Şimdi Ara

İşlemci Soğutucu Tavsiyesi ZALMAN CNPS14X mi CNPS11X Performa+ mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci soğutucusu almayı düşünüyorum işlemcim AMD Pheneom II X4 955 , Anakartım ASUS M5A97 EVO R.2 , Kasa ise Cooler Master HAF 912 işlemci soğutucusu olarak düşündüğüm iki model var ama sizinde tavsiyeleriniz bekliyorum başka marka model varsa benim düşündüğüm modeller ZALMAN CNPS14X ve CNPS11X Performa+.

• Sistemimde 2 tane kullanıyorum CNPS11X Performa dan. Sürekli çalışmada xeon işlemci için performansı oldukça iyi. Bildiğiniz gibi oldukça büyük bir soğutucu. Eski kasalarımdan kullanamadım soğutucu yüksekliğinden dolayı, Thermaltake Armor+ aldım. Ancak senin kasan da geniş ve müsait görünüyor.
    Ancak sesinin bana biraz fazla geldiğini söyleyebilirim. Fan sesi yazılana göre 17-33 dBA dır.

Sıvı soğutma düşünürsen eğer amazon dan H55, H60, H75 Corsair in bu 120mm lik 3 modeline modeline bakabilirsin. Fakat belli ki iki model arasında kalmışsın, CNPS11x kullanıcısı olarak;

+ ları = Soğutma performansı iyi, kutu içeriği zengin ve birçok işlemciye uygun , malzeme kalitesi iyi, İçerisinde iyi bir tek kullanımlık termal macun paketi var.Gösterişli.
    - leri = çok olmamakla beraber sesi orta düzeyde. Yani bende bir kasanın içinde 2 tane bundan var, bir giriş bir de egzost fan var.O yüzden tekte daha az rahatsız edici olacaktır.Hatta isteğine göre sessiz bir fan takabilirsin rahatlıkla.
    Kurulumu biraz zor ve uğraştırıcıydı benim için.Amd ayakları daha rahattır eminim 1366 ya göre. Biraz büyükçe.Ve fiyatı bir sıvı soğutmaya oldukça yakın.
    Ben 50$+kdv civarında almıştım.

• tysonpearl kullanıcısına yanıt
    Hocam ben AMD nin stock fanını kullanıyorum çok ısınıyormuş gibi geliyor birde sesi çok fazla kasada yer sıkıntısı olacağını zannetmiyorum zaten kasa oldukça geniş vatan computerden alacağım için orada montajını yaparlar o konuda sıkıntı olmaz benim esas düşündüğüm model aslında CNPS14X di daha performansı fazla olacağını düşünüyorum birde ekstradan iki adet daha fan takma imkanıda varmış sessiz diye yazıyor. Sıvı soğutmayı daha önceden hiç kullanmadım kullananı görmediğimden pek tercih etmeyi düşünmedim hani kullanımı nasıl olur performansı nasıldır ömrü ne kadar sürer herhangi bir bilgim yok bu konularda o yüzden.
  • CNPS14X ; 11X ten çok daha büyük tabi. Ortasında sessiz denilen bir fan olduğunu biliyorum.Ancak önüne ve arkasına 2 tane fan da takabiliyorsunuz.Sessiz fan tercih ederseniz az ses alırsınız. Soğutma olarak 11X ten daha performanslı olacağını düşünüyorum. Çünkü; CNPS11X in 8 adet bakır borusu var yapraklarda, içe doğru V şeklinde ve 4 sağda 4 solda.. CNPS14X te ise; 2 sıra halinde alüminyum soğutucu bölüm var.6 birinde 6 diğerinde olmak üzere 12 tane bakır ısı iletim borusu var. Ve toplamda 3 tane fan ekleyebiliyorsunuz. Soğutması elbette daha iyi olacaktır.

Sıvı soğutmanın performansına gelince; kullandığınız işlemci için bilmiyorum ancak i7 için şöyle bir veri var.
    15 dk lık bir stress testte; i7 6700k işlemcili bir sistemde
    Hava soğutmalı olarak (noctua nhd9L) 72 dereceyi görür.
    Sıvı soğutmalı olarak (H100i) 50 dereceyi görür. 15 dk lık sistem stress testin sonucu budur.

