Şimdi Ara

aşırı volt ile modemin arızalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar istanbulda şimşek ler sayesinde modeme aşırı volt gelip yani yüksek gerilim den dolayı modem den yanık kokusu gelmiş yani pert anlayacağınız
    şimdi modemin içini açıp birşeyler yapmaya calisacagim
    sizce yüksek akımdan dolayı hangi devre elemanları yanmıştır
    umutsuz vaka mi yoksa tamir edilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Genelde besleme katı yanar. devrenin besleme girişinde 7805 voltaj regulatoru yanar.. ancak şimşek çakmasında oluşan ani pik ler bazende Telefon hattı girişindeki modulü yakar . işta o zaman yapacak birşey yok...

bizimkiler fise taktiklarinda yanık kokusu falan geliyormuş

• Besleme katı diyorsunuz ancak bazı modemler 12v bazıları 9v ve bazıları 5v olabiliyor.Bunların içinde herhangi bir düşürücü yada regulator yoktur en azından açtığım 4-5modemde görmedim ben.
    adaptörün arızalanmadığına eminmisiniz.Modemin modelin ive markasını söylerseniz belki daha iyi yardımcı olunabilir.
  • Peki arkadaşın Modeminin adaptörün 5v olduğunu varsayarsak Direk Chipleri yakmışta olabilir bu durumda.Bildiğim çoğu modem ters Polarize etmeye bile gelmiyor.Akü ile Çalıştırayım derken Az canım Yanmamıştı O meseleden.
    Kokunun adaptörden mi Modemden mi geldiğini anlamak yada Ölçü aleti olmadan Fatih_-_ sanırım yapabileceğiniz bir arıza değil.
  • Benimde şimşekler yüzünden modemin arızalanmıştı, sorun modem de değil adaptördeymiş.Adaptörü değiştirince sorun çözülmüştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Peki arkadaşın Modeminin adaptörün 5v olduğunu varsayarsak Direk Chipleri yakmışta olabilir bu durumda.Bildiğim çoğu modem ters Polarize etmeye bile gelmiyor.Akü ile Çalıştırayım derken Az canım Yanmamıştı O meseleden.
    Kokunun adaptörden mi Modemden mi geldiğini anlamak yada Ölçü aleti olmadan Fatih_-_ sanırım yapabileceğiniz bir arıza değil.

modem flynet54m
    modem değilde adaptorun arizalandigini varsayarsak modem deki güç ışığı yanar mi acaba ?
    bu arada ölçü aleti var
    amaben sivastayim modem istanbulda ailemin yanında

• Kendimden örnek vereyim.Smps 12v adaptörlü bir Modemim vardı.Aynı adaptör ile 5metre dc uzatma ekledim.Modem 1dk çalışıp Power ışığı Kırmızıya dönüyordu yeşilden.Sonra trafolu boşta 18v gerilim veren bir adaptör taktım 14v kadar ulaşıyordu modeme ve çalıştırıyordu.Düşük bir ihtimal ama adaptörün çıkış gerilimi Düşmüşte olabilir.Elektronik Gerçekten ilginç ve Arızada sınır tanımayan bir dal.
    Öncelikle fişe takmadan.Adaptörü ve Modemi Koklarsanız.Entegre yada yanık kokusu hangisinden geliyorsa Arıza zaten bellidir.Olmadı.
    Adaptörü fişe takın modeme bağlamayın ve yanık kokusunun adaptörden geldiğine yada gelmediğine emin olun.Sonrasında Yapılıcak işlemler bellirdir Zaten modemden geliyorsa Yapılabilecek pek bir şey yok.Modemde yanınızda olmadığı için Ailenizin Yapabileceğini sanmam.Zaten Çok Yeni bir cihazda değil adaptöre bile 10tl ücret verirsiniz.2.el Kablosuz modemler 30tl den başlıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Adaptor yanık olsa modemin hiçbir ışığı yanmaz....

bende onu demek istedim de cümlede karışıklık oldu biraz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Kendimden örnek vereyim.Smps 12v adaptörlü bir Modemim vardı.Aynı adaptör ile 5metre dc uzatma ekledim.Modem 1dk çalışıp Power ışığı Kırmızıya dönüyordu yeşilden.Sonra trafolu boşta 18v gerilim veren bir adaptör taktım 14v kadar ulaşıyordu modeme ve çalıştırıyordu.Düşük bir ihtimal ama adaptörün çıkış gerilimi Düşmüşte olabilir.Elektronik Gerçekten ilginç ve Arızada sınır tanımayan bir dal.
    Öncelikle fişe takmadan.Adaptörü ve Modemi Koklarsanız.Entegre yada yanık kokusu hangisinden geliyorsa Arıza zaten bellidir.Olmadı.
    Adaptörü fişe takın modeme bağlamayın ve yanık kokusunun adaptörden geldiğine yada gelmediğine emin olun.Sonrasında Yapılıcak işlemler bellirdir Zaten modemden geliyorsa Yapılabilecek pek bir şey yok.Modemde yanınızda olmadığı için Ailenizin Yapabileceğini sanmam.Zaten Çok Yeni bir cihazda değil adaptöre bile 10tl ücret verirsiniz.2.el Kablosuz modemler 30tl den başlıyor

yeni modem aldılar zaten usta
    tp link 8951
    belki yapılır diye sizlerden bilgi aliyim dedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.