Şimdi Ara

İşlemci Soğutucu Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu kardeşiniz ilk defa PC toplayacak Toplamada dikkat edeceğim husus, uzun süreli kullanabileceğim parçaları kaliteli almak. Mesela şu an acil yüksek güçlü işlemciye ihtiyacım olmadığı için fx6300 almayı düşünüyorum, hem iyi işlemci, hem ucuz.

Başta dediğim gibi, uzun süreli kullanabileceğim parçaları kaliteli almak istiyorum. Soğutma sistemi de o şekilde düşünüyorum. Benim için soğutma sistemi alırken değerlendirmeyi düşündüğüm 4 parametre var, önem sırasına göre:

1- sessizlik (çok ama çok önemli)
    2- kullanım ömrü
    3- Özellikle hava soğutma sistemler için geçerli olarak, anakartta ram, ekran kartı vs. slotu kapatmasın ki, ileride toplayacağım sistemlerde kullanabilme konusunda kafada soru işareti kalmasın.
    4- performans

Çok fazla overclocking düşünmüyorum, ilerde de pek yapacağımı zannetmiyorum. Dolayısıyla performans son sırada.

Ayırmayı düşündüğüm para 250 TL. Kasa Carbide 400R. Su soğutma hava soğutma fark etmez. Bunları göz önünde bulundurarak bana ne önerirsiniz?

Aklımdan h80i geçiyor, diğer parametrelerini bilmiyorum ama, su soğutmalar anakartta yer kaplamıyor sanırım, yani 3. özellik iyi h80 için.

Teşekkürler.

Not: Konuyu "Overclock ve Soğutma" bölümüne açmıştım ama forumun o kısımlarına pek az insan uğruyor sanırım. Benzer konuları görünce buraya açmaya karar verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-macho-hr02-intel-lga1155-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucusu.html
    ucuz ve etkili soğutma.
    bu markanın başka modelleride mevcut ama daha pahalılar.

Teşekkürler Hocam, vallahi kaç gündür tek cevap yazan sizsiniz

Anakartta yer kaplama durumu nasıldır bu cihazın? Mesela MSI-970A G46 üzerinde ram slotlarından kapattığı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekTR -- 9 Mayıs 2013; 23:23:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yekTR

Merhaba arkadaşlar,

bu kardeşiniz ilk defa PC toplayacak Toplamada dikkat edeceğim husus, uzun süreli kullanabileceğim parçaları kaliteli almak. Mesela şu an acil yüksek güçlü işlemciye ihtiyacım olmadığı için fx6300 almayı düşünüyorum, hem iyi işlemci, hem ucuz.

Başta dediğim gibi, uzun süreli kullanabileceğim parçaları kaliteli almak istiyorum. Soğutma sistemi de o şekilde düşünüyorum. Benim için soğutma sistemi alırken değerlendirmeyi düşündüğüm 4 parametre var, önem sırasına göre:

1- sessizlik (çok ama çok önemli)
    2- kullanım ömrü
    3- Özellikle hava soğutma sistemler için geçerli olarak, anakartta ram, ekran kartı vs. slotu kapatmasın ki, ileride toplayacağım sistemlerde kullanabilme konusunda kafada soru işareti kalmasın.
    4- performans

Çok fazla overclocking düşünmüyorum, ilerde de pek yapacağımı zannetmiyorum. Dolayısıyla performans son sırada.

Ayırmayı düşündüğüm para 250 TL. Kasa Carbide 400R. Su soğutma hava soğutma fark etmez. Bunları göz önünde bulundurarak bana ne önerirsiniz?

Aklımdan h80i geçiyor, diğer parametrelerini bilmiyorum ama, su soğutmalar anakartta yer kaplamıyor sanırım, yani 3. özellik iyi h80 için.

Teşekkürler.

Not: Konuyu "Overclock ve Soğutma" bölümüne açmıştım ama forumun o kısımlarına pek az insan uğruyor sanırım. Benzer konuları görünce buraya açmaya karar verdim.

+1 Cooler Master 412S yeterlidir,kolay gelsin...

• Hyper 212 evo'yu çift fanla kullanıyorum sorun yok. gayet güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiye
    12 yıl önce açıldı
    Hangi İşlemci Soğutucu?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.