Amd fx x6 6350 3.9 ghz işlemci vardı soketi çıkarttım takarken 2 tane pin kırıldı bir kaç kişiye sorduktan sonra yapabileceğin bir şey yok dediler. Öncelikle Tabiki eskisine yapabileceğim bir şey var mı yoksa uyumlu işlemci tavsiyesi verebilir misiniz f/p çok üst düzey gerekli değil aynı seviyedeki işlemciler uygundur. İnternette aynı işlemci kalmamış sanırım üretim durdu.
Hocam galiba yapabilecek yok gibi ama yeni işlemci almaya kalksan 300,400 veya 500 tl ya tutar ya tutmaz.Sen elindeki parcalari satip yeni sistem topla bence:)
kirilan pinler elinizde mi?kuyumcular lehim yapabiliyor ama sonra yine dusuyor en ufak darbede ve islemciden pahaliya gelir.2 pini kirik islemci calisir.hangi pinlerin kirildigi onemli belki o pinlerin gorevi firewire gibi hic kullanmadiginiz bir ozellik olabilir ya da usb de olabilir.anakartin marka model yazarsan uyumlu islemci yazayim ikinci el.
Bilgisayarcıda yaptırdım kırık pinlerle çalışmadı. Anakartım Asus m5a97 r2.0. Sürekli kullanan birisi değilim yazları kullanıyorum sadece. Çok ileri oyunlarda oynamıyorum işimi görebilecek işlemci arıyorum. 2.el fx serisi aradım yaşadığım civarda bulamadım.
vallahi52V
kullanıcısına yanıt
Hocam bir aralar forumda böyle durumlar için kırık pinin karşılığına gelen yuvaya kalem ucu (0.5, 0.7 gibi) sokup, işlemciye temas edecek şekilde kırın diyorlardı. Olmadı az kalın bakır tellede denenebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme