Şimdi Ara

İşlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar topluyorum ama işlemci konusunda kararsız kaldım.benim tercihim AMD ama arkadaşın biri INTEL adına mı çalışıyodur nedir kafamı allak bullak etti.Yardımcı olurmusunuz.Seçenekler şunlar,tabi başka tavsiyesi olan varsa yazabilir.Bir de hangi işlemciyi tavsiye ediyorsanız bir de anakart önerirseniz süper olur...

1)AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    2)INTEL Core2 Duo E8500 3.16GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci
    3)INTEL Intel Core i5 760 Soket 1156 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

• Arkadaş Temmuz 2010 başında "Asus M4A89GTD PRO/USB3 890GX-SB850 " anakart (290 TL) ve AMD AthlonII X3 425 2.7Ghz TripleCore AM3 İşlemci (138 TL) aldım.

AMD AthlonII X3 425 2.7Ghz TripleCore AM3 İşlemcinin 1,5 MB L2 önbellekli işlemciyi herhangi voltaj ayarlarıyla oynamadan sadece klavyeden "4" tuşuna basarak "AMD Phenom II X4 2.7 GHz (soket 938) İşlemci " ye çevirdim.

Bu ve benzeri anakartlar sadece kapalı çekirdekleri açmakla kalmıyor L3 önbelleğide açıyor, kısaca bir anda 8 MB lık önbellekli işlemciye sahip oluyorsunuz. (Aynı işlemi yapan başka marka/model AMD anakartlarda mevcut, fiyatlarıda çok uygun)

Daha sonra BIOS tan işlemci voltajıyla oynamadan sadece BUS SPEED hızını 200 MHZ.den 240 MHZ. çıkartınca karşımda bir anda "AMD Phenom II X4 955 3.2GHz (soket 938) AM3 Black Edition Kutulu İşlemci " özelliklerine sahip bir işlemci oluverdi.

http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/mpage_8/tm.htm sayfasındaki İşlemci Test Programı ile ( program linkihttp://www.mediafire.com/?zwmkmmm2z3c ) test edip sonuçları görünce, ayrıca diğer forumdakilerin test sonuçlarınla kıyaslayınca "İNTEL" cilerin AMD işlemcilere biraz daha olumlu bakacağını düşünüyorum. İntel işlemciyi tavsiye edecekler; Test Programını kullanarak işlemcilerinin güçlerini ve fiyatlarını yazarlarsa daha detaylı yorum yapmış oluruz.

Ati 5830 ekran kartım ile 1920*1080 çözünürlükte Need for Speed™ SHIFT oyununu oynarken işlemcinin ortalama sadece %de 40 gücünü kullandığını görmekteyim. zaten oyun dışında işlemci 940 mhz (4X240) de çalışıyor.

Test sonuçları :

AMD AthlonII X3 425 2.7Ghz L2 1,5 MB (HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADAN)

62,088 sn.

AMD Phenom II X4 2.7 GHz L2 2 MB, L3 6 MB. (AYNI İŞLEMCİ, SADECE "4" TUŞUNA BASILMASI SONUCU)

45,146 sn.

AMD Phenom II X4 3.2GHz L2 2 MB, L3 6 MB. (AYNI İŞLEMCİ, SADECE BUS SPEED HIZINI 200 MHZ.DEN 240 MHZ. ÇIKARTINCA)

37,501 sn.

AMD Phenom II X4 3.8GHz L2 2 MB, L3 6 MB. (AYNI İŞLEMCİ, SADECE BUS SPEED HIZINI 200 MHZ.DEN 280 MHZ. ÇIKARTINCA)

32,555 sn.

İşlemci tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: SuPeRBeAsT

1)AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    2)INTEL Core2 Duo E8500 3.16GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci
    3)INTEL Intel Core i5 760 Soket 1156 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

e8500 bu işlemcilerin arasında bir seçenek değil..
    eski ve performansı diğer 2 sine göre düşüktür..

diğer 2 sinden ise i5 760 biraz daha performanslıdır ama oyunlarda fark edilmez..çünkü herikiside oyunlarda yeterli gelecektir... oyun performansını alacağın ekran kartı belirleyecektir..
    o nedenle istediğini tercih et..

amd seçersen şu anakartı
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a89gtd-prousb3-m4a89gtd-prousb3-amd-890gxsb850-am3-ddr3-2000mhz-%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44576

i5 760 seçersen şu anakartı alabilirsin..
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p7p55d-e-lx-p7p55d-e-lx-intel-p55-soket-1156-ddr3-1600mhz-sata-3.0-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=47525

amd anakartın avantajı (crossfire desteklemesidir)

• teşekkür.ederim..ama paraya kıymıycam aynı işlemleri 1. sıradaki amd işlemciye uygularsak peki nası olur..ayrıca yorumların devamını bekliyorum beyler..vatanda şu anda kdv indirimi var kaçırmamak lzm

• amd nin o işlemcisini tercih edersen yanında bide soğutucu alman gerekir. bence intel her zaman için garanti performans ;)
  • Merhaba işlemçiyi buradan inceleyebilirsin performans olarak

http://www.anandtech.com/bench/Product/88
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Amd İşlemci Tavsiyesi Hk
    5 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • INTEL Core2 Duo E8500 3.16GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci
  • i5 ile amd II X4 performansıları çok farklı değil ama amd anakartınada iyi cf süper olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advenced

INTEL Core2 Duo E8500 3.16GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci

+1
  • Oyun için alıcaksan e8500'ü direk çöpe at zaten.Sağolsun oyun yapımcıları 2 çekirdek devrini kapattırmaya çalıştığı için her oyunu 4 çekirdeğe göre optimize ediyorlar.Benim tavsiyem AMD işlemciyi alman yönünde.Şu an kullandığım işlemci ve çok memnunum.i5 760 ile arasında çok çok az bir performans farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

Arkadaş Temmuz 2010 başında "Asus M4A89GTD PRO/USB3 890GX-SB850 " anakart (290 TL) ve AMD AthlonII X3 425 2.7Ghz TripleCore AM3 İşlemci (138 TL) aldım.

AMD AthlonII X3 425 2.7Ghz TripleCore AM3 İşlemcinin 1,5 MB L2 önbellekli işlemciyi herhangi voltaj ayarlarıyla oynamadan sadece klavyeden "4" tuşuna basarak "AMD Phenom II X4 2.7 GHz (soket 938) İşlemci " ye çevirdim.

Bu ve benzeri anakartlar sadece kapalı çekirdekleri açmakla kalmıyor L3 önbelleğide açıyor, kısaca bir anda 8 MB lık önbellekli işlemciye sahip oluyorsunuz. (Aynı işlemi yapan başka marka/model AMD anakartlarda mevcut, fiyatlarıda çok uygun)

Daha sonra BIOS tan işlemci voltajıyla oynamadan sadece BUS SPEED hızını 200 MHZ.den 240 MHZ. çıkartınca karşımda bir anda "AMD Phenom II X4 955 3.2GHz (soket 938) AM3 Black Edition Kutulu İşlemci " özelliklerine sahip bir işlemci oluverdi.

http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/mpage_8/tm.htm sayfasındaki İşlemci Test Programı ile ( program linkihttp://www.mediafire.com/?zwmkmmm2z3c ) test edip sonuçları görünce, ayrıca diğer forumdakilerin test sonuçlarınla kıyaslayınca "İNTEL" cilerin AMD işlemcilere biraz daha olumlu bakacağını düşünüyorum. İntel işlemciyi tavsiye edecekler; Test Programını kullanarak işlemcilerinin güçlerini ve fiyatlarını yazarlarsa daha detaylı yorum yapmış oluruz.

