Şimdi Ara

işlemci sıcaklığı çok yüksek amd amd dediniz aldık başımız belada (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sahafiec

hep bileşenler suçlu nedense, bilgisizlikten ve ilgisizlikten bahseden yok.

o anakart 790GX yonga setli en kral anakartlardan biri, bilmeyen öğrensin.

hava akımı olmayan bir kasaya en en üst seviye donanım taksan aynı sorunu yaşarsın.

sadece iyi donanım seçmek yetmiyor onu nasıl kullanacağınızı da bilmeniz lazım.

yoksa ömür boyu kendi bilgisizliğiniz için donanımı, bilgisayarcıyı ve firmaları suçlarsınız...

katılmamak elde değil
  • hazır pclerde dandik fan koyuyolar onlar nasol ısınmıyo ?
    bi hata var ama donanımdan olması zor ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Öncelikle Xigmatek kötü bir seçim olmuş

Nedenini bir öğrensek??Çok merak ettim? 1,5 yıldır kullanmaktayım sorunsuz bir şekilde... 955 BE işlemciyi bir ya önce aldım.Dün de Sunbeam'in soğutucusunu aldım, sırf stok fanın sesi yüzünden..Sistemimiz nerdeyse aynı(panelden bakabilirsiniz)..Test yapma fırsatım olmadı ama 3 saat wow oynadım herhangi bir sıkıntı yok..En güzeli trayinin dediğini bir dene..
  • Mesajlari tam okumadan yorum yapmis cogunuz

adamin kasasinda sadece onden iceri hava alan bi fan var havayi disari atan fan yok pcyi toplayan cok bilgisizmis

onerim ordan birsey almayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

o nasıl bi başlık evlat..
    Amd al diye tavsiye etmişlerse amd almak zorundamıydın.
    Amd kullanan biri olarak o değerleri ben yükteyken bile göremiyorum stok fanla bile...
    pcyi toplayamadım elime gözüme bulaştırdım beceriksizin biriyim diye bi başlık daha iyiydi...

İnş bilgisayarındaki o değerler dahada yükselir.Odun kömüre ihtiyacın olmasın inşallah.o bilgisayarındaki çekirdekler çifte kavrulur inşallah Ç:

taktir ettim

milletçe yatmaya alıştık,
    üzerine hep başkaları suçlu,
    biz sütten çıkmış ak kaşık

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
    quote:

Orijinalden alıntı: mito1172
    yok konuyu açanın suçu yok kandırılmış gibi pc yi kuran satıcı tarafından çünkü burdan hiç kimse o anakartı al demez

Anakartın ne suçu var? Son 2 ayda yanlış hatırlamıyorsam, etrafımda 3 kişiye bu anakartla sistem aldırdım. Arada arar sorarım, üçüde çok memnunlar ve her aradığımda teşekkür etmekten dilleri şişiyor.

iyide ben sizi suçlamadımki sadece forumda hiç görmediğim için bu kartı tavsiye edeni o yüzden öyle dedim konuyu açan amdeyi önerdiniz aldım belayı deyince zaten bu işler şans işidir. siz neden üzerinize alındınız anakartı anlamış değilim neyse tartışma yersiz konu sahibi bakmıyor biile konusuna birde burda sizin yorumunuz var birdaha tavsie etmem demişsiniz artı linkteki konudada bios ram ve işlemci sıcaklığından şikayetlrde varhttp://forum.donanimhaber.com/m_47514170/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Mayıs 2011; 0:16:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
    quote:

yok konuyu açanın suçu yok kandırılmış gibi pc yi kuran satıcı tarafından çünkü burdan hiç kimse o anakartı al demez

Anakartın ne suçu var? Son 2 ayda yanlış hatırlamıyorsam, etrafımda 3 kişiye bu anakartla sistem aldırdım. Arada arar sorarım, üçüde çok memnunlar ve her aradığımda teşekkür etmekten dilleri şişiyor.

iyide ben sizi suçlamadımki sadece forumda hiç görmediğim için bu kartı tavsiye edeni o yüzden öyle dedim konuyu açan amdeyi önerdiniz aldım belayı deyince zaten bu işler şans işidir. siz neden üzerinize alındınız anakartı anlamış değilim neyse tartışma yersiz konu sahibi bakmıyor biile konusuna birde burda sizin yorumunuz var birdaha tavsie etmem demişsiniz artı linkteki konudada bios ram ve işlemci sıcaklığından şikayetlrde varhttp://forum.donanimhaber.com/m_47514170/tm.htm

Ben zaten üzerime alınmadım, donanıma suç bulunmasına karşı çıktım. Evet bu kartla ilgili bir ara forumda çok şikayet oldu ve kısa dönem bu kartı önerilerimde kullanmadım. Sonra şikayetler bir şekilde durdu. Ya yeni partiler geldi sorunsuz olarak bilemiyorum. Ondan beridir tekrar önermeye başladım.

