Şimdi Ara

İşlemci performans düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bundan 4-5 ay önce psu dan sinek vızıltısı sesi geliyordu kesik kesik psu deiştirdim önceki psu 500 woltluktu bu 230 wolt benim bilgim olmadan servis tarafından takılmıs

Sistem özelliklerim

Windows 7 Ultimate 32 bit
    işlemci Pentium R Dual Core cpu E5300 2.60 GHZ
    4 gb ram 3.25 kullanıla bilir
    ekran kartı Nvıdıa 9400 gt 128 bit 1 gb

yeni ekran kartı sipariş ettim ve yanında 600 woltluk birde güç kaynağı

HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 isim vermek yasakmı bilmiyom ama vermicem malum siteden bu ekran kartını sipariş ettim yanında güç kaynağı olarakta
    CX SERİSİ 80PLUS 600W MODÜLER bu güç kaynağını sipariş verdim 2 sinide aynı siteden verdim
    benim işlemci yeni güç kaynağı ile eski performansına kavuşurmu cünkü psu deiştirmeden önce daha iyi gibiydi lol oynarken filan yüklenme ekranı daha hızlı açılıyordu şimdi gözle görülür bi performans düşüşü var fanı içini acıp iyice temizledim işlemciyi termal macun sürdüm her şeyi yaptım psu yetersizlihinden işlemci böyle yapmış olmasın ?

• babayaro123 B kullanıcısına yanıt
    işlemci dar boğaz yapıyor. 7870 ile o işlemci düzgün çalışmaz, psu ile alakası yok, psu yeterli. Önerim 2.el q9300 düzeyi forumdan 200tl civarı bir işlemci ile darboğaz sorunu çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babayaro123

Arkadaşlar merhaba bundan 4-5 ay önce psu dan sinek vızıltısı sesi geliyordu kesik kesik psu deiştirdim önceki psu 500 woltluktu bu 230 wolt benim bilgim olmadan servis tarafından takılmıs

Sistem özelliklerim

Windows 7 Ultimate 32 bit
    işlemci Pentium R Dual Core cpu E5300 2.60 GHZ
    4 gb ram 3.25 kullanıla bilir
    ekran kartı Nvıdıa 9400 gt 128 bit 1 gb

yeni ekran kartı sipariş ettim ve yanında 600 woltluk birde güç kaynağı

HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 isim vermek yasakmı bilmiyom ama vermicem malum siteden bu ekran kartını sipariş ettim yanında güç kaynağı olarakta
    CX SERİSİ 80PLUS 600W MODÜLER bu güç kaynağını sipariş verdim 2 sinide aynı siteden verdim
    benim işlemci yeni güç kaynağı ile eski performansına kavuşurmu cünkü psu deiştirmeden önce daha iyi gibiydi lol oynarken filan yüklenme ekranı daha hızlı açılıyordu şimdi gözle görülür bi performans düşüşü var fanı içini acıp iyice temizledim işlemciyi termal macun sürdüm her şeyi yaptım psu yetersizlihinden işlemci böyle yapmış olmasın ?

hocam ramler 4 gb 32 bit kurmuşsunuz o da darboğaz yapar 64 bit kurun core 2 quad bulun onu takın darboğaz kalmaz

• hocam oyun ornaken kasma ve donma sıkıntısı filan yok sadece boşta kalınca işlemci yüzde 100 90 cıkıyor ama sisteme yüklenince 60 70 de kalıyor sinir testi yaptım 55 gecmiyor 30 dk yük altında oyunlarda performans düşüşü yok sadece boştayken işlemci 100 ve oyun yüklemerinde yetersiz kalıyor nasıl bi işlemci almamı tavsiye edersiniz bütçem kısıtlı henüz yeni ekran kartı işlemci almısken birde telefonumu deiştirdim uygun bişey söylerseniz sevinirim
  • Hocam 230 woltluk psu o sistemi nasıl çalıştırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bende bilmiyom psu üzerinde 230 v yazıyor servise vermiştim bunu takmışlar zaten bu psu dan sonra böyle performan kaybı oldu ayrıcı işlemci atıyorum format attıktan sonra sağlam calısırken sonralardan bozulmalar meydana geliyor özellikle xp kuruluyken hiç bişekilde sorun cıkartmıyor tamamen win7 kurunca oluyor bu sorunlar :S
  • quote:

valla bende bilmiyom psu üzerinde 230 v yazıyor servise vermiştim bunu takmışlar zaten bu psu dan sonra böyle performan kaybı oldu ayrıcı işlemci atıyorum format attıktan sonra sağlam calısırken sonralardan bozulmalar meydana geliyor özellikle xp kuruluyken hiç bişekilde sorun cıkartmıyor tamamen win7 kurunca oluyor bu sorunlar :S

2. El q9300, q9400, q9550, q9650 türü işlemciler işinizi görür. Güç kaynağında volt değil watt önemli. Sizinki 600w sorun yok.
  • hocam 2 ci el mağlesef kullanmıyorum daha önceden aldıhım ekran kartı 2 ay sonra yanınca 2 ci elden artık korktum hocam sıfırından su işlemcileri buldum

AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm 450 tl

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci 288 tl

hangisini alsam bilemedim hocam ben genelde oyun oynuyorum bu bilgisayarda o yüzden güzel bi işlemci önerirsen söylerim bu 2 sinden bitanesini önerirsen dar boğaz yapmıcak sekilde ve performans konusunda eyer 2 snin arasında yüksek fark yoksa 288 tl almak bütceme zarar vermez ama illa 450 tl lik diyorsan onu almaktan başka carem yok aralarında cok fark yoksa x6 almak tercehimdir ama performans farkı cok ise 450 tl yi zorlarım problem değil
  • quote:

hocam 2 ci el mağlesef kullanmıyorum daha önceden aldıhım ekran kartı 2 ay sonra yanınca 2 ci elden artık korktum hocam sıfırından su işlemcileri buldum

AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm 450 tl

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci 288 tl

hangisini alsam bilemedim hocam ben genelde oyun oynuyorum bu bilgisayarda o yüzden güzel bi işlemci önerirsen söylerim bu 2 sinden bitanesini önerirsen dar boğaz yapmıcak sekilde ve performans konusunda eyer 2 snin arasında yüksek fark yoksa 288 tl almak bütceme zarar vermez ama illa 450 tl lik diyorsan onu almaktan başka carem yok aralarında cok fark yoksa x6 almak tercehimdir ama performans farkı cok ise 450 tl yi zorlarım problem değil

kardeş senin anakart intel 775 pin. Amd işlemci takamazsın. Eğer dediğin işlemcileri almak istersen anakart ve ramde alacaksın. Komple sistem toplamış oldun. Sen 2.el quadro 9xxx serisi işlemci al 200tl civarı. Sıfırını bulamazsın.

• hocam yani illa intel işlemci almak zorundasın diyorsun amd takamıyorum intelin fiyatlar bana aşırı gibi geldi ram deiştiremem yeni ramler zaten anakart deiştirebilirim ama bu seferde dedihin gibi fazla masrafa girerim ama 2 el gercekten işlemci alma taraftarı değilim eyer senin güvenebildihin biri varsa satan bi görüşürüm ama gercekten 2 ci elden cok korkuyorum elimde patlar diye işlemci olarak intelden bunlar uygun geldi

INTEL Core i5 3330 Soket 1155 3.0GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

INTEL Core i5 4430 Soket 1150 3.0GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

cok düşük bi işlemci almak istiyorum özellikle bf3 planetside2 gibi yüksek oyunlar oynuyorum bunları full ayarlarda calıstırmam lazım göz zevkim mağlesef iş bilgisayarım sağlamdı yanlız patrona yakalanınca bıraktım işte oynamayı eve topluyorum şuan bu işlemciden birini alabilirim eyer senin dedihin işlemci satan birini bulursan linkini forumda varsa ben aradım dün ama bulamadım dedihin işlemciyi işlemci hakkında cok bilgim yok acıkcası..

• quote:

hocam yani illa intel işlemci almak zorundasın diyorsun amd takamıyorum intelin fiyatlar bana aşırı gibi geldi ram deiştiremem yeni ramler zaten anakart deiştirebilirim ama bu seferde dedihin gibi fazla masrafa girerim ama 2 el gercekten işlemci alma taraftarı değilim eyer senin güvenebildihin biri varsa satan bi görüşürüm ama gercekten 2 ci elden cok korkuyorum elimde patlar diye işlemci olarak intelden bunlar uygun geldi

INTEL Core i5 3330 Soket 1155 3.0GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

INTEL Core i5 4430 Soket 1150 3.0GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

cok düşük bi işlemci almak istiyorum özellikle bf3 planetside2 gibi yüksek oyunlar oynuyorum bunları full ayarlarda calıstırmam lazım göz zevkim mağlesef iş bilgisayarım sağlamdı yanlız patrona yakalanınca bıraktım işte oynamayı eve topluyorum şuan bu işlemciden birini alabilirim eyer senin dedihin işlemci satan birini bulursan linkini forumda varsa ben aradım dün ama bulamadım dedihin işlemciyi işlemci hakkında cok bilgim yok acıkcası..

arkadaşım core i5 te takamazsın. Senşb anakartın 775pin destekliyor. Farklı nesil işlemci takılmaz. Anakartının tam modelini bi yazarmısın.

• Bugün kargom elime geçti ve ekran kartı ile psuyu taktıktan sonra işlemci acıkcası inanılmaz derece rağatladı o fan sesi düştü ısınma problemi gitti sinir testinden 30 dakikada aldıhım sıcaklık yüzde 25 düşmüş gereksiz 100 cpu çalışımı durmuş cpu kullanımı nerdeyse hiç yükselmiyor 5-2 3-4 arası gidip geliyor herhangi program acınca yine sabit en fazla bf3 actım ve cpu 25 oldu bunun hariçinde hi şekilde problem yaşamadım

Anakart Adı Gigabyte GA-G31M-ES2L v2

anakartım bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.