Şimdi Ara

Islemci sogutucusunun fani nereye bakmali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni topladigim sisteme Xigmatek Balder islemci sogutucusu aldim. Su anki montajli halinde fan ekran kartina bakiyor. (gigabyte gtx 460) Ancak internette bazi resimlerde sogutucunun fani ramlere donuk olarak montaj yapilmis. Bu arada kasam lian-li k62 ve yukarıda 2 adet 140mm ve arkada 1 adet 120mm havayi disariya ufleyen fanlar var.

Sorum su bu iki montajdan hangisi neden secilmeli? Her ikisinin de avantajlari/dezavantajlari nelerdir?
    Tesekkurler.

• ramlere tabi bunu arkada egzoz fan olduğunu düşünerek söylüyorum.nedeni ise sıcak havayı direk egzoz fan alıp dışarıya atar böylece kasa içi daha serin olur bu işlemci ısısına etki eder.fakat sizde tavanda egzoz fan olduğundan aynı durumu zaten sağlamışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 18 Ağustos 2010; 13:19:32 >
  • ramlere baktırırsanız işlemciniz ekran kartından gelen sıcak havadan daha az etkilenmiş olur diye düşünüyorum
  • k60 kullanıyorum. yani kasanın fan sistemi falan aynı.bende thermalright trueblack var. çift fanlı ve ramlere bakan biçimde yaptıım. bunu yapma sebebim ram lerden biraz da olsa ısıyı almak, bunun yanında da ekran kartının sıcaklığını almamak...

forumda da arkadaşlar zaten genelde benim kullandığım gibi kullanırlar. benim fikrimi sorrasan sen de öyle yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

k60 kullanıyorum. yani kasanın fan sistemi falan aynı.bende thermalright trueblack var. çift fanlı ve ramlere bakan biçimde yaptıım. bunu yapma sebebim ram lerden biraz da olsa ısıyı almak, bunun yanında da ekran kartının sıcaklığını almamak...

forumda da arkadaşlar zaten genelde benim kullandığım gibi kullanırlar. benim fikrimi sorrasan sen de öyle yap.

+1 kesinlikle. Bende de truva kasa var ama stok soğutucu olduğu için birşey yapma şansım yok stok soğutucuya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WIBTEK nasil bir anakarttir
    10 yıl önce açıldı
    anakart pin egilmesi 1151 yardim
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.