelen power yerine ben size baska öneririm cünkü anakart üzerinde islemci soketinde 8 pinlik yuva var, psuda bu yuva icin sadece 4 pin oldugu yaziyor.

calisirmi calisir calismasinada, anakart ne kadar akima ihtiyac duyuyorsa o kadar pin sayisi koyuyor bu anakart icin ben olsam 8 pinli bir psu alirdim.

önerim;

kasa aynen kaliyor ->

psu;

1. zalman lx600 600w ->
    www.sinerji.gen.tr
    Zalman 600W ZM600-LX Güç Kaynağı
    http://www.sinerji.gen.tr/zalman-zm600-lx-600w-120mm-fanli-guc-kaynagi-pmu3529
    -> 228TL

2. high power 600w -> -> 240TL

biraz daha iyi birsey olsun isterseniz,

3. seasonic 620W 80+ Bronze M12II-620 Evo ->
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Seasonic 620W 80+ Bronze M12II-620 Evo Edition Modüler Güç Kaynağı (SEA-M12II-620) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-m12ii-80-plus-bronze-620w-guc-kaynagi.html
    -> 389TL

• Islemciniz gayet iyi sisteme biraz takviye yaparak cok daha iyi hale getirebilirsiniz. Ramleri 16 gb yukseltmek gibi veya Rx 480 almak gibi ama guc kaynaginizin yeni sistemi kaldirabileceginden emin olun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.