Şimdi Ara

işlemci ram çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merabalar arkadaşlar yıllardır bilgisayar işindeyim ilk defa böyle bişey görüyorum. yaklaşık 2 saat önce bilgisayarın açma düğmesine bastım fakat bilgisayar kendiliğinden açılıp kapanmaya başladı 2 - 3 saniye aralıklarla. sonra ram i çıkarttım hiç sorunsuz çalıştı bu defa ram i takıp işlemciyi çıkarttım yine sorunsuz çalışmaya başladı. sorun anakartta biliyorum başka bir anakartta denedim sorunsuz çalıştı. anakart asus p5b harddisklerimde sata . evdeki diğer anakartı tak diyeceksiniz bana ama o anakart sata 2 desteklediği için kullanmam pek mümkün görünmüyor. bi çözümü bi fikri olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Değişik bir sorun. Bios güncellemeyi denemeni öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam zaten bios en güncel sürüm. ups e bağlı bilgisayar ups kapalıyken hala bilgisayara elektrik geliyor. anakartı söktüm kasa dışında ayrı kurdum bilgisayarı ama yine aynı sorun statik elektrik yapabilir diye düşündüm ama yine aynı sorun oldu.
  • İşlemciyi çıkarttığınızda bilgisayar nasıl çalıştı?
  • çalıştı derken kendiliğinden açılıp kapanması geçti yani o yüzden çalıştı diyorum. ram tek takılıyken açılıp kapanmyor işlemci tek takılıyken açılıp kapanmıyor ikisini aynı anda takınca 2-3 saniyede bir kendiliğinden açılıp kapanıyor arabalara ara gazı verilir ya öyle.
  • Anakartınızın resmini atabilir misiniz?
  •  işlemci ram çakışması

işlemci ram çakışması

işlemci ram çakışması

işlemci ram çakışması

işlemci ram çakışması

• Elinizdeki sata2 destekli anakart sata yi destekler. Yani o anakarti takip calistirabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam denedim o harddiskte hitachi olanı görmüyor disk boot failure hatası alıyorum ama samsungu görüyor.

edit: şöyle birşey farkettim ups kapalıyken bile bilgisayarda elektrik var beni çarpıyor acaba elektrikten dolayı olmuş olabilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uur21temel -- 16 Temmuz 2013; 23:13:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uur21temel

hocam denedim o harddiskte hitachi olanı görmüyor disk boot failure hatası alıyorum ama samsungu görüyor.

edit: şöyle birşey farkettim ups kapalıyken bile bilgisayarda elektrik var beni çarpıyor acaba elektrikten dolayı olmuş olabilir mi.

Kondansatör şişmesi var, emin değilim ama sorunu çıkartan o olabilir.

edit: virgül koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creedence Clearwater R. -- 16 Temmuz 2013; 23:44:52 >
  • resimde gösterebilirmisiniz
  • up yukarıı
  • quote:

Orijinalden alıntı: uur21temel

resimde gösterebilirmisiniz

Silindir şeklinde olanlardan bazıları bombeli onlar şişenlerdir.
  • neyse hocam 2. el bir tane bulup aynısından sipariş ettim tamir ettirmek pek içime sinmiyor açıkçası .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.