Şimdi Ara

-3 derecede dizel arac motor sogukken yayilan egzoz dumani kokusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kar altinfaki aracimi calistirdim bugun,kalorifer isisini on cama verdim sonra arabanin etrafini actim. Ustundeki kari temizledim. En az 10 dakika kadar surdu. Sonra bulundugu yerden yola cikartirken biraz zorlandim. Bu esnada disariya berbat bir egzoz dumani kokusu yayildi. Hatta arabanin icindede baya hissettirici bir koku oldu. Arka tamponun arkasindaki kari temizlemistim. Neden boyle birsey olmus olabilir. Kar yagarken arabanin kapilarini actim havalandirdim. O kadar rahatsiz edici idi. Mazotu cig attidami boyle oldu anlamadim. Ilk defa boyle birseyle karsilastim. Egzoz dumani falan ciktigini gormedim. Arabanin arka tarafindaki karda koyu renk lekeler vardi. Ama cok degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superficista -- 7 Ocak 2015; 22:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu konunun ustası olmasamda , tahminim bu yönde belli bir süre rolantide çalıştırfıktan sonra , zorladığınızda da turbo devreye girdiğinde rolantide ki yanmayan yakıtı atmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 7 Ocak 2015; 23:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

bu konunun ustası olmasamda , tahminim bu yönde belli bir süre rolantide çalıştırfıktan sonra , zorladığınızda da turbo devreye girdiğinde rolantide ki yanmayan yakıtı atmıştır.

Muhtemelen soylediginiz gibi, onceki aracim atmosferik benzinliydi boyle birsey basima gelmemisti. Acikcasi baya canim sikildi, sebebinide anlayamadim. Arabanin icinde bile cok pis koku olustu.Belli bir sure havalandirmak zorunda kaldim, tesekkurler.

• Endişelenecek bir durum yok hocam araç yakıtı çiğ atmış. Bugün bende 2 kar altında kalan benzinli aracımı çalıştırdım etrafında dolaştım karları temizledim. Egzoza doğru gittiğimde çiğ benzin kokusunu alabiliyordum.

• İlk çalıştırmada dizel araçlarda bu olabilir verimli yanmayan mazot nedeniyle.
  • Benzinli aracımda da benzin koktu bence normal
  • Motorlar soğukken zengin karışımdan dolayı egzoz kokusu olur, normal. Benzinlide de olur.
    Mazotun egzoz kokusu daha berbat kokar ve daha zararlıdır. Kapalı otoparklarda daha kötü oluyor o koku, nefes bile alamıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün akşam ön camı temizleyeyim diye ben de 10 dakika kadar aracı çalıştırdım, içeride tıpkı arkadaşın bahsettiği tarzda garip bir konu duymaya başladım. Konuya iyi ki denk geldim, ben de kokunun sebebini merak ediyordum.
  • Bende İzmirde yaşiyorum sabah -6 dereceydi, ilk defa arabayi çalistirinca tak tak vurdurup sanki aku bitiyormus gibi calişti. Soguktan olsa gerek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.