Şimdi Ara

islemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications
    ram eski 2gb ddr800
    ekran karti palit gtx550ti ddr5 yeni aldim kasmadan oyun oynarim diyede nerde..
    islamci amd athlon 64 2x 5200 2.71
    ekran karti anakart guckaynagi yeni islemciyi ne alsam 250 yi pek gecmek istemiyorum everlocktan anlamam ama yapicak arkadas bulurum :D onerilere acigim

• anakartın linkteki ise anakart kalsın..amd athlon 2 x3 serisi bir işlemci ve 2gb ddr2 ram daha eklersin işini görür(ddr2 ram ler ddr3 lere göre pahalı..eğer 2gb ddr2 parası 45-50tl yi bulursa direk 4gb ddr3 ram al,anakartın destekliyor nasıl olsa)..elindeki psu nedir
  • bir arkadasini bulup P1.40 ya da daha yenisi varsa bios update yaptiriyorsun ya da windows programi varsa sitesinden biosu indirip sen de yapabilirsin.

anakartin 95w destekledigi icin phenomII takamiyorsun.takabilecegin en iyi islemci bu:

http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/amd-athlon-ii-645-x4-quad-core-3-1-ghz-am3-soket-938-islemci_30.008.1186.0080.htm

bu islemciyi aldiktan sonra ekran karti anakart ram almana gerek yok guc kaynagini bilemem yazmamissin.

neyi kasmadan hangi cozunurlukte hangi ayarda bir de o var.bf3'u son ayar 1920 oynayamaya calisiyorsan 1300 liralik ekran karti alarak baslayacaksin ise.550 ti iyi orta halli hasbel kader oyun oynanir ama islemcin x2 oldugu icin takilma yapmis onu degistirirsen baska masrafa gerek yok bence.

• guc kaynagi njoy 500wgx
    http://www.njoy.ro/PSU/500wgx
    1920 degilde 1480 de olsa iyidir
    sadece islemciyle olacakmi ddr3 alsam 4 gb ucuz burda 50 tlye geliyor
    bu islemciyi overclok nasil yaparim yada yapmalimi?
  • yukseltim 16 ya
    bu nasilPhenom II X4 960T
    http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544443
  • biosu mu guncelledin iyi simdi islemci yukseltme yapabilirsin ama su dedigimi iyi oku:

anakartin 95w destekledigi icin phenomII takamiyorsun.takabilecegin en iyi islemci bu:

http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/amd-athlon-ii-645-x4-quad-core-3-1-ghz-am3-soket-938-islemci_30.008.1186.0080.htm

yurtdisinda yasiyormussun link vermek yanlis oldu.athlonII 645 modelini ara yerel bulundugun yerlerden.guc kaynagin iyi degistirmene gerek yok.550 ti'yi satip 6850 alabilirsin athlon 645 ile ikisi su andakinden cok daha iyi olur.ddr3 ram ucuz evet ama ddr2 1066 ile 1600 ddr3 arasinda fark yok cunku 1066 olani cl5 1600 olani cl9.dusuk cl daha hizlidir.ram degistirmene gerek yok bu yuzden.islemciyi 960t alirsan anakart ram de degistirmen gerekir madem oyle sat komple bastan kur.athlon 645'i dusun derim.

• anakartın ddr3 ram slotu var ama elindeki işlemci ile ddr3 ram kullanamazsın..am3 işlemci alman lazım..phenom 2 x4-x6 gibi işlemciler takabilirsin ama 95watt olanlarını bulman gerekli..960T uyumlu işlemciler listesinde yok,o yüzden kesin birşey yazamıyorum

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=N68C-S%20UCC

düzeltiyorum;destek listesinde 4. sırada gördüğün HD96ZTWFK4DGR kodlu işlemci 960T BE modeli..anakartın destekliyor(95watt tdp konusuna dikkat et)..960T alırsan anakartına uyar ve ddr2 ram ile kullanabilirsin..ilerde ddr3 ram alırsan onlada çalışır..not:ddr2 ve ddr3 ram ler birlikte çalışmaz..o konuya dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 5 Mayıs 2012; 20:44:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8320 icin anakart !!!!
    12 yıl önce açıldı
    Pc icin hoparlor tavsiyesi.
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam işlemci demişin soketi kaç yani kaç girintili anakarttın ¿?
  • ana kart am2 -3 soketli 2 ddr2 2 ddr3 ram soketi var
  • Linkteki anakart 1090T için destek veriyor diyor.
    http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=N68C-S%20UCC
  • aksam aksam bi cekirdek acma denedim ama nafile olmadi biostan islemciyi ac diyorum 2 tanesei gorunuyor bisey degismedi
    ama frekansi2.7 den 3.1 e cikardim farki gorucez
  • sendeki işlemcide açılacak çekirdek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 6 Mayıs 2012; 1:40:06 >
  • 960t alip acmayi mi denesem fiyati iyi yada baska bi islemcimi
    hangi islemciyi alsam karasiz kaldim AMD Athlon II 645 mu 96ot mi yoksa bu fx4100 lermi ne alsam ?
  • setek01

listedeki x6 modelleri 95w yani 1055'in 95w modeli filan 1090 degil.

hasanbg

960t alir cekirdek acma denersen islemci 125w olur ve anakartin bozulur.anakartin 4100 desteklemiyor.dedigim gibi ya anakart ram islemci degistireceksin ya da athlon 645 alacaksin.almayi dusundugun ekran karti en fazla 6850 oldugu icin yeter 645.elindeki ekran karti bile islemci degisince isini gorebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

setek01

listedeki x6 modelleri 95w yani 1055'in 95w modeli filan 1090 degil.

hasanbg

960t alir cekirdek acma denersen islemci 125w olur ve anakartin bozulur.anakartin 4100 desteklemiyor.dedigim gibi ya anakart ram islemci degistireceksin ya da athlon 645 alacaksin.almayi dusundugun ekran karti en fazla 6850 oldugu icin yeter 645.elindeki ekran karti bile islemci degisince isini gorebilir.

