Şimdi Ara

işlemci pinleri neden altın? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
19.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya benim bildiğim YARI iletken de 1 numara olduğuydu yoksa benmi karıştırdım mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: paryoşa

quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

Evet tek esprisi ısıya dayanması

Eski cpulardan kesip kesip birleştiririz satarız

LGA geldi mertlik bozuldu :P

o zaman eski anakartlardan kesip kesip birleştirir satarsın

• Altın olmasının nedeni, altının soy bir metal olması. Yani başka maddelerle kolay tepkime vermiyor. Yıllar sonra bile altın sağlamca durur. Gümüş ise daha uyduruk bir metaldir, zamanla havadaki oksijenle birleşeceğinden iletkenliğini yitirir ve işlemci çalışamaz hale gelir.
  • altın kaplama kullanılmasının asıl sebebi yüksek frekanslarda gürültü olmasını engellemek içindir.(nokta)
  • quote:

Orjinalden alıntı: salagil

altın kaplama kullanılmasının asıl sebebi yüksek frekanslarda gürültü olmasını engellemek içindir.(nokta)

bir nedeni de bu alabilir ama tek neden değil. elektrik aynı zamanda genelikle iletkenlerin dış yüzeyinden çok daha yoğun geçtiğinden ve daha iyi iletilebilmesi için pinlerin dış yüzeyi altın kaplatılır.

kısacası altının bir işe yaradığı kesin ama pinlerin tamamının altın olmadığı da kesin.
  • altının ıletımı daımaa hızlıdır ve altın ıle ısyı kontrol altına alınabılır
  • "altın bakırdan gümüşten daha iyi iletkendir", "altın en iyi iletkendir" diyen arkadaşlar, bir zahmet uydurmayın; doğada bazı değerler sizin yorumunuza açık değildir. altının elektrik iletkenliği bakırın bile ancak kabaca %70'indedir.

işlemcinin pinlerinde hangi malzeme kullanılıyor bilmiyorum (sertliği ile bana bakır alaşımı gibi geliyor), ancak elektrik ileten parçalarda altın kaplama kullanılmasının sebebi yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi sadece korozyon içindir.

metallerde elektrik rezistans değerleri ρ (nΩ·m)
    aluminum 26.5
    brass 64
    chromium 126
    copper 17.1
    gold 22.1
    iron 96.1
    lead 208
    germanium 0.46
    lithium 92.8
    mercury (0 °C) 941
    manganese 1440
    nichrome 1500
    nickel 69.3
    palladium 105.4
    platinum 105
    plutonium 1414
    silver 15.9
    solder 150
    steel, plain 180
    steel, stainless 720
    tantalum 131
    tin (0 °C) 115
    titanium (0 °C) 390
    tungsten 52.8
    uranium (0 °C) 280
    zinc 59

benim de 3-5 cumhuriyet altınım var, karalamak istemezdim ama malesef durum böyle arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 14 Temmuz 2006; 20:13:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: khn

Ya benim bildiğim YARI iletken de 1 numara olduğuydu yoksa benmi karıştırdım mı?

Altın yarı iletken değildir, çok iyi bir iletkendir bakırdanda iyidir (nedeni son yörüngedeki boş orbitaller ve serbest elektronların çokluğudur), altın seçilmesinin nedeni ısı dayanımı değildir gümüş 962, altın 1064 derecede erir ki bu sıcaklıkların her ikiside bilgisayarlar için ölümcüldür, Altın süper iletkenlere yakındır ama değildir süper iletkenler kimyada ayrı bir daldır, laboratuar koşullarında elde edilirler, imza: bir kimya müh.
    Altından daha iyi iletken metaller mevcut fakat bunların bir çoğu daha nadir bulunan metaller ve sanayide yüzeylerin elektrolizle altın kaplama prosedürü çok hızlı gerçekleşebilmektedir buda üretim hızını arttırmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 14 Temmuz 2006; 19:54:45 >

• bunun üstüne laf söylemek doğru olmaz
    quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Ya benim bildiğim YARI iletken de 1 numara olduğuydu yoksa benmi karıştırdım mı?

