Şimdi Ara

işlemci sıcaklığı çok yüksek amd amd dediniz aldık başımız belada (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Öncelikle kasanın yan paneli açık olsun iyi hava alsın, arkaya mutlaka 12cm eksoz fan takın. Kasanın arkasında da en az 20cm boşluk olsun. Birde cpu smart fanı kontrol edin nolur.

Hem egzos fan tak hem kasanın yan kapağını açık bırak. kendi dediğinize kendiniz inanıyor musun hocam yaaa. Düzgün tavsiyeler verin insanlara... Kasa kapağı gereksiz olsa, oraya konulmazdı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolrecep

quote:

Öncelikle kasanın yan paneli açık olsun iyi hava alsın, arkaya mutlaka 12cm eksoz fan takın. Kasanın arkasında da en az 20cm boşluk olsun. Birde cpu smart fanı kontrol edin nolur.

Hem egzos fan tak hem kasanın yan kapağını açık bırak. kendi dediğinize kendiniz inanıyor musun hocam yaaa. Düzgün tavsiyeler verin insanlara... Kasa kapağı gereksiz olsa, oraya konulmazdı...

ayrıca ekleyeyim.

kasa yan kapağı açıkken kasadaki silkülasyonun yanına yaklaşamaz ortamdaki hava.

kasa bilinerek öyle yapılıyor. Öyle olmasaydı tüm kasalar kapaksız iyi olurdu. Testleri izle muşavir. Kasaların yan kapakları açıkklen iyi bir kasa ise soğutma düşer. Kapalıyyken %50-70 yükselir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Imploser

Tüm sistemini bir yazar mısın? Kuzey köprüsü de o kadar ısınıyorsa işlemci soğutucuyla bir alakası yok. Güç kaynağında sıkıntı olabilir

aynen.. kuzey köprüsüde ısınıyorsa genel bir sorun var..
  • Öncelikle Xigmatek kötü bir seçim olmuş OCZ alsaydınız keşke , ve ayrıca bakın test etmenin çok yolu var uzay sistem kurun anakartını işlemcini ve ekran kartınızı kasadan sökün CPU fanını monte edin ve açık bir ortam da emin olsun işlemcinin cpu ya değip değmediğine , ancak bu şekilde kesin kanıya varırsınız çıkartın kasadan tahta bir yüzey de anakartınız ya da anakartın kutusu üstünde bile olabilir kısa devre yapmasın diye söylüyorum. Sonrasında tek tek hdd ,ekran kartı ram ve cpu monte edip işlemci fanını iyice yerleştirip öyle çalıştırın bakalım ne olacak ayrıca elinizde stok fan yok mu? mümkün değil bu işlemcinin bu kadar ısınması yahu
  • o kullandığın program yanlış gösteriyor adı neydi unuttumya
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelog
    termal macun sürülmemiş olabilirmi acaba çünkü yeni fanla gelen macun duruyodu kutunun içinde

kardeş tam neyaptığını anlatmıyorsun ki
    stok fanda sürülü gelir termal macun. ama sonradan alınan işlemci soğutucularda macun yoktur yani sürmen gerek ve eski macunuda işlemciden temizlemen gerek sonra yeni soğutucuyu takarsın olur
    sanırım sen acemisin toplattığın yere yaptır soğutucuyu taktırmayı artı macunuda sürdür. şunuda tekrarlayayım anakartın da sıcak ve fanında yavaş dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mayıs 2011; 4:21:02 >

• quote:

CPU smart fan kontrolünü aktif yapın. Verdiğiniz bilgilere göre pc boştaykende oyundaykende fan 1440 sabit rpm de dönüyor. CPU smart fan control işlemci fanını sıcaklığa göre hızlandırarak ısının düşmesine yarar.

Evet iki sıcaklık verisindede İşlemci fan rpm aynı seviyede ve o yüzden ısınıyo. ayrıca tekrardan soğutucuyu çıkartıp dikkatlice otururmakta fayda var.
  • bende 965 var 39* sogutucu ve fanım guzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: @wise

quote:

quote:

ayrıca ekleyeyim.

kasa yan kapağı açıkken kasadaki silkülasyonun yanına yaklaşamaz ortamdaki hava.

kasa bilinerek öyle yapılıyor. Öyle olmasaydı tüm kasalar kapaksız iyi olurdu. Testleri izle muşavir. Kasaların yan kapakları açıkklen iyi bir kasa ise soğutma düşer. Kapalıyyken %50-70 yükselir.

İyide adam yan kapağı açın dememiski yan panel derken yan tarafı açık olsun, önünü örtücek birsey olmasın demiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

quote:

Orijinalden alıntı: @wise

quote:

quote:

ayrıca ekleyeyim.

İyide adam yan kapağı açın dememiski yan panel derken yan tarafı açık olsun, önünü örtücek birsey olmasın demiş.

Sağolasın hocam açıklama için. Demek ki bazı şeyleri yazarken daha detaylı, açıklayıcı yazmak gerekiyor.

Kasanın yan paneli açık olsun, iyi hava alsın; Yani kasanın temiz ve serin havayı içeri alan tarafı pc masasına yakın durmasın, en az 15-20cm (cm= santimetre) masadan uzakta dursun ve hatta mümkünse kasayı o bölmeye (bölme=kasanın konulduğu alan) yerleştirmeyin. Etrafının açık olacağı bir yerde dursun.

