Şimdi Ara

İşlemci Soğutucusu Tavsiye (Lütfen Bakın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem 200TL kadar. Bana full yükte sessiz çalışan ; çok iyi soğutan bir fan canavarı lazım. Tavsiyeleriniz nelerdir bu konuda? İşlemci Soğutucusu Olacak. İşlemci 2600K veya 3770K almayı planlıyorum.

• Arkadaşım sana özelden önermiştim Sisteme bak görürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Arkadaşım sana özelden önermiştim Sisteme bak görürsün

Hocam mesaja baktım. O aklımda zaten.

• Bu konuda Cooler Master Hyper 212 Plus üzerine f/p olarak ürün yok. Ancak bu ürünü de Türkiyede şu anda bulamıyorsunuz. Yerine Hyper EVO var, daha pahalı olmasına rağmen soğutma kapasitesi 212+ya çok yakın(çok yakın yani pahalı olmasına rağmen o performansı geçemiyor). Pahalısı her zaman daha iyidir diye de düşünmemek lazım, zira Hyper 212+ pek çok pahalı fanı testlerde tokatlamış durumda (hem de 30 dolara !).

Noctua NH-d14 hala nasıl tavsiye ediliyor anlam veremiyorum. Tomshardware'in yaptığı testlerde şöyle bir sonuç var; link her ne kadar Hyper 212+'a ait olsa da, sayfanın altında Toms'un yaptığı testin sonuçları var, onu bir incele;
    http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6603

F/P olarak dh-14 nal topluyor. Yani paranın karşılığını alamıyorsun. c14'ün de ondan farklı olduğunu zannetmiyorum. Zalman konusunda ise evet, Zalman ürünlerine tam güvenebilirsin. Testteki modeli 10x Quiet, yani performansı sessizliğe göre ayarlanmış bir model. Extreme modeli olan ve Iron'un tavsiye ettiği 12x paranın karşılığını verecektir. Silver Arrow da yine tercih edilebilir ama zalman 1.ci tercih olmalı.

• Mr. Unknown un başlığında F/P (fiyat/performans) sözcüklerini göremiyorum
    Yoksa siz bu sabah rüyanızda mı gördünüz.

Bütçesi olana her zaman en pahalısını öneririm.
    Niye mi ?
    Çünkü hava soğutma da en pahalısı her zaman en iyisi olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.

Bu kadar insan Noctua lara, Thermalright lara yıllardır büyük paralar ödüyorlar
    Demek memnunlar ki bu ürünler hala geliştiriliyor, satılıyor alanlar tarafından da öneriliyor.

Sadede gelirsek :
    "Ucuz etin yahnisi yavan olur" (hele ki parası olan için)

Zalman markasını pek yüceltmişsin de
    Bu markanın Cnps10X ve Cnps11X Performa dışında fiyat/performans ürünü bulunmuyor.
    Her zaman hak etmediği kadar pahalıya satılır.
    Ben hep aynı şeyler olmasın, değişiklik olsun veya ledli fanlarıyla alternatif yaratsın diye 3. sıraya yazdım.
    Sonuçta 3 fanından biri arıza yapsa değiştiremiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 1 Temmuz 2012; 14:28:26 >