Altın yarı iletken değildir, çok iyi bir iletkendir bakırdanda iyidir (nedeni son yörüngedeki boş orbitaller ve serbest elektronların çokluğudur), altın seçilmesinin nedeni ısı dayanımı değildir gümüş 962, altın 1064 derecede erir ki bu sıcaklıkların her ikiside bilgisayarlar için ölümcüldür, Altın süper iletkenlere yakındır ama değildir süper iletkenler kimyada ayrı bir daldır, laboratuar koşullarında elde edilirler, imza: bir kimya müh.
    Altından daha iyi iletken metaller mevcut fakat bunların bir çoğu daha nadir bulunan metaller ve sanayide yüzeylerin elektrolizle altın kaplama prosedürü çok hızlı gerçekleşebilmektedir buda üretim hızını arttırmaktadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

quote:

imzayı atmadan önce bir üst postu okusaydınız keşke. mühendislik bilimsel gerçekleri yorumlamayı öğretir, çarpıtmayı değil.

elektrik iletkenliğinde
    gümüş>bakır>altın>aliminyum>...

değerler 2 post yukarıda. lise düzeyi fizik bilgisi, mühendislik okumaya bile gerek yok.

• Soru:Altın mı daha iletken, gümüş mü?

El cevap:Bilinen en iyi iletken gümüştür. Uygulanan elektrik alanının (E) birimi başına oluşan hacimsel akım yoğunluğu (J) olarak tanımlanan özdirencinin, yani ρ=E/J’nin ölçüm değeri, ‘mikro ohm santimetre’ birimi cinsinden 1.6 μΩcm’dir. İletkenlik sıralamasında; gümüşten sonra bakır, sonra altın gelir. Bakır ve altının özdirençleri ise, sırasıyla; 1.7 ve 2.2 μΩcm’dir.

Kaynak:
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=6&soru_id=3542

Not: bende bir kimyagerim....

• quote:

Orjinalden alıntı: etnicious

Soru:Altın mı daha iletken, gümüş mü?

El cevap:Bilinen en iyi iletken gümüştür. Uygulanan elektrik alanının (E) birimi başına oluşan hacimsel akım yoğunluğu (J) olarak tanımlanan özdirencinin, yani ρ=E/J’nin ölçüm değeri, ‘mikro ohm santimetre’ birimi cinsinden 1.6 μΩcm’dir. İletkenlik sıralamasında; gümüşten sonra bakır, sonra altın gelir. Bakır ve altının özdirençleri ise, sırasıyla; 1.7 ve 2.2 μΩcm’dir.

Kaynak:
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=6&soru_id=3542

Selamlar

Arkadaş noktayı koymuş ben bir parantez açayım
    En iyi elektrik ileten gümüş olduğuna göre neden altın kaplama kullanılmış?
    bence eğer amaç elektrik iletkenligi olsaydı gümüş kullanılırdı ve hepsinin gümüş olmasına da gerek yoktu 2-3 tane gümüş ayak yeterli olurdu
    burda amaç elektrik iletkenliği değil veri iletkenliğidir (dikkat ederseniz tüm iyi ses kablolarında altın kaplama kullanılır ) burda amaç daha iyi veri iletkenliği olduğu için altın kaplama kullanılmıştır kanaatimce. ayrıça tamamen altın değil, altın olsa bile en fazla 8 ayar olurdu diye düşünüyorum

Bu arada kimyagerler basmış

Edit: kelime hatası

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 14 Temmuz 2006; 20:58:57 >

• altın değil bende işlemcinin iki bacağı kırıldı
    baktım bacaklarına baya sert
    altın olsaydı çok çabuk bükülürdü

küçüken ablamın küpesini ısırmıştım ordan biliyorum
    damla şeklindeydi küpe ısırmamla büzülmüştü

• quote:

Orjinalden alıntı: baysemih

arkadaşlar bilindiği üzere işlemcideki pinler altın, bunun sebebi altının iletken olması. Ama gümüş daha iyi bi iletken olmasına rağmen neden altın tercih edilmiş?

