Şimdi Ara

işlemci soğutucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, overclock yapan birisi değilim. sadece oyun oynar, film izlerim. işlemcime göre fanım kötü sanırım.

belki, ileride anakarttan otomatik ayarlar ile oc aktif hale getiririm. onun dışında işlemciyi zorlayabilecek bir bilgim yok:)

noctua nh-d15 gibi bir fan almalı mıyım?
    veya işlemci soğutucumun alimünyum kısmına noctua fan bağlasam yeter mi?(sadece pırpırlı kısmı)

sistemim:
    intel Core i9 9900KF
    Msi z390 tomahawk
    Msi rx580 armour 8gb
    Vengeance 8x2 ddr4
    Evga gold 550w

Thermaltake nic f3 işlemci fanım ( )
    Akasa viper R 14cm yan kapak fanı
    Dark subzero kasa ön arka stok fanlar var.

• OC yapmıyorsanız, o soğutucunun yeterli olması gerek. Sizi rahatsız eden şey fan sesi ise, fanda sıkıntı çıkmış olabilir, fan değiştirerek çözüm bulunabilir belki. Sizi rahatsız eden şey yüksek işlemci sıcaklığı ise, soğutucuyu söküp termal macunu yenileyerek tekrar takmayı deneyebilirsiniz.
  • OC yapmıyorsanız, o soğutucunun yeterli olması gerek. Sizi rahatsız eden şey fan sesi ise, fanda sıkıntı çıkmış olabilir, fan değiştirerek çözüm bulunabilir belki. Sizi rahatsız eden şey yüksek işlemci sıcaklığı ise, soğutucuyu söküp termal macunu yenileyerek tekrar takmayı deneyebilirsiniz.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    hocam işlemciyi yeni aldım ve dandik bir soğutucu işlemciye zarar vermeme sebep olur mu diye düşündürdü beni. eski işlemcim 4690k'ydı ve oyunlarda fan devreye girdiğinde dışarı soğuk hava üflerdi, şuan kasadan sıcak sıcak elime üflüyor olması beni korkuttu:) herhangi bir performans sıkıntısı yaşamadım ama.
  • O işlemciye yeterli olur. İşlemcinin sıcaklık değerlerini takip edin. Yük altında abartılı derecelere ulaşmıyorsa sıkıntı da olmaz. Ucuz bir termal macun yerine kaliteli bir ürün kullanarak en az 10 derece kadar farklarla ısıyı ekstra olarak düşürebilirsiniz. Ayrıca kasanızın hava akımını da doğru şekilde ayarlarsanız sıkıntı yaşamazsınız.
  • teşekkürler hocam. RAMPAGE TM-130 TERMAL MACUN kullandım çok kaliteli değil sanırım ama iş gördü diyebilirim.

kasa içi hava akımını şöyle yaptım, önden kasanın fanı üflüyor, aynı şekilde kasanın çıkış fanı var, yan kapağa Akasa viper R 14cm koydum içeri doğru üflüyor. biostan da kasa içi sıcaklık yükseldiğinde devreye girecek şekilde ayarladım. bir de elimde dandik bir fan vardı onu da işlemci soğutucunun üzerine dışardan içeriye üfleyecek şekilde koydum. özetle hepsi içeri üflüyor, dışarı sadece kasa arkasındaki fan var. doğru mudur?:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Laptop Soğutucusu Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.