Şimdi Ara

işlemci pinleri neden altın?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
19.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilindiği üzere işlemcideki pinler altın, bunun sebebi altının iletken olması. Ama gümüş daha iyi bi iletken olmasına rağmen neden altın tercih edilmiş?

• altin ısıya daha dayanıklı. gumus daha cabuk eriyor
  • Altın, gümüşten de daha iyi bir iletkendir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

Altın, gümüşten de daha iyi bir iletkendir...
    altın neredeyse süper iletkendir.
    ek olarak bu konu yanlış yerde hemen ispiyonluyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: snipeTR

altın neredeyse süper iletkendir.
    ek olarak bu konu yanlış yerde hemen ispiyonluyorum...

Alıntıları Göster
    Neden bu kadar pahalı olduğu anlaşıldı, bir de elmas olsaydı işlemci fiyatlarını düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanpac

Neden bu kadar pahalı olduğu anlaşıldı, bir de elmas olsaydı işlemci fiyatlarını düşünemiyorum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Nickodin-QX

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

quote:

Orjinalden alıntı: Nickodin-QX

Alıntıları Göster
    Evet tek esprisi ısıya dayanması

Eski cpulardan kesip kesip birleştiririz satarız

LGA geldi mertlik bozuldu :P

• quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy

Alıntıları Göster
    İşlemcim olsun altınım olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLue-DreaM

İşlemcim olsun altınım olmasın

Alıntıları Göster
    arkdaşlar işlemcinin pahalı olmasının sebebi kullanılan altın değil zaten tam altın değil o kadar adi bir alaşım...
    pahalı olmasının sebebi bir işlemcinin tasarlanması için binlerce mühendisin en az 3 yıl çalışmasından kaynaklanıyor. bir işlemcinin tek bir transistörünü normal elektirikcilerde satılan bir transistör boyuna getirirsek ve iletkenleride normal ince kablolar haline ketirirsek tek bir işlemcinin boyutu new-york şehrinden 1.5 katı daha büyük olur. işi halaştıran işte bu emek
    bu emeği karşıladıktan sonra işlemci fiyatları düşüyor normalde ama düşüş ile birlikte modasıda geçmiş oluyor işte asıl pahalı olma sebebi

• quote:

Orijinalden alıntı: snipeTR

arkdaşlar işlemcinin pahalı olmasının sebebi kullanılan altın değil zaten tam altın değil o kadar adi bir alaşım...
    pahalı olmasının sebebi bir işlemcinin tasarlanması için binlerce mühendisin en az 3 yıl çalışmasından kaynaklanıyor. bir işlemcinin tek bir transistörünü normal elektirikcilerde satılan bir transistör boyuna getirirsek ve iletkenleride normal ince kablolar haline ketirirsek tek bir işlemcinin boyutu new-york şehrinden 1.5 katı daha büyük olur. işi halaştıran işte bu emek
    bu emeği karşıladıktan sonra işlemci fiyatları düşüyor normalde ama düşüş ile birlikte modasıda geçmiş oluyor işte asıl pahalı olma sebebi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: snipetr41

katılıyorum. güncel işlemci fiyatları her zaman cumhuriyet altınından daha yüksek.olay teknolojiye harcanan yatıtımdan kaynaklanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

o zaman eski anakartlardan kesip kesip birleştirir satarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: paryoşa

quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

o zaman eski anakartlardan kesip kesip birleştirir satarsın

Alıntıları Göster
    yabancı bi forum sitesinde görmüştüm bi FX57 nin amd ye maliyeti yani üretim maliyeti yaklaşık 15-20$ mış.. ancak onu o hale getirebilmek için araştırmalara harcanan paralar milyon $ larla ifade ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jedi-Knight

yabancı bi forum sitesinde görmüştüm bi FX57 nin amd ye maliyeti yani üretim maliyeti yaklaşık 15-20$ mış.. ancak onu o hale getirebilmek için araştırmalara harcanan paralar milyon $ larla ifade ediliyor.

