Evet arkadaşlar saygıdeğer AMFIBI ustamızın sayesinde bende artık su soğutma sistemime kavuştum. İlk safhada sadece işlemciyi soğuttuk yurt dışından Ekran kartı içinde sipariş verdim oda gelince eksiksiz olcak. buyrun resimler aşağıda yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıcı çok fazla emeği geçen AMFIBI abime burdan teşekkür ediyorum. Saygılar cnm abim.
Burada yapılan iş, bir su soğutma projesinden çok, bir insana hiç görmeden, sadece bir söze istinaden sonsuz güven ifadesidir.. Bana güvendiği ve hiçbir güvencesi olmadığı halde, sistemin parasını hesabıma havale eden bu kardeşime, asıl ben teşekkür ediyorum. Arkadaşlar, sistemde kullanılan pompa, Eheim Compact+2000 sesisi ve saatte 2000 litre su pompalıyor.Gerçekten sessiz ve performanslı. 5.25 lik yuvaya koyduğumuz su tankı, tahmin edebileceğiniz gibi, kendi el yapımım. Ee, kasa ve sistem güzel olunca, sonradan yapılanlar da güzel olmalı fikrinden hareketle, 4 saat kadar zaman zarfında alel acele yaptık birşeyler..Umarım beğenirsiniz.. Saygılar, sevgiler..
Tebrikler görüntü olarak sade ve kullanışlı bir sistem olmuş ellerinize sağlık.
Sorular : :) - Pompayı koyduğunuz tankı göremedim, acaba suyun içinde olmadan da çalışıyor mu, çalışıyorsa sesi su içinde kullanıma kıyasla bir fark oluşturuyor mu?
- Su tankında kullandığınız plexy i ne ile yapıştırdınız acaba?
- Son olarak, hortumların iç çapı 10mm civarında sanırım, bu veya buna benzer bir sisteme ilerde yapılacak bir vga bloğu yada ram soğutucusu eklendiğinde, çapı daha düşük bir hortum kullanmamızın suyun debisine yada pompaya bir zararı olur mu? Olursa ne tavsiye edersiniz? Bütün hortumları çapı en küçük olana göre değiştirmeyi mi, daha küçük bir pompa kullanmayı mı?
Yanıtlarsanız sevinirim. Tekrar ellerinize sağlık.
Sistemi toplayan kişi olarak ben cevaplıyayım.. Pompa, en üstteki 3 adet 5.25 lik yuvayı işgal etmiş vaziyette ve su haricinde çalışan tipten. Ve çok sessiz diyebilirim. Su tankının yapıştırılmasında kullanılan da, kendine has yapıştırıcısıdır. Evet, hortum çapı 10mm. Pompanın gücü, ve hortumların çapı, daha birkaç bloğa yeterli durumda. Belki 8mm çaplı hortum da iş görebilirdi burada ama, pompa biraz kuvvetli olduğundan, zorlanmasını ve dolayısı ile de ısınmasını istemedik.. Sağlıcakla..
Güzel Çalışma Tebrikler...Sorması ayıp mainboard vs nin sıcaklığındaki düşme ortalama olarak kaç derece?
Abi eline sağlık yapmışsın gene ama adın modifiye ustadan su soğutmacıya dönecek haberin ola...
Sevgili karandiru, adımız başka şeylere çıkmasın da..Gerisi fark etmez..Ha modifiyeci olmuş, ha su soğutmacı. Hiç önemli değil. Yaptığımız iş, güzel netice versin, iş yaptıran arkadaşım memnun kalsın yeter de artar bile. Rabbim utandırmaz inşallah.. Saygılar, sevgiler.
Güzel Çalışma Tebrikler...Sorması ayıp mainboard vs nin sıcaklığındaki düşme ortalama olarak kaç derece?
Arkadaş ısı değerleri konusunda bir ss koymamış ama, dün kendisi ile görüştüm, hava soğutma ile boşta ve %25 oc ile, 43c den, 28c ye düştüğünü söyledi arkadaşım..
2900xt için soğutma bloğu eksik sadece
quote:
Orjinalden alıntı: .:SASU:.
2900xt için soğutma bloğu eksik sadece
Siparişi verildi, geliyor.. Hatta, işlemciden çıkan hortum o yüzden uzun bırakıldı..
merhaba kendine has yapıştırıcı dediğin sanırım kloroform oluyor güzel iş başarmışsınız sistem de güzel vga bloklu halini de gormek isteriz burada...
quote:
Orjinalden alıntı: AMFİBİ
Sistemi toplayan kişi olarak ben cevaplıyayım.. Pompa, en üstteki 3 adet 5.25 lik yuvayı işgal etmiş vaziyette ve su haricinde çalışan tipten. Ve çok sessiz diyebilirim. Su tankının yapıştırılmasında kullanılan da, kendine has yapıştırıcısıdır. Evet, hortum çapı 10mm. Pompanın gücü, ve hortumların çapı, daha birkaç bloğa yeterli durumda. Belki 8mm çaplı hortum da iş görebilirdi burada ama, pompa biraz kuvvetli olduğundan, zorlanmasını ve dolayısı ile de ısınmasını istemedik.. Sağlıcakla..
çok şık , çok güzel, çok sade bir sistem bayıldım gerçekten ellerinize sağlık
kasa büyük olunca istediğiniz gibi at koşturmuşsunuz, radyatör de cuk demiş oturmuş performansın asıl farkı daha yüksek yüzdeli hızaşırtmalarda ortaya çıkar
arkadaslar 1 haftadır buraya topık acıcam ama bır turlu acamadım eve gec saatte ve yorgun gelmekten ustamız gercekten dunya tatlısı ve dunya ıyısı bı ınsan.lutfen kendısını tanımadan burdan yorum yapmayın.1 hafta kadar once kendısı ıle bende bı su sogutma olayına gırıstım.eskı ve yenı degerlerı solıyım sıze amd 2.4 ghz*4 quad makına ıslemcılerı load 50C den 27C ye dustu :) ıscılıgı bı yana ınsanlıgı zaten tartısılmaz bı ınsan bende hersey ıcın cok tesekkur ederım.her turlu ısınızı eger kendısı evet yaparım dedıyse korkmadan gonul rahatlıgı ıle verebılırsınız
Yorumlarınıza çok teşşekkür ederim. Bende sitemimin bu hale gelmesine çok sevindim. Herşeyden önce gerçekten emek harcandı AMFIBI abimin sihirli elleri sayesinde bu hale geldi. En kısa zamanda test yapıp onlarla ilgili ss koyacağım. Saygılar.
BU ALETİN FİYATI NEDİR?
Neyiin fıyatı dostum anlıyamadım?
Gerçekten çok güzel duruyor ellerinize sağlık 2900xt soğutma bloğu gelince resimleri bizle paylaşırsan sevinirim
Amerika dan sipariş ettim gelince eklerim saolun.
dostum çok güzel olmuş güle güle kullan ben şunu soracaktım sen bu ürünleri burdanmı yoksa ülke dışındanmı aldın ve eyer ülke içinden aldıysan nerden aldın ???
quote:
Orjinalden alıntı: zalman_1
dostum çok güzel olmuş güle güle kullan ben şunu soracaktım sen bu ürünleri burdanmı yoksa ülke dışındanmı aldın ve eyer ülke içinden aldıysan nerden aldın ???
Arkadaşım, ürünlerin çoğunluğu, http://www.firebal.net/asp/index.asp bu adresten alındı. Yalnız su kabını kendim yaptım. Rekorlar ve hortum da bulunduğum yerden alındı. Saygılar..