Şimdi Ara

Soğuk havalarda dizel motor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geç ısınmayı bırak uzun yolda benzinlikde durduğumda aracı rölantide bırakdım motor ısısı ceyreğe düştü..

Rölantide Dizel motorun ısınması imkansız ...

Bugünde Çekmeköyden çıkdım Ataşehir de anca ısındı motor :)
  • Valla ben benzinli aracla bile sabahlari motor isinana kadar ifrit oluyorum dizel sursem alir bir bidon 97 yakarim orada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Olmaz fakat yine motor ısınana kadar cok zorlamayın motoru, 3000-4000 deviri fazla geçmemeye çalışın, motor ısınınca yardırın

3000-4000 devir ne yaptınız hocam motor sogukken. araç zaten 5000 devir çeviriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Olmaz fakat yine motor ısınana kadar cok zorlamayın motoru, 3000-4000 deviri fazla geçmemeye çalışın, motor ısınınca yardırın

adamin arac zaten dizel 7000 cevirtcek hali yok ya 2500 devir ideal

• sabah 5 te benim iveconun kontağına bastım. kamyoneti çalışır halde bırakıp çay içmeye gittim. yaklaşık bi 20 dakika sonra aracın başına geldiğimde hararet ibresi daha yerinden oynamamıştı. neyse hareket ettim. 200 metre kadar yürüdüm. hararet normal seviyeye geldi. ne kadar mazot yaktığına gelince, valla hiç bakmadım desem yeridir.
  • Dizel arabalar soğuk havaya karşı daha narin. Benim Fiesta'nın soğuk havada vitesine de bir şeyler oluyor, motor ısınana kadar rahat geçmiyor sanki. Psikolojik mi ona henüz karar veremedim.
  • donuok motor isinana kadar :)

• aracın önüne karton vs.gibi kapatırsanız aracınız ısınır.biz öyle yapıyoruz.-10 ile -35 arası havalarda.
  • aynen kısa mesafede dizel bi türlü ısınmıyor, rölantide 5 dk bekledim fayda etmedi
  • CarlBenz kullanıcısına yanıt
    kardesim bende 2.5 v6 kia sorentom var ben ateşleme modunda bujiler ısınması için 30 sn falan bekliyorum daha sonra zaten rolanti 11-12 gibi dir zamanla normal olan 9 oranına iner arabanızın pirimine baglı 900-90-9 yani normal devire geldigin zaman gidebilirsin . Bu arada devir 9 olduktan sonra biraz gaz vermende fayda var hdi dir biraz gaz ver turbona yag girsin tabi sarjlı ise . Yardımcı olmusumdur insallah .
  • 1 veya 2 dakika rölantide bekledikten sonra; hareket öncesi boşta 1500-2000devire çıkarıp; öyle devam ederim.. yağbasıncı artsın diye böyle yapıyorum..cordobada böyle..zaten egr valfi iptal; zor ısınıyor meret

iş yerinin symbolde 3500 4000de sabit gidiyorum; ısınsın diye
  • Arkadaşımda S60 var 1.6 HDI. 4 5 dakikada içerisini de kendini de fırın yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.