• biostan smart fan control işlemciyi yakıyo diye duydum ?
    birde anakartın ısınmasının sebebi ne işlemci ısıcak olunca anakarttamı sıcak oluyo bide bu sıcaklıklarda parçaların zarar görme ihtimali varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelog

biostan smart fan control işlemciyi yakıyo diye duydum ?
    birde anakartın ısınmasının sebebi ne işlemci ısıcak olunca anakarttamı sıcak oluyo bide bu sıcaklıklarda parçaların zarar görme ihtimali varmı

Bende ilk kez sizden duydum. Ne efsaneler üretmiş insanlar, kafamı taşlara vurasım geliyor okudukça.

Kasa içerisindeki bir bileşen aşırı ısınırsa ve kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse kasa içerisindeki tüm bileşenlerin ısısı artar.
  • quote:

Sağolasın hocam açıklama için. Demek ki bazı şeyleri yazarken daha detaylı, açıklayıcı yazmak gerekiyor.

Kasanın yan paneli açık olsun, iyi hava alsın; Yani kasanın temiz ve serin havayı içeri alan tarafı pc masasına yakın durmasın, en az 15-20cm (cm= santimetre) masadan uzakta dursun ve hatta mümkünse kasayı o bölmeye (bölme=kasanın konulduğu alan) yerleştirmeyin. Etrafının açık olacağı bir yerde dursun.

quote:

Bende ilk kez sizden duydum. Ne efsaneler üretmiş insanlar, kafamı taşlara vurasım geliyor okudukça.

Kasa içerisindeki bir bileşen aşırı ısınırsa ve kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse kasa içerisindeki tüm bileşenlerin ısısı artar.

Evet çoğu da bilgisayarcı denen ( işini bizim gibi yapacak olanlar hariç ama inventus dışında öyle bir yer görmedim. ) mahluklardan çıkıyor. Misal. Elindeki dandik kartları satmak için senin bellek DDR2. Ona DDR5 bellekli bu 5870 olmaz, gel sana x550 verelim o da 1GB bu da 1GB. Boşuna 3 katı fiyat verme. Marka farkı bunlar.

=================================

Ayrıca bios güncellemesi de gerekebilir. Foxconn zaten yazılım yönü pek iyi olmayan bir firma. Zamanında hatırlıyorum bir bios güncellemesi ile OC kapasitesi %20 artmışi ayrıca ısılar neredeyse yarı yarıya düşmüştü. Bazen belirli bios sürümleri bu tip hatalara sebep olabiliyor. Bilgisayarcı da KGK var ise orada bios güncellemesi yapsınlar bir zahmet.

Ayrıca ksa içindeki bir bileşen fazla ısınır ise ve onun üstündeki ısı hava sirkülasyonu iyi olmadığından içeride kalır ise diğer bileşener de ısınır. Benim bilgisayar 7/24 açık. DL de iken fan ayarını kısıyorum. Bi kere gene böyle biir günde gittim işe bilgisayar açık fanlar 750 devirde. Kardeşim Oyun oynamış. Ekran kartı 5870 işlemci OC li ve Akasa Nero soğutucunun fanı off vaziyette. Eve geldim diyor ya bu sürekli kapanıyor oyun oynarken. Kasayı bir elledim yani alev alev o derece. İçinde sanki su kaynıyormuş gibi ızgaralardan sıcak hava fırlıyor. ( Kasa fanları 750 devirde. İşlemci Fanı kapalı. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 25 Mayıs 2011; 6:27:28 >

• bende bunu diyecektim ama hadi marka fanaatiği demesinler diye ses etmedim
    zira anakartta baya sıcak arkadaş neden bu markayı seçmiş anlamadım
  • o nasıl bi başlık evlat..
    Amd al diye tavsiye etmişlerse amd almak zorundamıydın.
    Amd kullanan biri olarak o değerleri ben yükteyken bile göremiyorum stok fanla bile...
    pcyi toplayamadım elime gözüme bulaştırdım beceriksizin biriyim diye bi başlık daha iyiydi...

İnş bilgisayarındaki o değerler dahada yükselir.Odun kömüre ihtiyacın olmasın inşallah.o bilgisayarındaki çekirdekler çifte kavrulur inşallah Ç:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

o nasıl bi başlık evlat..
    Amd kullanan biri olarak o değerleri ben yükteyken bile göremiyorum stok fanla bile...
    pcyi toplayamadım elime gözüme bulaştırdım beceriksizin biriyim diye bi başlık daha iyiydi...

İnş bilgisayarındaki o değerler dahada yükselir.Odun kömüre ihtiyacın olmasın inşallah.o bilgisayarındaki çekirdekler çifte kavrulur inşallah Ç:

Yok artık Bukadarda vurulmaz , yazık ama

• yok konuyu açanın suçu yok kandırılmış gibi pc yi kuran satıcı tarafından çünkü burdan hiç kimse o anakartı al demez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

o nasıl bi başlık evlat..

Sabah sabah guldurdun beni, Allah da seni güldürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

yok konuyu açanın suçu yok kandırılmış gibi pc yi kuran satıcı tarafından çünkü burdan hiç kimse o anakartı al demez

Anakartın ne suçu var? Son 2 ayda yanlış hatırlamıyorsam, etrafımda 3 kişiye bu anakartla sistem aldırdım. Arada arar sorarım, üçüde çok memnunlar ve her aradığımda teşekkür etmekten dilleri şişiyor.
  • hep bileşenler suçlu nedense, bilgisizlikten ve ilgisizlikten bahseden yok.

o anakart 790GX yonga setli en kral anakartlardan biri, bilmeyen öğrensin.

hava akımı olmayan bir kasaya en en üst seviye donanım taksan aynı sorunu yaşarsın.

sadece iyi donanım seçmek yetmiyor onu nasıl kullanacağınızı da bilmeniz lazım.

yoksa ömür boyu kendi bilgisizliğiniz için donanımı, bilgisayarcıyı ve firmaları suçlarsınız...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.