Bildirim
İşlemci ve Ekran Kartı uyumu ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
o ekran kartı hakkında konuşmak istemiyorum yoksatabi ki alırsın zaten nedir onun performansı??sinirlenmeye başladım daha yazmayayım en iyisi -
dediğinizden anlamadım ki ne bilim onceden almıştım işte.. bilgilendirirseniz sevinirim. -
bu konuda bir fikri,tecrübesi olan yok mu ? -
yukarı.:) üzgünüm belki biri cevap verir.. -
Sen benim müşterim olsan , ben de senin 1,5 Ghz lik işlemcin olduğunu öğrensem , benden , daha yüksek Ghz'li bir işlemci satın alman için böyle birşey söyleyebilirim , bu durumda da tam olarak senin bahsettiğin gibi bir "söylenti" çıkar ortaya. Bunu duyan insanlar da , 1,5 Ghz'lik bir işlemcisi olan bir bilgisayarla ve 3 Ghz lik işlemcisi olan bir bilgisayarla aynı ekran kartını denerler. Fear oynayıp , 3d mark skoru alıp , pcmark skoru alıp derler ki , "lan bak hakikaten 3 ghz'lik işlemciyle kullanıldığında daha iyi oluyo". Bunu da ortaya atıp yayarlar. Böyle böyle giderek , herkesin evinde 3000$'lık sistemler türemeye başlar ve ben de bir satıcı olarak köşeyi dönerim... Bilmem anlatabildim mi...
Elbette ki daha yüksek Mhz'li işlemcisi olan bilgisayar , daha iyi ram'i olan bilgisayar sana daha iyi performans sunacaktır. Overclock yapıp da işlemci fsb'sini yükselttiğinde agp ve pci veriyolu hızları da paralel olarak artıp , belki onlar da daha iyi performans vereceklerdir. Ama senin elindeki ekran kartı neyse odur. Daha yüksek işlemciyle o kartı 6600 GT yapamazsın , o kartı 6600 GT yapamayınca da hevesin kursağında kalmasın diye 300$ daha bayılırsın. Bu tip söylentilere inanıp elinizdeki parçalardan olmayın derim. Yine de daha iyi bilen arkadaşlar daha açık bir yorum getirirler kanaatimce ama benim şahsi fikrim bu şekilde.
NOT1: FX 5500 kullandım , memnun kalmıştım aslında (nVidia chipsetli anakartla)
NOT2: Yukarıda yazdıklarım , benim şahsi görüşlerim , yanlışım varsa affola.
NOT3: NOT1 ve NOT2'yi ben yazdım
NOT4: (Edit) NOT3'deki espiri alıntıdır , çok hoşuma gitmişti de , çaldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inshroud -- 28 Ocak 2006 2:27:41 >
-
çok teşekkürler arkadaşım ilgin ve alakan için. -
quote:
Orjinalden alıntı: moonwolf
Söylentilere göre 256 mb ekran kartını tam performanslı kullanabilmek için p4 işlemcilerin belli bir hız da olması gerekiyormus işlemcim p4 1.5 ghz bellek 1 gb ddr ,misal ben bu sistemde ekran kartımı tam performanslı kullanamazmıyım ? ( ekran kartım geforce fx5500 256 mb)
teşekkürler.
inshroud'un dediği gibi işlemci daha hızlı olsaydı elbet sistem de belli bir biçimde hızlanacaktı.
Yalnız şöyle bir durum var. fx 5500 256mb olsa da bu kadar belleği kullanamaz. 128mb olarak düşünmekte fayda var. Mesela elinde 256mb 6800(5500'Den çok daha hızlı) gibi bir kart olsaydı 1.5ghz gerçekten bir darboğaz yaratırdı(oyunlar elbet çok daha hızlı çalışırdı. Ama işlemci sebebiyle bir yere kadar).
Önemli olan sistem parçalarının uyumlu olması. Çünkü sistemin yavaş olan parçanın hızında çalışması gibi bir durum olabiliyor.
Eğer 5500 bana yetmiyor diyorsan şiddetle değiştirmeni öneririm. Yavaş bir karttır. Ancak değişim yaparken işlemciyi de değiştirmen iyi olacaktır. 1.6ghz'den 2.6ghz işlemciye geçtim (Ekran kartı aynı kaldı). Gerçekten arada çok fark oluyor. Güncel işlemcilerin daha da hızlı olduğunu düşünürsek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Ocak 2006 3:32:57 >
-
Arkadaslar birde ekran kartlarının 128,256,512 mb görsellik v yazılarına bakıp kanmayalım.Hangi veriyolunu kullanır,fanı yeterli mi v desteklediği birimlere ekran kartı alırken dikkat edin.
Bence ark. emaneten 256 mb ekran kartı alıp denemeli,sanırım destekler ama ram cok önemli!haberin olsun..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X