Linus Sebastian ın test sonuçlarıdır. (bkz. LinusTechTips )

• ZALMAN MARKA OLARAK ÇOK İYİ UCUZ ÜRÜNÜ DE PAHALI ÜRÜNÜDE VARDIR AMA ASLA KALİTESİZ ÜRÜNÜ YOKTUR.

ZALMAN 14 X ULTRA SESSİZ OLARAK GECER 6 TANE BAKIR BORU İLE İŞLEMCİYE TEMAS EDER ISI AKTARIMI HIZLIDIR.
    ZALMAN 14X E 2 TANE DAHA FAN EKLEYİP 3 FANLI HALE GETİRİP TAM BİR PERFORMAN MANYAĞI YAPABİLİRSİNİZ.
    REM SOĞUTMA BLOKLARI ÇOK ABARTILI OLMADIKÇA REM VE ANAKART SOĞUTMA BLOKLARINDA SIKINTI CIKARMAZ ALTI YÜKSEKTİR.
    ASUS M5A97 EVO R.2 SOĞUTMA BLOKLARINDA SIKINTI CIKARTMAZ

ZALMAN 11X GELİNCE BU ÜRÜNDE SESSİZLİĞİ VE PERFORMANSI İLE BİLİNİR 4 BAKIR BORU İLE İŞLEMCİYE TEMAS EDER.
    RADYATÖRÜNDE ÖZEL BİR DİZAYN VAR BU DİZAYN SAYESİNDE HAVA AKIŞI TAMAMEN BAKIR BORULARA CEKİLİR PERFORMANSLI BİR SOĞUTMA YAPAR.
    ÖZEL DİZAYN DA REMLERE PARALEL YAPILMIŞTIR REMLERİNİZ NE OLURSA OLSUN REM BLOKLARINA ÇARPMAZ.

İKİSİNDEN DE MEMNUN KALIRSIN.
    KURULUMU BASİTTİR. KENDİNİ HİÇ BİRŞEY BİLMİYOR VE ELİNE TORNA VİDA DEĞMEMİŞ GİBİ KABUL EDECEKSİN.
    İÇİNDEKİ KURULUM KİTAPÇIĞINA GÖRE ADIM ADIM GİDEREK ÇOK RAHAT YAPARSIN.
    EĞER BEN HERŞEYİ BİLİYORUM BU BURANIN ŞU ŞURANINDIR DERSEN KARIŞTIRA BİLİRSİN.

https://www.youtube.com/watch?v=id6pOEwZ6So

LİNKTE MONTAJ VİDEOSU VAR BASİT OLDUĞUNU GÖRECEKSİN.

• metekmete kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam CNPS14X aldım derece olarak yarı yarıya fark etti o konuda çok memnunum ama ses olarak tahmin ettiğim gibi olmadı bana almaya gittiğimde Thermaltake nin NİC F3 tavsiye ettiler ama aklımda Zalman vardı iyikide zalman almışım memnunum yani kurulum için takan eleman çok uğraştı bir kaç saat sürdü anakartı filan komple söküp yaptılar çok büyük bir işlemci soğutucu. Bu arada ekstradan takılan o iki adet fanı ben de takabilir miyim daha sonradan alsam kasada sıkıntı çıkarmaz değil mi ramlere filan.
  • Freedom Leader kullanıcısına yanıt
    sesi nasıl yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ses olarak bana beklentimin biraz üstünde geldi ama hani öyle çok rahatsız edici değil denildiği gibi ultra sessizde değil bana göre fanın dönüş ASUS AI Suiteden hızını sliente ayarlamama rağmen belki benim beklentim bu soğutucuya göre fazla olabilir.
  • Kardeş elimde o modelllerden performanslı bir soğutucu var satıyorum namı değer Termalight silver arrow sb e extreme tam kutu içeriği az kullanıldı fiyatta anlaşırsak güvenli e ticaretle yada havale ile satabilirim düşünürsen.
  • Elinde işlemci falan da varmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günlerde kullan nic f3 ü hangi akla hizmet tavsiye ettiler bilmiyorum
    NİC F3 ÜN ISI TAŞIYICI BORULARI 3 ADET İKEN 14XDE 6 ADET VAR
    ses olayına gelince 14x 17 ila 21 db iken nic f3de ise 18 ila 30 db arası
    performans yarı yarıya 14xde daha iyi.
    ses konusunda çok hassassın sanırım iyiki f3 üçü almamışsın yoksa 21 db de sıkıntı yaşıyorsan 30 db bilgisayarı kırar atardın
    f3 un ve 14x in bilgilerine aşağıdaki linklerden ulaşa bilirsin.
    14 XİN FANI ORTADA OLDUĞU için montaj esnasında fanı yerinden onatmış ve ya fana zarara vermiş olma ihtimali düşük
    ama yine de bi fanıda kontrol edin sağa sola çarpıyor mu veya fan yalpalama yapıyor mu.
    Sonuçta ses illaki gelecek 17 ila 21 db arası. bu değerlerde fan için çok ideal seviye nic f3 de 30 db olmasından da bu sonucu çıkara bilirsin 30da çok yüksek değil sen 17/ 21 kullanıyorsun.
    Ses konusunda hassassanız soğutma performansı da yeterli olacağından bence ekstra fan takmayın.

