Şimdi Ara

işlemci sıcaklığı (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

corsair h50 ürününü aldım şu an kullanıyorum fakat birkaç problemim var

* işlemci fanı uyarısı açık olduğu zaman bios bipleri oluyor bu normal değil sanırım

* ürünü taktım ilk başta bir pompa sesi geldi sonra da bir daha çalışıp çalışmadığını anlayabileceğim bir ses çıkmadı

* termal macun kullandım bezelye büyüklüğünde sıkıp her yerine yaydım

sistem sıcaklığı 34 derece

işlemci sıcaklığı 25 derece

sanki değerler normal ama cpu fan fail warning uyarısını kapatmazsam bios uyarı verip duruyor çözemedim

acaba fan yok diye mi uyarı veriyor yoksa üründe mi bir problem var

corsair h50 de işlemci fanı yok işlemci soğutmasını sıvı ile yapıyor da sistem bunu algılayabilir mi ?

şöyle mi diyor " hee bu adam sıvı soğutma taktı haliyle işlemci fanı yok ben uyarı vermeliyim" :D

garip geldi fansız olunca uyarı mı verir illaki? bunun soğutmayla ilgisi yok mu yani fan yok soğutma yok işlemci ısındı hop uyarı.. fan yok işlemci soğuk eyarı vermeye gerek yok gibi olması gerekmez mi?

• biosda ayarı olması lazım healt statüs bölümünde...kapatırsan uyarı vermez..cpu fan fail warning galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 24 Nisan 2010; 20:29:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

biosda ayarı olması lazım healt statüs bölümünde...kapatırsan uyarı vermez..cpu fan fail warning galiba

onu kapattım zaten de bu uyarını neden veriyor anlamadım sorunum orda aslında bi mantık bulamadım
  • Mantığı şu üstündeki cpu fan soketlerini kontrol eden anakartın işlemciyi soğutacak herhangibir düzenek olmadığını sanıp alarım veriyor ama sen corsair kullandığından işlemcin için bir sorun yok oyuzden anakartdan kapatınca uyarıyı sorunsuzca kullana bilirsin. Şunuda yapabilirsin h50 nin fanını anakart uzerındekı cpu fan girişine takarsan hiç bir sorun kalmamış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dapzar

Mantığı şu üstündeki cpu fan soketlerini kontrol eden anakartın işlemciyi soğutacak herhangibir düzenek olmadığını sanıp alarım veriyor ama sen corsair kullandığından işlemcin için bir sorun yok oyuzden anakartdan kapatınca uyarıyı sorunsuzca kullana bilirsin. Şunuda yapabilirsin h50 nin fanını anakart uzerındekı cpu fan girişine takarsan hiç bir sorun kalmamış olur.

corsairin fanı sys fana işlemci üzerindeki başlığın kablosu da cpu fana takılıyor.. yani fan bulamayan ana kart ötüyor .. mantıklı gelmedi :s garip bişeymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.