• Bir ürünü tavsiye etmek için konu başlığında F/P harflerini aramak saçma değil mi hocam? Adam Fiyat / Performans ürünü istemiyor, bu kadar parası var saçacak etrafa ben de saçsın diye salladım mı diyorsunuz anlamadım? Paranın meblağı da önemli değil ama bu forumdaki herkes gibi alışveriş yapan herkes verdiği paranın karşılığını görmek ister. Benim 70 liraya aldığım soğutucu sizin tavsiye ettiğiniz 170 liralık soğutucuyu testlerde geçiyorsa, ben de insanları uyarırım aman dikkat et bu ürün parasını hak etmiyor diye. Bu siz de olsaydınız sizi de uyarırdım. Alınganlık yapmayın lütfen. Noctua parasını hak eden bir ürün değil, bana göre, ben de testlere göre konuşurum. Sabit veriler varsa fikrim ona göre değişir. Varsa kaçırdığım extra bir bilgi noctua ile ilgili siz de beni uyarırsınız, ben de fikrimi değiştiririm. Yoksa önyargılı değilim. Ben verdiğim cevapta 3 sene evvel yapılan bir testin sonucunu paylaştım, veriler bu yönde dedim. Sizin de varsa araştırmalarınız sonucu edindiğiniz bir bilgi buyrun paylaşın. Ama yoksa da sırf insanlar alıyor diye bir ürünü tavsiye etmeyin.

Zalman ürünleri her zaman pahalı olmuştur, birkaç ürünü hariç. Ama kullanıcı parasının karşılığını alacak, düşük bir performansa sahip olmayacaktır hiçbir ürününde. Tabii burada ürünün işlerliği kadar dayanıklılığı da önemli. Yani üstün performans sergileyip 1 sene sonra bozulursa bir manası yok. Zalmanın bu kadar pahalı olma nedeni salt performans verdiğinden değil, daha ziyade malzemenin kalitesinden. Ürünleri canlı inceleme olanağı varsa, bir mağazada zalman soğutucuları inceleyin derim. Bir de diğerlerini inceleyin. Malzeme kalitesi nedir o zaman ortaya çıkacak zaten.

Ucuz etin yahnisi yavan olur demişsiniz, genelleme yaparsak doğrudur. Ancak istisnalar vardır; Hyper 212+ gibi. Bu ürünü konu başında örnek verdim ben size oysaki, 30 dolara satıldı ve pek çok soğutucuyu geride bıraktı. İnsanlar forum sitelerinde hala 212+ arıyorlar ama artık satılmadığı için bulamıyorlar. Vaktiniz varsa 212+ hakkında küçük bir de araştırma yapmanızı, ucuz etin nasıl keklik eti tadı verdiğini göreceksiniz. ;)

• quote:

Benim 70 liraya aldığım soğutucu sizin tavsiye ettiğiniz 170 liralık soğutucuyu testlerde geçiyorsa, ben de insanları uyarırım aman dikkat et bu ürün parasını hak etmiyor diye.

quote:

Noctua parasını hak eden bir ürün değil, bana göre, ben de testlere göre konuşurum

Farklı görüşlere sahibiz.
    Tartışmayı gereksiz yere uzatmayacağım.
    Hayırlı forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

quote:

Benim 70 liraya aldığım soğutucu sizin tavsiye ettiğiniz 170 liralık soğutucuyu testlerde geçiyorsa, ben de insanları uyarırım aman dikkat et bu ürün parasını hak etmiyor diye.

quote:

Noctua parasını hak eden bir ürün değil, bana göre, ben de testlere göre konuşurum

Farklı görüşlere sahibiz.
    Tartışmayı gereksiz yere uzatmayacağım.
    Hayırlı forumlar.

@ Iron MAsk

Elbetteki olabilir. Umarım sizi kırıp üzmedim, eğer öyleyse özür dilerim. Maksadım kişileri hedef almak değil, fikirleri çarpıştırmak :)

• http://www.tomshardware.com/reviews/lga-1156-heatsink,2535-14.html

SCCF ayarında ve Xigmatek'i geçmiş evet

Burada ise durum böyle;

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/cm_hyper_212_plus/3.html

Tabi burada $30 civarı soğutucudan beklenebilecekleri verebilir ancak o kadar işte. Bu konuda mukayese edildiği soğutucuların ulaşabileceği değerlere çıkamayacaktır bu bir gerçek ama iş görecektir tabii eğer çok extreme O.C. yapmayacaksanız. Ses konusuna girmiyorum elbette sürekli 2000 devirle dönen fanla nereye kadar gidebilir insan bilemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.