Şimdi Ara

işlemci pinleri neden altın? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
19.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım işlemcinin pinleri altın falan değil sadece pekte kaliteli olmayan erimiş altının içine daldırılıp çıkarılıyor.Yani öle dediğin gibi altın olsa.Celeronların- p3 lerin pinlerini kesip zengin olurduk.
  • hade ya altin kaplama olasin altinmi %100 22 ayar filan satarim kuyumcuya valla eldeki 1800amd ve celeron 433 u
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuceeren

yok hocam ne haddime söylediklerine ters demek bende bildiklerimi ekliyorum yada bana göre yanlıs olanları düzeltiyorum sende sana göre yanlıs olanları düzelt ki güzel bir şekilde bilgi paylaşımı yapalım elektro teknik bende almıstım berbat bir dersti :)
    quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

quote:

Orjinalden alıntı: yuceeren

mutlak 0 noktası -273 derecedir yani sıfır kelvin germanyuma gelince süperiletkenlerde kullanılıyor zaten silisyumla beraber süper iletkenlere hafiften deginecek olursak olayları normalde yalıtkan gibi davrandıkları halde ufak bir voltajla iletken haline gecerler germanyum için 0.3 silisyum için 0.7 idi yanlıs hatırlamıyorsam.

söylediklerimin hepsine ters diyosun, garip. bizim elektroteknik dersini kaldırsınlar o zaman tedahülden yarı iletken değerleri doğru

not: bende elektronik teknikeriyim

yanlış anlama beni, beni kötülüyosun falan demiyorum zaten. tabii ki doğru bildiklerini söyliyceksin, bende aynı şeyi yapıyorum. anlatmak istediğim ikimize öğretilenlerin birbirini tutmadığı

leketroteknik dersi şimdi üniversitede devre analizi olarak veriliyo, çok nalet bişeydir. elektronik ve elektrik okuyanların baş belası bir derstir, kimseye tavsiye etmiyorum

bize öğretilenleri söyledim zaten, -245 derecede direncin sıfır olduğu ve en iyi iletkenin de altın olduğu yönünde. ama burda gümüş e yaptıpın korozyon açıklaması da mantıklı geldi

• bence de iletkenliğin yüksek olması nedeniyle altın kaplama olması mantıklı geliyor ayrıca yüksek dirençlerde daha stabil oldugu gibi kulaktan dolma bir bilgim var ama dogruluğunu bilmiyorum
  • -273 derecede bütün elementlerin direnci 0 olur doğru fakat o zaman işlemci çekirdeğindeki yalıtkan bölümler de iletken olur transistörler kararsızlaşır ve işlemci çalışmaz o yüzden siz iyisimi standart yöntemlerden şaşmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrates94 -- 3 Mayıs 2007; 13:12:45 >
  • [Deleted by Admins]
  • pardon ben de sonradan farkettim hatamı düzelttim şimdi
  • @sokrates, zaten -245 dereceye düşürmek gibi bir niyetimiz yok burda sadece bilgi paylaştık o kadar
  • ok cnm ben de sadece bilgi paylaştım yoksa kimsenin işlemci sıcaklığını -273 dereceye düşürmeye çalışacağını zannetmiyorum da ola ki deneyecek olan birisi varsa bunu bilsin diye söyledim ayrıca mutlak sıfır noktası 0 kelvin dir kelvin de suyun donma sıcaklığını 273.15 alan bir sıcaklık ölçüsüdür. ondan dolayı mutlak sıfır tam olarak -273.15 derecedir
  • Konu neden hortladı ki?

İşlemci bacakları altın değil. Korozyona dayanıklı ucuz bir maddeden. Bacakların işlemciye temas noktaları ise altındandır (Yumuşak, dayanıklı, iletkenliği iyi) Yani işlemci başına 1$ bile tutmayacak altın kullanılır.

LGA platformunda nasıl bir sistem kullanıldı net bir şey diyemem ancak. Sanırım onda da işlemci yüzeyindeki iletken kısımların altında altın kullanılmış olabilir.
  • [Deleted by Admins]
  • @yuceeren zaten ben de senin dediklerinin doğru olduğunu söyledim yanlış demedik ki
  • quote:

Altın olmasının nedeni, altının soy bir metal olması. Yani başka maddelerle kolay tepkime vermiyor. Yıllar sonra bile altın sağlamca durur. Gümüş ise daha uyduruk bir metaldir, zamanla havadaki oksijenle birleşeceğinden iletkenliğini yitirir ve işlemci çalışamaz hale gelir.

Aynen katılıyorum. Ayrıca bir arkadaşında bahsettiği gibi pinler altın değil altın kaplama.
  • Belki de pahalı olmasının sebebi altın olması
  • Hele hakkaten belli işlemci fiatlarının böyle yüksek olması gümüş olsaydı biraz daha ucuz olurdu heralde
  • arkadaşlar bir jeolog yorumu gerekirse, altın zor bulunan bir madendir. çıkarılmasıda maliyetlidir. ama mesela platin, altından daha iletkendir. ama onun çıkarılma maliyeti daha pahalıdır. hemde çok daha pahalıdır.

yukarıdaki yorumların bir çoğu doğru. aslında altının erime sıcaklığı, başka bir elementle tepkime vermeme isteği bunların hepsi bir etkendir. işin aslı işletmeler en az maliyetle en çok işin peşindedir. şu an altın bu görevi en iyi başaran elementtir(jeolog terimiyle mineral).
    zaman içinde platinin çıkarılma ve işletilme maliyetleri düştükçe platine geçiş olacak ve o dönemde en ucuza en yüksek performans işini yapan element olacaktır.
    daha sonra başka element ve başka element ve başkası.......
  • bende celeron işlemci var ineli ineli eski kasadan söktüm onları eritsem azıcık paya edeymi acaba kuyumcuda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa6533

bende celeron işlemci var ineli ineli eski kasadan söktüm onları eritsem azıcık paya edeymi acaba kuyumcuda ?

Lan ne biçim hort bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi genelde kaliteli işlemcilerde kullnlyo zaten ıı ankartlarda da altın gumus karısımı var tabı en ıı ıletken altın platinde var maliyet yüksek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.