ben şahsen tamir ediyorum arkadaşta yabancı değil yaptırmamışsa göndersin kargoları karşılasın yaparım :) kendisine hd 6870 sattım.
quote:
Orijinalden alıntı: Wadjet
Özellikle AMD işlemcilerde, bu şekildeki bir fanı sökmek istediğinizde işlemci fana yapışık bir halde sökülebilir. Bu da işlemcinin pinlerine zarar verebilir. Eğer işlemci fana yapışmışsa fanı yukarı doğru çekmek yerine kendi ekseni etrafında yavaş yavaş döndürmeye çalışın. Böylece bir süre sonra yavaş bir şekilde fanı ayırabilirsiniz.
Ben tuniq tx-2 kullanıyorum termal pasta olarak tuniq'i bilen bilir süper bir macundur ancak işlemcinin üzerine yapışıyor.... bende soğutucuyu sökerken kendi ekseni etrafında döndürüyorum....
Herhangi bir elektronikci çok rahat yapar onu.
İlgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Umudu kesip yeni işlemci aldığım için kendisi boşta. Çalıştırıp kullanabileceğini düşünen varsa uygun fiyattan verebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: murat1981pls
quote:
Orijinalden alıntı: Furkhy
Arkadaşlar Phenom II x4 940 sahibiyim. İşlemciyi eski anakarttan sökmeye çalışırken termal macun nasıl yapıştıysa anakart kilidi açılmadan soğutucuyla beraber geldi. Yeni aldığım karta takmaya çalışırken bir türlü oturtamadım. Ve kontrol ettiğimde 2 pinin yamulduğunu farkettim. İşgüzarlık yapıp kendim düzeltmeye çalışırken bi tanesi kırıldı. Bunun tamiri mümkün müdür, eğer tamir edilebiliyorsa aşağı yukarı ne kadara mal olur?
aynen bendede 965 vardı düzelttim şimdi eskisi gibi calısıyor.ama kesinlikle kırılmaması lazım kırılırsa calısıyor dıye bılıyodum ama ne kadar calısır orası tartısılır.çalışmazsada elveda.:)
quote:
Orijinalden alıntı: Diablo
Garanti kapsamına girmez ama tamiri mümkündür. Kuyumcular bu işle uğraşmıyorlar çünkü hassas aletleri yok. Altın kaplama olması önemli değil sonuçta lehim tutabiliyor, becerikli bir elektronikçi sorunsuzca yeni pin lehimleyebilir yerine.
Daha önce Phenom II 1055T işlemcinin 10'a yakın pini kargoda hasar görmüştü, bir elektronikçi tanıdık 20TL'ye yenilemişti pinleri, hala canavar gibi çalışıyor o işlemci.
ben kuyumcuyum kaplama gereksiz gibime geliyor..iletkenligi arttirmak için sanirim bu yontem...lehim aptir bence..eger altin kaplama istiyorsan eski 478pinlerde var sanirim...10lira 20 liraya işlemcisinden al kopart ona lehimle..
bununla ilgili bir konu açmıştım, AMD pinsiz cpu üretmiyecekmi diye ama anakarttaki pinlerde eğiliyormuş . İnşallah tamir edilir
http://www.konsolturk.com/3-k-tamiri/ bu arkadaşlar pinleri yeniliyor rebelling ile usta bir şekilde videoyu izle ve yaptır bana kalırsa yaparlar ara konuş
ben Phenom II X6 1075T kullanıcısıyım..ben de fanı sökerken birkaç pin yamulttum..fakat daha sonra toplu iğne ve kürdan ile düzeltmeyi başardım..fakat o kadar çok pin varki yarım saat uğraştıktan sonra kör olduğumu farkettim
valla bende intel pentium 4 1.80 ghz işlemci vardi bi ara 2-3 tane pini kırılmıştı bilgisayarcıya vermiştim yapmıştı ama amdyi bilemem.
bendede 4 tane pin yamuldu 3 ünü düzeltebildim 1 i kırıldı ama nasıl olduysa bilgisayarım çalışmaya devam ediyor iyikide ediyor :D
quote:
Orijinalden alıntı: Furkhy
Arkadaşlar Phenom II x4 940 sahibiyim. İşlemciyi eski anakarttan sökmeye çalışırken termal macun nasıl yapıştıysa anakart kilidi açılmadan soğutucuyla beraber geldi. Yeni aldığım karta takmaya çalışırken bir türlü oturtamadım. Ve kontrol ettiğimde 2 pinin yamulduğunu farkettim. İşgüzarlık yapıp kendim düzeltmeye çalışırken bi tanesi kırıldı. Bunun tamiri mümkün müdür, eğer tamir edilebiliyorsa aşağı yukarı ne kadara mal olur?
2 tane pini kırık amd fx x6 işlemcim çalışıyor tak dene derim sorun çıkarmaz
AMD de lga ya geçmeli artık, lisans sorunu mudur nedir yine. Pinli sistem hiç iyi değil
quote:
Orijinalden alıntı: iOC
Altın kaplama o pinler. Hani çok usta bir kuyumcuda yapılır derim ama yaparlarmı, yaparlarsada çalışırmı bilemem...
gerçekten altından mı yapılıyor işlemci pinleri?
quote:
Orijinalden alıntı: erenyurt
quote:
Altın kaplama o pinler. Hani çok usta bir kuyumcuda yapılır derim ama yaparlarmı, yaparlarsada çalışırmı bilemem...
Altın kaplama yazmışım bak, altıntan yapılıyor dememişim. Bir kaç mikron kalınlığında altın kaplama yapılıyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: erenyurt
quote:
Altın kaplama yazmışım bak, altıntan yapılıyor dememişim. Bir kaç mikron kalınlığında altın kaplama yapılıyor.
tamam.
Kırılan pini boardda yerine koy üstüne işlemciyi tak soğutucuyu fazla sık. Belki temas eder kırılan yerden..
amd 3500 ün pin'ini kırmıştım kırılan pin yerine sokette pin uzunluğunda tel taktim işlemciyi o şekilde oturttum yerine sorunsuz çalışıyor
quote:
Orijinalden alıntı: xmms
Kırılan pini boardda yerine koy üstüne işlemciyi tak soğutucuyu fazla sık. Belki temas eder kırılan yerden..