Alıntıları Göster
    Tabi walla dogru diosun bna da ole gelior
    quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

• quote:

Orijinalden alıntı: LostNdumb

Tabi walla dogru diosun bna da ole gelior
    quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar...İşlemcilerin tasarımları çok uzun zaman alıyor, darkhardware de yaru iletken mühendisi arkadaşlarla konuştum işlemci tasarlanırken binlerce şeye uyuluyormuş...Yoksa silikon neki 15-20$ bir şey...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bryan_Adams

Evet arkadaşlar...İşlemcilerin tasarımları çok uzun zaman alıyor, darkhardware de yaru iletken mühendisi arkadaşlarla konuştum işlemci tasarlanırken binlerce şeye uyuluyormuş...Yoksa silikon neki 15-20$ bir şey...

Alıntıları Göster
    nee altını yaa, onlar bakır sizi kandırıolar...

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: by_ProXy

• quote:

Orijinalden alıntı: Jedi-Knight

quote:

Orjinalden alıntı: by_ProXy

Alıntıları Göster
    arkadaşlar pinler altın değil, sadece altın kaplama. ayrıca iyi bir iletken olduğu için altın kullanılır. pinler altın diyenler hiç pin kırmamış hayatlarında galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmedin

arkadaşlar pinler altın değil, sadece altın kaplama. ayrıca iyi bir iletken olduğu için altın kullanılır. pinler altın diyenler hiç pin kırmamış hayatlarında galiba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

+1

islemci fiyatlarini yukselten olgu Ar-Ge dir yani arastirma-gelistirme dir. O bolumda belki binlerce kisi calisir. Ayrica yatirimlar vardir firmalarin yaptiklari. iste butun bunlari islemci fiyatindan telafi etmek zorundalar.

• Gümüş daha iyi bir iletken değil. Altın daha iyi bir iletken ama işlemci pinleri altın değil, altın kaplama.

quote:

Orjinalden alıntı: baysemih

arkadaşlar bilindiği üzere işlemcideki pinler altın, bunun sebebi altının iletken olması. Ama gümüş daha iyi bi iletken olmasına rağmen neden altın tercih edilmiş?

Düşünü bir FM vericide bile bir ikitane transistör kullanılıyor.
    Mesela şu eski wolkmanler vardıya (pazarlarda çok ucuza satılanlardan) onlarda toplam 3 tane transistör bulunuyordu. Hatta bunlardan biride ses kaydı içindi. 2 tane transistörle bir wolkman yapabilirsiniz.

Transistör bu kadar değerli birşeyken bakıyoruz bir işlemcide sayılamayacak kadar çok transistör var. Ama öylede olsa gene bu fiyatlar sadece maliyetten değil tabi. Birsürü aracı var bikere. Hepsi aradan komisyon alıyor.

Hakkat AMD 3200+ ün fabrika satış mağazası felan olsada gitsek ucuza alsak. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

Gümüş daha iyi bir iletken değil. Altın daha iyi bir iletken ama işlemci pinleri altın değil, altın kaplama.

quote:

Orjinalden alıntı: baysemih

arkadaşlar bilindiği üzere işlemcideki pinler altın, bunun sebebi altının iletken olması. Ama gümüş daha iyi bi iletken olmasına rağmen neden altın tercih edilmiş?

Düşünü bir FM vericide bile bir ikitane transistör kullanılıyor.
    Mesela şu eski wolkmanler vardıya (pazarlarda çok ucuza satılanlardan) onlarda toplam 3 tane transistör bulunuyordu. Hatta bunlardan biride ses kaydı içindi. 2 tane transistörle bir wolkman yapabilirsiniz.

Transistör bu kadar değerli birşeyken bakıyoruz bir işlemcide sayılamayacak kadar çok transistör var. Ama öylede olsa gene bu fiyatlar sadece maliyetten değil tabi. Birsürü aracı var bikere. Hepsi aradan komisyon alıyor.

Hakkat AMD 3200+ ün fabrika satış mağazası felan olsada gitsek ucuza alsak. :D
    altın ısıya dayanıklı ve cok iyibiriletken olduğundan

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.