erom? sana sadece yanlış düşüncede olduğunu söyleyebilirim
Bilgisayar sorunlarini cozmenin belli yontemleri vardir.. Bu yontemler standarttir. Kasa ici duzeni Bios ayarlari Isletim sistemi ayarlari
Bu 3'luden herhangi biri eksikse, sistemde sorun vardir ya da olacaktir.. ve genelde hazir olarak toplatilan sistemlerde bu hatalarin olmasi saglanir ki, sorun ciksin ve bu urunler saticiya geri donsun.. Cunku hizmet varsa, para odenir.. Ben sahsen her bilgisayarda oldugu gibi, sistemimi kutularinda alip teker teker monte ederim.. Her zaman aldigim urunlerin kutusunu, ilk ben acmisimdir.
Montajimda kablo kalabaligi yoktur; CPU sogutucusu her zaman tam oturur; Macun her zaman tamdir (ne eksik ne fazla) .Bilgisayarimin durdugu yer her zaman manyetik ortamlardan uzaktir. Prizim dogru topraklidir. Guc kaynagim yeterli guctedir. Kasamin ici yeterli fan sayisina sahiptir. Bios'um hep gunceldir. Bios ayarlarim kullanim ortamima goredir. Fan ayarlarim hep optimumdur. Ne cok gurultuludur, ne de islemcinin cok isinmasina sebep olur.. Sistemi ilk defa calistirmadan once, her zaman bios resetlerim.. Windows'umu hep ben kurdum... ve guc ayarlarini hep kendim yaptim...
Bir bilgisayar kullanicisinin sorunlari, bu yaptiklarimin biri veya bir kacinin hatali yapilmis olmasi veya yapilmamis olmasindan kaynaklanir.. Bunlari bilmek de, kullaniciyi iyi bir bilgisayar kullanicisi yapar.. Bunlari yapmaktan kacinmak da olasi bir cok probleme davetiyedir. Bunlar ve bunlara baglantili bir problemi olan kisilerin, sorunlari cozebilecek oneriyi almalari ama bunu yapmamalarina ragmen, bilgisayarin kotulugunu suclamalari da apayri bir konudur.. Genelde baska bir amac aranir..
çok sağolun herkezin tavsiyesini okudum tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate aldığımdan emin olun %95 bu forumdaki önerilerle kurdum memnunum işlemci fanı gürültü yapınca sonrada ısınma olunca böle bi başlık attım
quote:
Orijinalden alıntı: erom?
genelog merhaba;
sana fanından formatına kadar çok sayıda öneride bulunuldu,birini dahi olsa ciddiye aldığını ifade eden bir mesajını okuyamadık. Okuyamadığımız gibi hala daha "hadi hadi, daha fazlasını istiyorum" diyorsun. Ben de sana şu soruyu soracağım: 6 (ALTI ) tam günün sonunda bir işlemcinin çalışma sıcaklığını düşürebilmek adına sen ne yaptın? HİÇ ! İnsaf,adamlar 6 günde yörüngeye 2 uydu yerleştirip 100 küsür deney yaparak dünyaya nanik çekiyorlar. ABD aşığı değilim ama,sende biraz çalış,uğraş,düşün bir şeyler yap. Sonuçta sıcaklığı düşüreceksin,zor bir şey değil....ha gayret az kaldı !...
cidden, adam full soru sormuş. Daha bunu da yaptım dememiş.
quote:
Orijinalden alıntı: genelog
hazır pclerde dandik fan koyuyolar onlar nasol ısınmıyo ? bi hata var ama donanımdan olması zor ihtimal
Yazdığın başlık ve mesajlarından anladığıma göre, sen bu işleri bırak ve git kendine bi hazır Casper Pc al otur rahat rahat kullan
quote:
Orijinalden alıntı: erom?
genelog merhaba;
sana fanından formatına kadar çok sayıda öneride bulunuldu,birini dahi olsa ciddiye aldığını ifade eden bir mesajını okuyamadık. Okuyamadığımız gibi hala daha "hadi hadi, daha fazlasını istiyorum" diyorsun. Ben de sana şu soruyu soracağım: 6 (ALTI ) tam günün sonunda bir işlemcinin çalışma sıcaklığını düşürebilmek adına sen ne yaptın? HİÇ ! İnsaf,adamlar 6 günde yörüngeye 2 uydu yerleştirip 100 küsür deney yaparak dünyaya nanik çekiyorlar. ABD aşığı değilim ama,sende biraz çalış,uğraş,düşün bir şeyler yap. Sonuçta sıcaklığı düşüreceksin,zor bir şey değil....ha gayret az kaldı !...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme