Şimdi Ara

İşlemci Pini Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Phenom II x4 940 sahibiyim. İşlemciyi eski anakarttan sökmeye çalışırken termal macun nasıl yapıştıysa anakart kilidi açılmadan soğutucuyla beraber geldi. Yeni aldığım karta takmaya çalışırken bir türlü oturtamadım. Ve kontrol ettiğimde 2 pinin yamulduğunu farkettim. İşgüzarlık yapıp kendim düzeltmeye çalışırken bi tanesi kırıldı. Bunun tamiri mümkün müdür, eğer tamir edilebiliyorsa aşağı yukarı ne kadara mal olur?

• elveda de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

elveda de
    geçmiş olsun keşke işlemciyi biraz kullandıktan sonra macun sıvılaşınca sökseydin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

geçmiş olsun keşke işlemciyi biraz kullandıktan sonra macun sıvılaşınca sökseydin.

Alıntıları Göster
    Altın kaplama o pinler. Hani çok usta bir kuyumcuda yapılır derim ama yaparlarmı, yaparlarsada çalışırmı bilemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chembond

Altın kaplama o pinler. Hani çok usta bir kuyumcuda yapılır derim ama yaparlarmı, yaparlarsada çalışırmı bilemem...

Alıntıları Göster
    Elveda Phenom II x4 940
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chembond

Alıntıları Göster
    İmkansız gibi bir şey onların yapılması
  • İşte amd nin en sevmediğim yönü, çok dikkatli olmak lazım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    6 ay önce açıldı
    Anakart işlemci pin yamulması
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkhy

Arkadaşlar Phenom II x4 940 sahibiyim. İşlemciyi eski anakarttan sökmeye çalışırken termal macun nasıl yapıştıysa anakart kilidi açılmadan soğutucuyla beraber geldi. Yeni aldığım karta takmaya çalışırken bir türlü oturtamadım. Ve kontrol ettiğimde 2 pinin yamulduğunu farkettim. İşgüzarlık yapıp kendim düzeltmeye çalışırken bi tanesi kırıldı. Bunun tamiri mümkün müdür, eğer tamir edilebiliyorsa aşağı yukarı ne kadara mal olur?

bnmkıde x4 965 yamulmustu 8-9 pini cımbızla duzelttım..suan calısıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL_00

İşte amd nin en sevmediğim yönü, çok dikkatli olmak lazım .

alakası yok işlemci pini kırmak büyük mesele, LGA anakartlarda ise pinler daha hassas
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

quote:

alakası yok işlemci pini kırmak büyük mesele, LGA anakartlarda ise pinler daha hassas

quote:

Furkhy

İşlemcin büyük ihtimalle rahmetli olmuş ama küçük ince bir aletle düzeltmeye çalış şansın varsa düzelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raweal

quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

quote:

quote:

Furkhy

İşlemcin büyük ihtimalle rahmetli olmuş ama küçük ince bir aletle düzeltmeye çalış şansın varsa düzelebilir.

Alıntıları Göster
    Amd neden işlemcinin pinlerini intel gibi yapmıyor anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Alıntıları Göster
    KIrılmasının Tammirinin olduğunu sanmıyrum.
    quote:

KAtılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

KIrılmasının Tammirinin olduğunu sanmıyrum.
    quote:

KAtılıyorum

Alıntıları Göster
    AMD ürünlerini getiren distribütörleri arayıp onlara danış. Detaylı bir resmini çekip adamlara mail at ve yardımlarını iste. Çok zor değilse tamir edebilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnZ

AMD ürünlerini getiren distribütörleri arayıp onlara danış. Detaylı bir resmini çekip adamlara mail at ve yardımlarını iste. Çok zor değilse tamir edebilirler

Alıntıları Göster
    Özellikle AMD işlemcilerde, bu şekildeki bir fanı sökmek istediğinizde işlemci fana yapışık bir halde sökülebilir. Bu da işlemcinin pinlerine zarar verebilir. Eğer işlemci fana yapışmışsa fanı yukarı doğru çekmek yerine kendi ekseni etrafında yavaş yavaş döndürmeye çalışın. Böylece bir süre sonra yavaş bir şekilde fanı ayırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 16 Eylül 2012; 17:31:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Özellikle AMD işlemcilerde, bu şekildeki bir fanı sökmek istediğinizde işlemci fana yapışık bir halde sökülebilir. Bu da işlemcinin pinlerine zarar verebilir. Eğer işlemci fana yapışmışsa fanı yukarı doğru çekmek yerine kendi ekseni etrafında yavaş yavaş döndürmeye çalışın. Böylece bir süre sonra yavaş bir şekilde fanı ayırabilirsiniz.

aslında bilgisayar bozuk değilse 5 dakika kadar orthos veya işlemci testi yapıp işlemciyi ısıtınca macun zaten yumuşar.
    soğutucudan da kolayca ayrılır.ne olursa olsun macun srtken soğutucuyu sökmeye çalışmak riskli direkt işlemci soğutucuya yapışık halde çıkabiliyor yerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Eylül 2012; 10:01:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Benim şahsi görüşüm geriye dönük uyumluluğu bozmamak için pin yapısınında devam ediyor olabilir.
    bir çok amd işlemci kullandım neredeyse hepsinde taşırken hep tedirgin oldum.intel ise daha güvenli duruyor.
    amd'nin de artık soket yapısına geçmesi lazım ; gerçi bunu da yapsa millet amd bizi yarı yolda bıraktı anakartlar çöp oldu diye
    konu açmaya başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Benim şahsi görüşüm geriye dönük uyumluluğu bozmamak için pin yapısınında devam ediyor olabilir.
    bir çok amd işlemci kullandım neredeyse hepsinde taşırken hep tedirgin oldum.intel ise daha güvenli duruyor.
    amd'nin de artık soket yapısına geçmesi lazım ; gerçi bunu da yapsa millet amd bizi yarı yolda bıraktı anakartlar çöp oldu diye
    konu açmaya başlar.

Alıntıları Göster
    Buradaki bir çok kullanıcının söylediğinin aksine pinlerin tamiri işin ehli teksik servis tarafından yapılabiliyor.Garanti kapsamına giriyor mu emin değilim muhtemelen girmiyordur ancak amd distüribütörünü aramakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Buradaki bir çok kullanıcının söylediğinin aksine pinlerin tamiri işin ehli teksik servis tarafından yapılabiliyor.Garanti kapsamına giriyor mu emin değilim muhtemelen girmiyordur ancak amd distüribütörünü aramakta fayda var.

Alıntıları Göster
    Garanti kapsamına girmez ama tamiri mümkündür. Kuyumcular bu işle uğraşmıyorlar çünkü hassas aletleri yok. Altın kaplama olması önemli değil sonuçta lehim tutabiliyor, becerikli bir elektronikçi sorunsuzca yeni pin lehimleyebilir yerine.

Daha önce Phenom II 1055T işlemcinin 10'a yakın pini kargoda hasar görmüştü, bir elektronikçi tanıdık 20TL'ye yenilemişti pinleri, hala canavar gibi çalışıyor o işlemci.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Deneyin belki çalışır?

• ankaradaysan pin basina 10tlye felan tamir eden bi bilgisayarci var. daha once athlon islemci tamir ettirdim. hangi pin kopuk bulamazsin bile. oyle ayirtedilmez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.