Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığı Sürekli Olarak Artıp Azalıyor R5 3600 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
4.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bios'ta cool n quiet özelliği enabled yaptığın takdirde sıcaklık artarken oluşan fan sesinden kurtulabilirsin, fakat daha önce hardware monitör yani biosta fan ayarları kısmında fanın default ayarlarına getirmen lazım...
  • Aynen ben de bu şekilde kullanıyorum. Oyuna girerken de direk normal ryzen balanced profiline geçiyorum. İşlemcim ısınıyor, fan sesli çalışıyor, voltaj zıplıyor diye boşuna biostan core perf. boost kapamayın arkadaşlar oyunlarda da performasınız bir hayli düşer. Bu şekilde teknik olarak biosa girip çıkmaya gerek duymadan masaüstünden istediğiniz zaman core perf. boost kapatıp açabiliyorsunuz tek tıkla.

Her ne kadar amd'yi sevsem de bu en ufak mouse kıpırdatmasında dahi işlemciyi boostlayıp voltajı kökleyerek 55 dereceye zıplatan algoritmasını saçma buluyorum. Boost kapalıyken de işlemci gayet güzel anlık isteklere çabuk cevap verebiliyor. Sanki 2001 yılındayız da işlemci 4.0 ghz yerine 3.6'da çalışınca masaüstü işlemlerde lag yapacakmış gibi açıklama yapıyorlar bir de, işlemleriniz daha seri olsun diye böyle bir algoritma yaptık diye. Hiçbir farkı yok halbuki, gereksiz ısı, gereksiz güç tüketimi, gereksiz voltaj. Ben açıkçası 4000'lerde bunu biraz revize edeceklerini düşünüyorum biz beta kullanıcısı olduğumuzla kalırız gibi geliyor

• Aynı anakart var ben de aynı şekil voltaj verince fan hızlanıyordu sıcaklık artıyordu ses rahatsız ediyordu, ilk başta boostu kapattım sorun çözülmüştü sen de niye olmadı anlamadım biostan kapadın değil mi ? sonra wraith prism aldım (hem şekil güzel hem ucuz hem iyi soğutma + vrmlerede hafa üflemiş oluyor kule tipi soğtucuys göre avantajı) 4.1 ghz 1.2 voltaj sorunsuz çalışıyor ac oddyses 50 dereceyi geçmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu dalgalanma konusunu da foruma sabitlemek gerek. 2 gunde bir ayni konu aciliyor. islemcinin karakteristigi bu sekilde hic bir surun yok. islemci normal kullanimda cekirdeklere boost yaptigi icin sicaklik ani artip azaliyor.

bu arada boost kapatmak gibi bi hata yapmayin. dunyanin en sacma seyi boost kapatmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 19 Haziran 2020; 10:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihipseti kurmadıysan amd sitesinden indirip kurmanı tavsiye ederim ve güç seçeneklerinden ryzen blancedi seç şayet kule tipi istersen inventus iyi indirim yapmış noctua 12 se soğtucuda 2017 yılında 330 tl ye almıştım şuan 380 civarı ama bir ara 450 tl civarıydı
    https://forum.donanimhaber.com/inventus-noctua-nh-u12s-fiyat-yaniyor--144133231
  • Ortada sıkıntılı bi’ durum yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.