Şimdi Ara

İşlemci ve Anakart hazır. Gerisi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle. Şu an için sadece AMD Phenom II X6 1055t işlemcim ve ASUS M4A88TD-V EVO anakartım var. Diğer parçaları daha almadım. Tam belirli bir bütçem yok. Yaklaşık olarak 800-900TL arası. Belki 1000TL'de olabilir.
    RAM => 2*2GG=4GB Ram düşünüyorum.

HDD => Samsung Sharepoint F3 1TB 32mb Cache Sata II 7200RPM (HD103SJ)

Ekran Kartı => AMD HD6850 düşünüyorum ancak ekran kartını diğer parçaları aldıktan bir süre daha sonra alacağım. Nvidia'dan aynı fiyat aralığında ne önerirsiniz?

Kasa => AeroCool PGS Series VX-E Pro 600W düşünüyorum. Kasada dış görünüş ve soğutma benim için önemli. Yine aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz varsa buyrun. Ayrıca 600W(peak) güç kaynağı böyle bir sistem için yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırat Aşkın -- 19 Aralık 2010; 19:29:10 >

• VTX Radeon HD6850, 1GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı 342 tl

ADATA Gaming Series, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1333MHz 100 tl

SAMSUNG Spinpoint (HD103SJ), 3.5inç, 1TB, SATA, Dahili Disk 111 tl

DARK KNIGHT, USB 3.0, Ses, Esata, 2x Kırmızı LED Fan,High Power 600W , ATX Kasa 272 tl

toplam 825 tl

www.eksenbilgisayar.com

Not:Ucuz guzel ve bırazda sogutması ıyı bır kasa ıstıyorsanız.Dark Knight size göre.
  • ADATA'lar hakkında hiçbir fikrim yok. Nasıllar acaba?
    Bir de Aerocool daha çok hoşuma gitti. İçinin siyah olmaması dışında bir eksisi yok gibi. Ayrıca daha ucuz. Çok şey farkeder mi ikisinin arasında?
  • ADATA ram iyidir. daha önce kullanmiştim. sıkıntı yok.
    Benim benzer bi sistem var. onda OCZ Fatality güç kaynağı kullanıyorum. Normal kullanımda çalıştığını anlamıyosun bile. Ancak oyunlarda soğutma gerektiği an hissediyosun çalıştığını :)

Kasa olarak dahttp://www.teknobiyotik.com/aerocool-strike-x-mesh-pencereli-mid-tower-kasa.html bundan sipariş verdim bende. içinde PSU yok. zaten bende PSU olduğu için gerekte yok. Diğerlerinde de arkadaş zaten yazmış. Ayrica bendeki harddisk de HD103SJ ama ben tavsiye etmiyorum. Tek hdd kuracaksan bence alma. Sistem kuruluyken cok iyi bi performans sergilemiyo. Gerci piyasadakilerin en iyisi de bu halen. Daha hızlısı yok. Ancak sesli ve ısınması yüksek bence. Eğer düzgün bi sistem düşüneceksen bi conf. yazayım aşağı.

Kasa Aerocool(yukarıdaki) = 130,00 TL,
    PSU OCZ Fatal1ty 550 W = 160,00 TL, (Her ne kadar 550W yazıyo olsa da piyasadaki 600W olanların çoğundan iyi. %80 verimle çalışma garantisi var.)
    ADATA Gaming Series 2x2 = 105,00 TL,
    OCZ 60 GB VERTEX SSD Harddisk = 340,00 TL

Burası toplam 735,00 TL yapiyo. istersen HDD olarak bunun yanında depo olarak HD103SJ al. SSD harddisk almayı düşünüyorum ben de bu sıralar. BU yukardakini beğenmezsen biraz daha araştırıp 285/275 okuma/yazma hızlı bi SSD alabilirsin. Ben aceleyle yazdım bu SSD' yi. Ama SSD alacağın zaman Trim özelliğininin olmasına dikkat et ve SSD alırsan mutlaka Win 7 kullan. Hayirli olsun şimdiden.

• SSD'yi ben de bir süre düşündüm ancak fiyatlarının biraz daha düşmesini beklemeye karar verdim. Şimdilik normal bir HDD alıp ilerde SSD ile upgrade etmeyi düşünüyorum.
    Beni en çok kararsız bırakan konu ise RAM'ler. Mhz'in günlük kullanımda farkedilecek bir fark yapmadığını okudum ve yüksek mhz'lere para vermenin gereksiz olduğuna karar verdim. Ancak zamanlamalar hakkında bir bilgim yok. Ayrıca marka konusunda da çok kararsızım.
    Ekran kartını tümden sonraya bıraktım. Şimdilik onunla vakit kaybetmeyeyim.
    Kasa olarak da çok para harcamak istemiyorum ama ucuz olanlar ise görünüş olarak tatmin edici değiller. Şu ana kadar PSU'lu kasalara bakmıştım hep. Ayrı ayrı inceliyorum şu an. Daha hesaplı olursa öylesini de tercih edebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.