• parçaları ben bu forumda defalarca konu açarak seçtim gittim bir bilişim dükkanına toplarmısınız dedim topladılar amdnin stok fanı çok sesli bunu inkarmı ediyim neyse değiştirdik başımıza bide ısınması çıktı işlemci işlemci işlemci hep onun sorunları neden böle başlık atmayayım ki beni kınıyanlara laflarını iade ediyorum kasayı masanın üs5üne koyucam bakalım ısı düşüsü olacakmı topladığım yere bilgisayar ısınır bilgisayar ara ara dinlendir kasayıda ferah bir yere koy dedi parçalardan olsa hiç çalışmaz dedi bide patlayabilirmiş sanırım bu işi bilmeyen biriyle karşılaşmışım vay halime

birde bendeki anakar herkeze önerildi bu forumda düşük bütçelilere bilmeyen kojuşmasın önerilmedi diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelog -- 27 Mayıs 2011; 10:02:56 >
  • @genelog

Kasanın yan kapağına ve arkasına mutlaka 2 adet 12cm fan tak. İnan sıcaklıklarda çok düşüş olacak. (Tabi cpu soğutucunun düzgün montajlandığını varsayıyorum)
  • inanırmısınız evde hergün kavga bide kasa fanı alıncak dersem yandım bu kasanın sadece ön ve arkasında yuva var yanılmıyorsam öndekinde takılı zaten bide arkayamı alca kaç para tutar
  • Öndeki fan hdd ızgaralarından dolayı çok fayda etmeyebilir genel soğutmaya. Yanda içeri üfleyen arkadada tahliye etmeye yarayan iki adet fan olması şart. 2. el bölümünde 10-15 liraya güzel 12cm fanlar satılıyor.
  • Serin serin i3 dururken yanlış tercih yapmışsın
  • @genelog merhaba;
    Çözüm=Xigmatek CLF-F1251+Akasa'nın PWM çoklayıcı kablosu
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelog
    parçaları ben bu forumda defalarca konu açarak seçtim gittim bir bilişim dükkanına toplarmısınız dedim topladılar amdnin stok fanı çok sesli bunu inkarmı ediyim neyse değiştirdik başımıza bide ısınması çıktı işlemci işlemci işlemci hep onun sorunları neden böle başlık atmayayım ki beni kınıyanlara laflarını iade ediyorum kasayı masanın üs5üne koyucam bakalım ısı düşüsü olacakmı topladığım yere bilgisayar ısınır bilgisayar ara ara dinlendir kasayıda ferah bir yere koy dedi parçalardan olsa hiç çalışmaz dedi bide patlayabilirmiş sanırım bu işi bilmeyen biriyle karşılaşmışım vay halime
    birde bendeki anakar herkeze önerildi bu forumda düşük bütçelilere bilmeyen kojuşmasın önerilmedi diye

senin tafran kime kardeşim biraz saygılı ol herşeye sinirli sinirli cevap verme millet sana yardımcı olmaya uğraşıyor sen tafra yapıyorsun merak etme bilmesem konuşmam hadi kolay gelsin.........

• o öndeki fanı havayı dışarı atıcak şekilde ayarlayın sıcaklıkları öyle yazın bide eğer öndeki fan içeri hava alıyorsa hiç bi işe yaramaz tek başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

hep bileşenler suçlu nedense, bilgisizlikten ve ilgisizlikten bahseden yok.

o anakart 790GX yonga setli en kral anakartlardan biri, bilmeyen öğrensin.

hava akımı olmayan bir kasaya en en üst seviye donanım taksan aynı sorunu yaşarsın.

sadece iyi donanım seçmek yetmiyor onu nasıl kullanacağınızı da bilmeniz lazım.

yoksa ömür boyu kendi bilgisizliğiniz için donanımı, bilgisayarcıyı ve firmaları suçlarsınız...

• benim bi sorunum daha var programlara tıklıyorum açılmıyo ama görev yöneticisi işlemlerde çalışıyo görünüyo bazı programlarda sorunsuz açılıyo mesela i.explorer 64 bit açılıyo sorunsuz
    güvenli kipte bilgisayearı taratmayı denedim antivirüs antispywere yüklenmiyo olanda açılmıyo
    sistem geri yüklemeyi denedim geri yükleme noktası yok diyo
    disk birleştirdim temizledim düzelmedi
    norton yüklüydü onla taratıyım dedim açılmadı sileyim dedim regeditten silinmedi
  • Öncelikle temiz bi format atıp yeniden sistem kurun, söylediğinize göre windows pek iyi durumda değil.
    Kendinizin deneme şansı yok ise aldığınız yere gidin işlemcinizi başka bir anakart ile denesinler, bazı anakartların güç devrelerindeki arızalardan dolayı bu tür ısınmalar olabiliyor. Şansınıza bu böyle denk gelmiş olabilir.
    İşlemci soğutucusunun montajını da bilgisayarcıdaki çırak değil işinin ehli birinin yaptığından emin olun.
  • formatsız bir çözüm yokmu ?
  • genelog merhaba;

sana fanından formatına kadar çok sayıda öneride bulunuldu,birini dahi olsa ciddiye aldığını ifade eden bir mesajını okuyamadık.
    Okuyamadığımız gibi hala daha "hadi hadi, daha fazlasını istiyorum" diyorsun.
    Ben de sana şu soruyu soracağım: 6 (ALTI ) tam günün sonunda bir işlemcinin çalışma sıcaklığını düşürebilmek adına sen ne yaptın? HİÇ !
    İnsaf,adamlar 6 günde yörüngeye 2 uydu yerleştirip 100 küsür deney yaparak dünyaya nanik çekiyorlar.
    ABD aşığı değilim ama,sende biraz çalış,uğraş,düşün bir şeyler yap.
    Sonuçta sıcaklığı düşüreceksin,zor bir şey değil....ha gayret az kaldı !...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.