Şimdi Ara

İşlemci pini tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben işlemcim ısındığı bazen de bu ısınmalardan dolayı oyundan atma yada bilgisayara reset atma gibi olaylar yaşadığım için termal macun aldım. Termal macunu değiştirirken işlemcinin kilit mekanizmasında bir sorun olduğundan olsa gerek soğutucu bloğu çıkarırken işlemci de beraberinde geldi. Sonra ince bir bıçakla ayırdım temizledim falan ama tekrar takacağımda anakartın arkasındaki vidaları tutan tırıvırı yerinden oynamış ondan sonra ben tekrar söktüğümde yine işlemcinin yapıştığını gördüm ve bu sefer ayırmak daha zor oldu ve bu sırada salak gibi pinleri yamulttum ve bu pinleri yaptırabileceğim bir yer arıyorum
    İşlemci pini tamiri
    İşlemci pini tamiri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Berkay daha fazla kurcalama. Özelden numaranı yaz bulusalım islemcinin bacaklarını düzelteyim.
  • İşlemci soğutucusu üzerinde fabrikada sürülü olarak gelen macunu mu kullanıyordunuz?

• intel işlemciler sıkıntı biraz ama umarım bir çzöüme ulaşırsın.
  • sağa sola çevirme hareketiyle çıkardın sanırım yanlış, yukarı doğru çekmek gerekiyor düz bir şekilde yapışmışsa anakart ile beraber söküp fan ile işlemci arasında çok ince bir pryer denen ayırma çucuklarıyla ayrılır yada hafiften ısıtılır, arasına tiner dökülür vb.

sorunu bir daha yaşacak arkadaşlar için önerimdir

pinler baya yamulmuş ince uçlu bir cımbız ile düzeltilir mikroskop varsa daha iyi olur, düzeltme yaparken çok fazla kastırmamak gerekiyor yavaş yavaş adım adım düzeltmek lazım yoksa komple ayrılıyor cpudan, ama core kısmına uzak olduğu için usta biri tarafından yeniden lehimlenebilir, core kısmına yakın olsa o havya veya sıcak havanın verdiği sıcaklık lehim eriyene kadar işlemci çekirdeklerini yakar ama köşelerde oldugu için sıkıntı olmaz fazla, mümkünse koparmadan düzeltmeye çalış ama ince cımbız vb yoksa elin de yatkın değilse hiç uğraşma kaş yapayım derken göz çıkarma doğru düzgün bir telefon/notebook servisine götür yapsınlar basit bi işlem aslında zor değil

• Arkasındaki vidaları tutan tırıvırı yerinden oynamış ondan vida yuvası yok dolayısıyla yarım saattir boşuna çeviriyormuşum fakat vidalarda mı sıkıntı var diye çekerken işlemci yine elime geldi yani kilit mekanizması yalan olmuş fakat bu sefer hem termal macun bulaştı (hadi onu tinerle falan temizlensin) hemde pinleri yamulttum yani işlemci elime geldiği için yamulmadı soğutucu bloğa yapıştığı için çıkarmaya çalışırken baş parmağımın içiyle yamuldu. Termal macunu kasayı ilk aldığımda yani 3 sene önce toplayan teknikerler sıkmıştı 3 sene sorun çıkarmadığı için umursamadım @exeter hocam yazdım özelden

• O iğneler yumuşaktır iğne ucunu kullanarak düzelir cımbız 05 uçnile düzelir tek harekette düzeltin çok kıpraştırmayın kopmaması için. Sokete tekrar düzgünce girebilirse iyice düzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi şu mesaj sayesinde ne kadar mutlu olduğumu anlatamam ailemi ve beni çok büyük masraftan kurtardın şuan sayende mis gibi kullanıyorum bilgisayarımı eline emeğine sağlık.
  • ne demek kardesim. dikkatli ol bi daha aman yamultma gördün işte ne kadar zor düzeldi.
  • Benimde başıma gelmişti zamanında. İnsana büyük sinir ve stres veren bir durum malesef.
    Eğer kolayca çıkmadığını fark ederseniz ya tam olarak yukarı doğru çekin yada heatsink ile cpu arasına bir şey sokarak ikisini ayırmaya çalışın. Aksi halde işlemcinin çöp olma ihtimali var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    hallettik arkadaş zaten ayırmış fanla işlemciyi yalnız bacakları bozmuş onlarıda düzelttik bi şekilde.
  • Ne iyi insanlar var valla. Helal olsun. Ben işlemciyi sökmeden önce termal macunu iyice ısıtmak için yarım saat Prime95 çalıştırıyorum. Sonra PC'yi kapattığım gibi soğutucuyu anakarttan çekmeden, çevire çevire çıkartıyorum. Gevşedikten sonra kendi çıkıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 12 Ağustos 2020; 17:42:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.