Ati 5830 ekran kartım ile 1920*1080 çözünürlükte Need for Speed� SHIFT oyununu oynarken işlemcinin ortalama sadece %de 40 gücünü kullandığını görmekteyim. zaten oyun dışında işlemci 940 mhz (4X240) de çalışıyor.

Test sonuçları :

AMD AthlonII X3 425 2.7Ghz L2 1,5 MB (HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADAN)

62,088 sn.

AMD Phenom II X4 2.7 GHz L2 2 MB, L3 6 MB. (AYNI İŞLEMCİ, SADECE "4" TUŞUNA BASILMASI SONUCU)

45,146 sn.

AMD Phenom II X4 3.2GHz L2 2 MB, L3 6 MB. (AYNI İŞLEMCİ, SADECE BUS SPEED HIZINI 200 MHZ.DEN 240 MHZ. ÇIKARTINCA)

37,501 sn.

AMD Phenom II X4 3.8GHz L2 2 MB, L3 6 MB. (AYNI İŞLEMCİ, SADECE BUS SPEED HIZINI 200 MHZ.DEN 280 MHZ. ÇIKARTINCA)

32,555 sn.

İşlemci tavsiyesi

ya hocam anakartta böyle bir özellik olduğunu nasıl anlarız vede bunu nasıl yaparız???????????????

• @oğuzçbn

Anakartının üreticisi sitesinde anakart hakkında bilgilerde çekirdek ve önbellek açıp açmayacağı yazar. ASUS'ların neredeyse hepsi açıyor. Tabiki işlemcinin açılacak çekirdeklerinin sağlam olması lazım.
  • öncelikle arkdaşa önerim INTEL i5 işlemciyi alman

diğer arkadaşlara soracağım ise INTEL CORE i5 - 430M nasıl bir işlemcidir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

@oğuzçbn

Anakartının üreticisi sitesinde anakart hakkında bilgilerde çekirdek ve önbellek açıp açmayacağı yazar. ASUS'ların neredeyse hepsi açıyor. Tabiki işlemcinin açılacak çekirdeklerinin sağlam olması lazım.

mesela amede phenom 2 6x bi işlemci aldım bunun daha kaç çekirdeğini açıcam ki zaten 6 tane kapalı çekirdekler demi oluyo ve bu işlemi nasıl yaparız
    şimdiden tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzçbn

quote:

@oğuzçbn

mesela amede phenom 2 6x bi işlemci aldım bunun daha kaç çekirdeğini açıcam ki zaten 6 tane kapalı çekirdekler demi oluyo ve bu işlemi nasıl yaparız
    şimdiden tşk

AMD X6 işlemcilerde çekirdek açma diye bir olay yok, çekirdek açma olayı Athlon x2 x3 ve Phenom 2 x2 x3'lerde mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Eylül 2010; 19:57:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oğuzçbn

quote:

@oğuzçbn

şimdiden tşk

AMD X6 işlemcilerde çekirdek açma diye bir olay yok, çekirdek açma olayı Athlon x2 x3 ve Phenom 2 x2 x3'lerde mevcut.

kusura bakmayın çok sordum ama 2x kaç x e kadar 3x i kaç x ekadar açabiliriz?

• ya allah rızası için biri bana cevap yazsın...!
    kardesler sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var..
    kasa topladım sizce uyumlu ve son çıkan oyunları rahatça oynatır mı?

İŞLEMCİ :AMD PHENOM 2 X4 955 BLACK EDİTİON AM3 3.2 GHZ
    ANAKART : GİGABYTE 880 GA-UD3H
    RAM : KİNGSTON 4GB (2*2GB) KIT HYPERX T1 DDR3 2000MHZ C19 XMP RAM
    EKRAN KARTI : ASUS HD6870 GDDR5 16B 256 BİT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI
    KASA : XILENCE IRIS 500W MIDT ATX SİYAH KASA

ALLAH RIZASI İÇİN UYUMLU MU VE UYUMLUYSA SİZDE SON ÇIKAN OLAYLARI KARŞILAR MI...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.