Şimdi Ara

Voltaj dusmesi ve cıkması için regulator önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorun şu evde asansor çağrıldığında butun ışıklarımız kısılıyor voltaj aşikar duşüyor sonra durduğunda eski konumuna geliyor. Tabi evdeki tum elektroniklerden sesler cıkmaya başladı bende başladım araştırmaya ups lara baktım ama bir ev için 30 dk dayanıcak bir ups hem cok pahalı hemde gereksiz. Maksat voltaj geldiğinde tum evin voltajını sabit tutmak bunun içinde regulator kullanılıyormuş. Regulator alırsam sorunum cozulur diye başladım araştırmaya fakat gorduklerim trafonun kucuğu :) ben evim için istiyorum bunu bunun sigorta kutusu gibi olanı yokmudur hepsimi bukadar buyuk ve benim sorunuma derman olabilirmi siz bilir kişilerden yardım almak istedim. Teşekkürler şimdiden..

• 10 KW olanalar 5 sene önce 800 ytl idi ve 30-40 kilo civarında olurlar evede 10 kw dan aşagı almayın çünkü 10 kw olan regülatörün net kw sı 8,5 kw geliyor bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d e n i z35 -- 5 Aralık 2008; 22:51:07 >
  • Bence binadaki elektrik sorununuzu çözmeniz lazım yoksa size çoook zararı olur.Regülatör kullanırsanız size çok elektrik faturası gelir.Kendim kullandıgım için biliyorum.Elektrik az gelirse regülatör daha çok elektrik çekiyor buda faturaya yansır.Mantıklı olan ups olabilir.
  • upsların genelde ömürleri 3 sene diyolar sonrasında aku gibi calıstığından omurleri bitiyomuş onemli olan kendi odamdaki televizyon modem ve wireless oturma odasındaki plazma ki benim odamdaki televizyonun gene beslemesi uçtu sanırım voltajdan.. Ups eve yetecek bitane alsam regulatorden hem pahalıya gelicek hemde daha buyuk olucak kanısındayım aslında su akıllı prizlerden dusundum bu sorunumu çözermi voltaj azken açmasın televizyonu yada diğer aletleri bu işe yarar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: XemreG

upsların genelde ömürleri 3 sene diyolar sonrasında aku gibi calıstığından omurleri bitiyomuş onemli olan kendi odamdaki televizyon modem ve wireless oturma odasındaki plazma ki benim odamdaki televizyonun gene beslemesi uçtu sanırım voltajdan.. Ups eve yetecek bitane alsam regulatorden hem pahalıya gelicek hemde daha buyuk olucak kanısındayım aslında su akıllı prizlerden dusundum bu sorunumu çözermi voltaj azken açmasın televizyonu yada diğer aletleri bu işe yarar mı?

akıllı priz den kastın sanırım Surge Protector
    .bu prizler sadece çok yüksek gerilim de bağlı cihazları korur.,başka bir değişle yıldırım vb durumda korumaya alır.
    evdeki sorunun çözülmesi en mantıklısı ancak sizdeki sorun bina tesisatının uygun kesitte çekilmemesi gibi görünüyor.en mantıklısı yukarıda arkadasın bahsettiği gibi.sorunun temelinden çözmek.
    olmadı lokal olarak sadece hassas aletlere v.regülatörü bağlamanızı öneririm.ancak ç.makinesi b.dolabı gibi aletlerde voltaj dalgalanmalarına oldukça hassatırlar.bencede tüm evin ihtiyacına göre en az 10 kw lık regülatör temin etmek en sağlıklı çözüm gibi görünüyor.bu güçte ups anormal maliyetli ve bakımı-idamesi masraflı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akeneton34 -- 8 Aralık 2008; 10:36:18 >

• Asansör motoru çalışırken drenaj yapıyor ve sizin voltajları düşürüyor.Binanın genel sorunu.Demekki diğer komşularınızda da aynı voltaj düşüklüğünü yaşıyor.Bu durumda herkes regülatör kullanmak zorunda kalırki bence en yanlış çözüm olur.Asansörü yapan firma ile konuşulabilir.Asansör motorunun neden bu kadar drenaj yaptığı sorgulanabilir.Binanın ana hattında sorun olabilir.Kablo kesiti arttırılarak sorun çözümlenebilir.Daha önce de varmıydı?Yoksa yeni bir durum mu.Yeni bir durumsa asansör motorunda sorun olabilir.Sonuçta ups ve regülatör kulanmak durumunda kalmak üzücü.Her elektrikli cihaz ilk kalkış anında drenaj akımı çeker.Ama binanın voltajını düşürecek düzeydeyse çözülmesi gereken önemli bir sorun var demektir.
  • bu iş; binanın elektrik aldığı direğe kadar uzanır .bina içi ve bina dışı kablo kesitleri küçük secilmiş olma ihtimali yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buji de Su Toplanması Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba konuyu tekrar hortlatalım :)

Siz problemi çözebildiniz mi

Aynı problemi bir üst komşum yaşıyor asansör çalısınca özellikle banyosundaki lamba kısılıyor.

Ben bir alt katındayım bende böyle bir problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.