Şimdi Ara

Laptop fan hizi artmasi ve azalmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 1 aydir laptobun fan hizi 3200 den arada sirada 3800 lere ulasip bi sure o degerlerde kalip eski haline donuyor yani hizlanip yavasliyor.Her zaman olmasada bu sıklıkla karşılaştığım bir durum.Fan hızlanırken görev yöneticisindeki değerlere baktığımda herhangi bir büyük disk kullanımı veya cpu kullanımı göremiyorum.1 ay once boyle bir fan hizlanip yavaslamasi yoktu.Garip bir durum bilgisayari kapat dedigimdede kapatirken fan delirecekmis gibi calisip oyle kapaniyor.Win 10 kullaniyorum.Virus programida kullaniyorum.Eklememi veya aciklamami istediginiz bir durum olursa lutfen belirtin.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar yardimlarini esirgemesin lutfen.Herkese hayirli aksamlar.Ek olarak fanlar hizlaninca kaynak izleyicisinde disk etkinliginde DismHost.exe dosyasinin disk kullanimi cok oluyor bu dosya her zaman cikmiyor fakat ara sira cikiyor system32 config COMPONENTS dosyasi tam olarak.Guvenlimidir bu dosya bununla alakalida yardimlarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sLord -- 20 Ağustos 2016; 23:58:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce bir güncel değilse biosu güncelleyin. Her hangi bir değişiklik olmazsa format atın. Eğer formattan sonra da fanlar sistem boştayken dediğiniz gibi dönüyorsa sorun donanımsal olabilir.
  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Bios guncellemesi konusunda bir bilgim yok hocam biraz cahiliz o konuda mazur gorun.Bende zaten formatlicaktim bilgisayari fakat icinde dosyalarim oldugu icin ve bilgisayarin genel olarak fanlar disinda bir sikintisi olmadigi icin atma geregi duymadim

• quote:

Orijinalden alıntı: sLord

Bios guncellemesi konusunda bir bilgim yok hocam biraz cahiliz o konuda mazur gorun.Bende zaten formatlicaktim bilgisayari fakat icinde dosyalarim oldugu icin ve bilgisayarin genel olarak fanlar disinda bir sikintisi olmadigi icin atma geregi duymadim

Arka planda sistemin ısınmasına neden olan bir virüs olabilir o yüzden en temizi format atın dedim.
  • msconfig komutunu çalıştıra yazıp başlangıçta çalışan bilmediğiniz programların aktifliğini kaldırın. Ayrıca program ekle kaldırda bilmediğini aynı şekilde program varsa reklam, spam vs. olan silin. Güncel bir antivirus ile de taratın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Kaspersky 2016 kullaniyorum ara sirada indirip malwarebytes ile taratiyorum torrent indirmiyorum yada genelde herhangi bir dosya indirimi yapmiyorum halami olabilir

• Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Baslangici zaten bir sure onceden baska bi sorunu cozmek icin duzeltmistim denetim masasindada herhangi bir sorun teskil edicek program bulunmamakta.

• Fan coşunca görev yöneticisinde sistemi kastıran birşey gözükmüyorsa donanımsal bence.Sıcaklık arttıkça normal olarak fan hızlanır. İçini en son nezaman temizlediniz? Macun değişti mi? Hava giriş çıkışı açık mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Disk cok nadiren %5 lere cikiyor ama onun disinda 0 larda geziniyo hocam 1 2 falan cikislar.Bilgisayari alali 1 sene oldu servise verildi temizliigi icin yani bi kac ay once temizlendi.

• Core temp programıyla sistem boştayken ve yük altındayken bi ekran görüntüsü alıp buraya atın isterseniz bakalım bi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.