http://www.zalman.co.kr/global/product/Product_Read.php?Idx=570
    http://www.thermaltakeusa.com/products-model_Specification.aspx?id=C_00002026

Teşekkür ederim NİC F3 te çok ısrar ettiler ama almayı düşünmedim sonuçta bir seferlik alacağım bir şey iyisi olsun dedim performans konusunda gayet memnunum yarı yarıya düşüş oldu ısıda fanın ayarı silentte iken, ekstra fanı takmayı şimdilik düşünmüyorum zaten overclock da yapmıyorum işlemcide çok ısınmıyor gerekli değil şimdilik yardımlarınız için herkese teşekkür ederim.
  • gokax kullanıcısına yanıt
    Var 3.33 e6800 dual core satılıktır uygun fiyata lazımsa mesaj atabilirsin kardeş
  • ZALMAN CNPS14X kullanıyorum ses konusunda endişeniz olmasın. sessiz çalışıyor. Soğutma konusunda asıl testi ekran kartım gelince yapacağım. Tekrar yazarım.

edit:

Ekran kartım geldi. İşlemci sıcaklığı stok fan ile 76 dereceye çıkıyordu.
    Aynı şartlarda Zalman CNPS14X ile denedim 60'ın üzerine çıkmadı. 58'lerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 25 Nisan 2016; 13:10:45 >
  • ASUS M5A97 EVO R2.0
    Amd FX-6300 3.5GHz Soket AM3+
    Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) 2400MHz DDR3
    Msi Nvidia Geforce GTX750 ti Twin Frozr OC 2gb 128Bit
    Western Digital Caviar Blue 1TB SATA III 6Gbit/s 3,5 32MB
    Western Digital Caviar Blue 1TB SATA III 6Gbit/s 3,5 64MB
    COOLER MASTER ELITE RC-430 500W MidT ATX
    Zalman cnps14x Fan Ultra Quiet

Benim sistemin bu soğutucudan çok çok memnunum işlemcim şuan 4.4ghz de stabil şekilde çalışıyor. ilk baştan yadırgadım soğutucu büyük olunca :D ama sessizliğini sevdim sadece kasa fanım ve ekran kartının fan sesleri var kasa için de :D
    CAPS LOCK AÇIK MI KALDI ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOK BEN BÖYLE SEVİYORUM SIKINTIMI ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekmete

YOK BEN BÖYLE SEVİYORUM SIKINTIMI ?

Bİ DE TAVSİYE VERİYOSUN Bİ HALTTAN ANLIYOMUŞ GİBİ ALLAHIN CAHİLİ
  • BENİM ANLADIKLARIMI SANA YOLYAPSAM YÜRÜR UZAYA ÇIKARSIN ASLAN KENDİNE GEL.
  • BÜYÜK HARF KULLANMANIN KARŞINDAKİNE BAGIRMA ANLAMINA GELDİĞİNDEN BİLE HABERSİZSİN CAHİL SAYGISIZ
    OKULLAR AÇILSA DA KURTULSAK SİZDEN
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.