Şimdi Ara

marea rolanti dalgalanmasi ve asiri yakit sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba bende 97 marea var ve rolantide devamlidevir yukselip dusuyor ve gazi yavasca ezip 1500 2000 devir de gittigimde (1.ve 2.viteste ) silkeleme yapiyor motor sifir yapildi.bende ustayim ve araçlarımin basinda devamli durdum triger ve sente ayarinda bir sıkıntı yok bu sorunlar basladiginda bogaz kelebekgi sokup guzelce temizledim.(cok iyi bir temizlik oldu)sorun duzelmedi potansiyometre degistirdim duzelmedi rolanti motoru buji biji kablasu yine olmadi ve aracimdan sogumaya basladim gecenlerde 50 tl lik benzin ile 56 km yol gidebildim. Egzoz muaynesinde de gecti ortada kaldim daha ne kadar masraf yapacagim potansiyometre siyah kablo olayina baktim bnm eku tek soketli ve tesisati kontrol ettigimde eksantirik sensorunede sase gidiyor (97 den sonraki araclarda eksantirik sensoru yok sanki bnm araca ozel) kablolarin direncini olctum hersey normal yuksek direnc yok sorun ne olabilir yardimlarinizi bkliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada arcimda lpg yok orjinal ve 150.000 de

• bobin ya da ecu' yu kontrol edin.
  • Bobin temiz ve yeni gozukuyor gozle muayne edildi lakin ecu da da bilgisayara baglandi bir sorun cikmadi

• Enjektörleri kontrol ettir bence onların ayarı kaçmış veya bi tanesi bozulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein(ayştayn) -- 11 Kasım 2014; 17:23:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti2512

Arkadaslar merhaba bende 97 marea var ve rolantide devamlidevir yukselip dusuyor ve gazi yavasca ezip 1500 2000 devir de gittigimde (1.ve 2.viteste ) silkeleme yapiyor motor sifir yapildi.bende ustayim ve araçlarımin basinda devamli durdum triger ve sente ayarinda bir sıkıntı yok bu sorunlar basladiginda bogaz kelebekgi sokup guzelce temizledim.(cok iyi bir temizlik oldu)sorun duzelmedi potansiyometre degistirdim duzelmedi rolanti motoru buji biji kablasu yine olmadi ve aracimdan sogumaya basladim gecenlerde 50 tl lik benzin ile 56 km yol gidebildim. Egzoz muaynesinde de gecti ortada kaldim daha ne kadar masraf yapacagim potansiyometre siyah kablo olayina baktim bnm eku tek soketli ve tesisati kontrol ettigimde eksantirik sensorunede sase gidiyor (97 den sonraki araclarda eksantirik sensoru yok sanki bnm araca ozel) kablolarin direncini olctum hersey normal yuksek direnc yok sorun ne olabilir yardimlarinizi bkliyorum.

Kardes bi serviste bilgisayara baglat bence ondan sonra artik deneme yanilma yaparsin rolanti dalgalanmasi kesin kablodan da yakit bilfigim kadariyla okjijen sensorunden

• ARKADAŞLAR BU YAZ İZİN DÖNÜŞÜ ARABA CANIMA OKUDU ROLANTİ TUTMADI VE 1-2 VİTESTEKİ SALINIMLAR ÇOK FAZLA İDİ HER SENE HAPTIОIM BİR İŞLEMİ UNUTTUM BU SENE İZİNE ÇIKMADAN YAPMAM GEREKİYORDU.

YAPTIОIM İŞLEM: RESİMDE 1 İLE İŞARETLEDİОİM ROLANTİ MOTORUNU SÖKTÜM İYİCE YAОSIZ KONTAK SPREY İLE YIKADIM VE PEÇETE İLE SİLDİM ORTA KISMINDA Kİ UÇTA ÇOK FAZLA SİMSİYAH KURUM VARDI BUNU İYİCE SİLDİM TERTEMİZ YAPTIM VE YERİNE TAKITIM. SONRA RESİMDEKİ 2 NOLU OKLA GÖSTERİLEN KELEBEK BOОAZ POTANSİYOMETRESİNİ SÖKTÜM İÇİNE İYİCE KONTAK SPREY SIKTIM (ARA BOŞLUKLARINDAN) TORNAVİDA İLE POTANSİYOMETREYİ SAОA SOLA OYNATTIM SPREY İÇİNİ İYİCE TEMİZLESİN DİYE SONRA ONUDA YERİNE TAKTIM.

SONUÇ: ROLANTİDEKİ OYNAMA ANINDA DÜZELDİ 800 DEVİRDE SABİTLENDİ ARABADAKİ SALINTIDA YOK GİBİ AZALDI ŞU AN ARABANIN KULLANIMINDAN MEMNUNUN. DEMEK Kİ HER YIL BİR DEFA BUNU YAPMAK LAZIM.
     marea rolanti dalgalanmasi ve asiri yakit sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.