Şimdi Ara

Soğuk havalarda dizel motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sabahları arabayla okula gidiyorum, 1.6 hdi motor. Şimdi rölantide çalıştırıyorum 3 dk felan ama gidene kadar hiç ısınmıyor motor. Bunun zararı olurmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olmaz fakat yine motor ısınana kadar cok zorlamayın motoru, 3000-4000 deviri fazla geçmemeye çalışın, motor ısınınca yardırın

• yakıt tüketimi artar
  • Hocam 1500 2000 devirlerde gidiyorum.
    Rölantide daha çok çalıştırsam daha mı iyi olur ?

• Birsey olmaz zaten dizeller rolantide isinmiyor 3 degil 10 dakikada olsa isinmiyor , cok devir cevirmeden yol alarak isitmak daha iyi .

• Aracı çalıştırıp 1 dakika kadar bekledikten sonra gaz pedalına kibar davrana davrana yola düşmek en mantıklısı.

• Peki arkadaşlar çok sagolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Passat Motor Soğuma Suyu ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

Peki arkadaşlar çok sagolun.
    Bu konuda şirket aracına çok hunhar davranıyorum, motor ısınsın diye dip gaz gidiyorum. 1.5dci hiç sorun çıkartmadı şimdiye kadar.. Ama siz yapmayın tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

Peki arkadaşlar çok sagolun.
    aynı problem bende de var araç ısınana kadar hem gürültülü hemde resmen mazotu içiyor.gerçi 7 lt yakıyor ortalama ama içiyormuş gibi geliyor bana sabahları
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

aynı problem bende de var araç ısınana kadar hem gürültülü hemde resmen mazotu içiyor.gerçi 7 lt yakıyor ortalama ama içiyormuş gibi geliyor bana sabahları

Alıntıları Göster
    Bir hafta kullanmadıktan sonra bu sabah işe arabayla gideyim dedim, bir hafta kullanmamanın etkisi ile araba 4. denemede çalıştı (soğuk havada hiç bir hafta bekletmemiştim daha önce). En 10 dakika yola çıkarken, bir o kadar da işe gelince çalıştırdım, hala tam anlamı ile ısınmamıştı motor. Yol 1200 metre civarı, normalde yürürüm ama araba çalışsın diye aldım bugün. Kısa mesafede kesinlikle çekilecek çile değil, yürümek daha kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Bir hafta kullanmadıktan sonra bu sabah işe arabayla gideyim dedim, bir hafta kullanmamanın etkisi ile araba 4. denemede çalıştı (soğuk havada hiç bir hafta bekletmemiştim daha önce). En 10 dakika yola çıkarken, bir o kadar da işe gelince çalıştırdım, hala tam anlamı ile ısınmamıştı motor. Yol 1200 metre civarı, normalde yürürüm ama araba çalışsın diye aldım bugün. Kısa mesafede kesinlikle çekilecek çile değil, yürümek daha kolay.

Tuhaf geldi. Ben de haftada bir kere ya çalıştırırım, ya çalıştırmam. Ama ne zaman kontağı çevirsem hırrr diye anında çalışıyor. Hiç bir zaman 2. kere denemedim. Motor 1.5 DCI ve 200.000 km'yi geçmiştir km'si. Maşallah diyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Tuhaf geldi. Ben de haftada bir kere ya çalıştırırım, ya çalıştırmam. Ama ne zaman kontağı çevirsem hırrr diye anında çalışıyor. Hiç bir zaman 2. kere denemedim. Motor 1.5 DCI ve 200.000 km'yi geçmiştir km'si. Maşallah diyim.

Alıntıları Göster
    benimkide 3 gün yatar ama tek çalıştımada direkt çalışır.belki istanbul cok soguk değil ondandır.

• Bence 10 dakika rolanti yapmakta fayda var. Zira motor iyice yaglanıp, surtunme azalir motor omru icin onemli hareket ettiginizde daha cabuk isinacaktirve tuketim dusecektir

• Sakin sürmeye çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anthony Hopkins

Sakin sürmeye çalışın.
    soğuk havada dizel motor sesi daha fazla oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthony Hopkins

Sakin sürmeye çalışın.
    Çalıştırdığınız gibi gaza basıp gidin.
    Motor soğuk uyarısı sönene kadar yüklenmeyin yeter.
    7. yaşında 100 bin km civarı olan Toyota Yaris D-4D aracımda şimdiye kadar sıkıntı olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0971

soğuk havada dizel motor sesi daha fazla oluyor

Alıntıları Göster
    Soğuklarda durumlar sakat.Dizel araç sahibi olup karlı bölgede yaşamak istemezdim.Dizel motorla 3-5 dakika soğukta kalıp ısınamıyorsunuz. Dedikleri gibi fazla zorlamadan düşük devirde kullanmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Soğuklarda durumlar sakat.Dizel araç sahibi olup karlı bölgede yaşamak istemezdim.Dizel motorla 3-5 dakika soğukta kalıp ısınamıyorsunuz. Dedikleri gibi fazla zorlamadan düşük devirde kullanmak lazım.

Alıntıları Göster
    Dizel araba kış şartlarına çok uyumlu değil.

Marş sorunu yaşamamanız için marş vermeden önce kontağı 2 konumunda beklekmekte fayda var, ısıtma bujisi işini görsün önce, sonra marşı alsın güzelce arabanız.

2000 deviri fazla geçmemekte fayda var motor soğukken.

Rölantide beklemenin gereği yok, durduk yere fazla yakıt tükettiğinizle kalırsınız.

Kavşaklara ve virajlara gelmeden önce hızınızı düşürmeye dikkat ediniz, çok saçma sapan kazalarla karşılaşıyorum 2 gündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Dizel araba kış şartlarına çok uyumlu değil.

Marş sorunu yaşamamanız için marş vermeden önce kontağı 2 konumunda beklekmekte fayda var, ısıtma bujisi işini görsün önce, sonra marşı alsın güzelce arabanız.

2000 deviri fazla geçmemekte fayda var motor soğukken.

Rölantide beklemenin gereği yok, durduk yere fazla yakıt tükettiğinizle kalırsınız.

Kavşaklara ve virajlara gelmeden önce hızınızı düşürmeye dikkat ediniz, çok saçma sapan kazalarla karşılaşıyorum 2 gündür.

Alıntıları Göster
    Benimde şu aralar canımı çok sıkan birşey, motor ısınmıyor ısınmadığı gibi araba zaten buz gibi. Kendisine gelip klimayı açasıya kadar okula gidiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Benimde şu aralar canımı çok sıkan birşey, motor ısınmıyor ısınmadığı gibi araba zaten buz gibi. Kendisine gelip klimayı açasıya kadar okula gidiyorum.

Alıntıları Göster
    Kullanım kitapçığında motor soğukken 2500 deviri geçmeyin deniliyor.

Dizel araçta kışın sürekli soğuk motor çok kısa mesafe araç kullanmak araç açısından sağlıklı olmuyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.