En iyi iletken gümüştür. Uygulanan elektrik alanının (E) birimi başına oluşan hacimsel akım yoğunluğu (J) olarak tanımlanan özdirencinin, yani ρ=E/J’nin ölçüm değeri, ‘mikro ohm santimetre’ birimi cinsinden 1.6 μΩcm’dir. İletkenlik sıralamasında; gümüşten sonra bakır, sonra altındır. kaynat tübitak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 14 Temmuz 2006; 21:32:15 >
  • Veri derken neden bahsediyorsun. Veri dediğinde elektrik işte. O pinlerden elektrik dışında bişey geçtiğini sanmıyorum. Yoksa ortasında bi boşluk varda ordan da sumu geçiyoki?

quote:

Orjinalden alıntı: åziz

quote:

Orjinalden alıntı: etnicious

Soru:Altın mı daha iletken, gümüş mü?

Kaynak:

Selamlar

Arkadaş noktayı koymuş ben bir parantez açayım
    En iyi elektrik ileten gümüş olduğuna göre neden altın kaplama kullanılmış?
    bence eğer amaç elektrik iletkenligi olsaydı gümüş kullanılırdı ve hepsinin gümüş olmasına da gerek yoktu 2-3 tane gümüş ayak yeterli olurdu
    burda amaç elektrik iletkenliği değil veri iletkenliğidir (dikkat ederseniz tüm iyi ses kablolarında altın kaplama kullanılır ) burda amaç daha iyi veri iletkenliği olduğu için altın kaplama kullanılmıştır kanaatimce. ayrıça tamamen altın değil, altın olsa bile en fazla 8 ayar olurdu diye düşünüyorum

Bu arada kimyagerler basmış

Edit: kelime hatası

Saygılar...

• Beyler,konu sadece en iyi iletken değil.Aynı zamanda oksitlenmemeside gerekiyor depilmi.Bu konuda bedavadan uzuyorya hadi neyse.
  • Arkadaşlar Mesajların hepsini okumadım bu konuya değinen varmı bilmem ama işlemcilerin bacakları altın değil öyle olsa işlemciler çok daha pahallı olurdu inanın. işlemcilerde altının kullanıldığı yer pinler ile işlemcinin birleştiği noktadır yani anlayacağınız lehim niyetine kullanılıyor altın neden altın çünkü daha iyi bir iletkendir ve oksitlemeye karşı dayanıklıdır ve o birleşme noktasındaki olası atlamaları (yani normal metal olsa bir kıvılcım olabilir tabi öyl gözle görülecek değil ama işlemcinin ısınmasına ve zarar görmesine sebep olabilecek bir kıvılcım altın yumuşak olduğu için daha iyi bir birleşme yüzeyi sağlar) engellemek için kullanılmıştır.

Benim okuduklarımdan edindiğim ve mantığımın el verdiği bu yani düşünsenize amd nin yeni sempron ları çok ucuz olacak 940 bacak hepsinin altın olduğunu düşünün amd nasıl kar edecek o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 17 Temmuz 2006; 6:58:38 >
  • Bu konu hakkında ilginç bir yorum yapmak gerekirse
    Bunu biryerde okumuştum
    İşlemcileri kiloya vursak biliyormusunuz dünyanın en değerli maddeleriymiş
    Elmastan daha değerli.
    Düşünsenize işlemci denen malzemeye kum silikon altın ve onbinlerce insanın yıllar süren çalışmaları ekleniyor
    ve sonra dünyanın en değerli malzemesi haline geliyor
    Eğer işlemciler kilo ile satılsaydı ve az olsalardı malesef kaşıkcı elmasının yanında ancak müzede görebilirdik
    Valla şükretmek gerek intele amd ye piyasa kızışsın ki yolumuz müzelere düşmesin
    Bu sene intel senesi rüzgarın yönü değişti
    seneye ne gebe kim bilir?

• amd x2 nin ağırlığı çok fazla.satsak çok para edermi ki.
  • altın olduğuna inanmıyorum belki küçük bir miktar karıştırmışlardır daha iyi iletim olsun diye
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.