960T alıp çekirdekleri açmadan(açmayı denemeden) kullansa yine 645 de daha fazla performans almayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 6 Mayıs 2012; 13:25:49 >
  • alir tabi bir miktar daha fazla ama elindeki ekran kartiyla kullanacaksa kayda deger bir fark olmaz.lafimi dinlemeyip cekirdek acabilir anakarti eline alabilir ya da carpan kilidi acik islemci 4 ghz yapabilir anakart ayakta zor duruyor 960t tehlike.elindeki islemci 2.7 ghz x2 oldugu icin takiliyor x4 athlon olsa cogu oyunda takilma kalmaz.artik ucuncu kez soyluyorum ya sistemi bastan degistirecek ya da en az masrafla 645 alip kullanacak.
  • bende ekran karti iyi diye almistim:(.yani 960t takarsam 1600 ddr3 4gb la anakart calisicak ama 4ghz yapip cekirdek acmayi denersem (anakartin kutuda 4u 6 yap diyor)voltaj farkindan yanar diyorsun anakarti da 3 ay once degistirdim demekki alirken sormak gerek ariycam 645 yok gibi burda ama 631 var 6850 de cok pahali 55o ti yi degistiremiycem zaten pcyi az kulaniyorum sadece aksam ewegeldimde kasmadan bi oyun oynamak isityorum serisami bi yonasam:D crysise uyuz oldum cok zor yapmislar bf3 te de bi bolum de hata olustu iyi calisiyordu sildim tekrar kurucam
    onerileri bekliyorum hala
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanbg

bende ekran karti iyi diye almistim:(.yani 960t takarsam 1600 ddr3 4gb la anakart calisicak ama 4ghz yapip cekirdek acmayi denersem (anakartin kutuda 4u 6 yap diyor)voltaj farkindan yanar diyorsun anakarti da 3 ay once degistirdim demekki alirken sormak gerek ariycam 645 yok gibi burda ama 631 var 6850 de cok pahali 55o ti yi degistiremiycem zaten pcyi az kulaniyorum sadece aksam ewegeldimde kasmadan bi oyun oynamak isityorum serisami bi yonasam:D crysise uyuz oldum cok zor yapmislar bf3 te de bi bolum de hata olustu iyi calisiyordu sildim tekrar kurucam
    onerileri bekliyorum hala

anakartın max 95watt tdp desteklediği için 95watt tdp li işlemci taktığında çekirdek açma,overclock gibi işlemlerde anakartının arızalanma riski var..bu sadece voltaj verme ile alakalı değil..voltaj vermesen bile çekirdek açar yada overclock denersen anakartı zorlarsın..kısaca alacağın her 4 çekirdekli(95watt tdp li olanlar) yada 6 çekirdekli (95watt tdp li olanlar) işlemciyi herhangi bir overclock/çekirdek açma denemesi yapmadan kullanman gerek..bu şekilde zaten risk yok

-960T alırsan çekirdek açmayacak yada işlemci BE modeli diye çarpanla oynayıp overclock denemeyeceksin..voltaj vermesen bile güç tüketimi artar
    -645 alırsan zaten açılacak çekirdeği yok ve çarpan ile overclock zaten yapamazsın ama fsb ile overclock yapılabilir ve voltaj vermesen bile yine anakartı riske atarsın..sonuçta 645 modelide 95watt tdp li bir işlemci ve onunlada herhangi bir deneme yapmaman gerek

kısaca 2 sinide takıp kullanacaksın,her türlü overclock/çekirdek açma denemesi falan riskli....960T 645ten performanslı olacaktır..2 side 4 çekirdek ama 960T nin cache bellek fazlası oyunlarda kendini belli edecektir..ihtiyacına ve bu işlemcilerin fiyatlarına göre hareket edersin artık

edit:bahsettiğin x4 631 modeli fm1 soketlidir..anakartına uymaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 6 Mayıs 2012; 15:27:22 >

• tamam 960t alayim ama merak etigim bu anakartin ustunde key to unlock cpu core yazmislar alirken kutuda resmi dahas ilgimi cekmisti ama cekirdek acarsam anakartmi yanicak
    ileride anakarti degistirsem acabilirmiyim bi 960t yi?
  • ilerde anakart değiştirirsen deneyebilirsin(125watt yada hatta 140watt tdp desteği olan bir anakart..yine 95watt tdp li bir anakart alırsan bir anlam ifade etmez)..şuan deneme riskli ki zaten şuan o işlemci hayli hayli işini görür..overclock yada çekirdek açma denemelerini ertelemen birşey kaybettirmez..öte yandan ilerde daha iyi bir anakart alıncada çekirdekler kesin açılır diye birşey yok,açılmayabilirde..bulunduğun yerde 960T fiyatı ve 645 fiyatları nasıl?fiyat farkı çok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 6 Mayıs 2012; 16:10:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.