Şimdi Ara

işlemci veya ekran kartı patlarmı yangın çıkarırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • böyle bişey olursa kaç dereceden sonra olur

• 1994'ten beri bilgisayar kullanıyorum. bir harddisk ve bir psu yaktım şu vakte değin. ikisinde de devre üzerinde bir toplu iğne başı kadar iz vardı. böyle kartın yarısının yanıp kömürleşmesi gibi bir olay değildi. öyle olacağını da sanmıyorum.. ama tabi psu baya janjanlı yanmıştı. yıldırımlar falan çaktı, orası ayrı mevzu :)

işlemci falan patlar mı olayına gelirsek, patlama dediğimiz olay kimyasal bir reaksiyon esnasında giren malzemenin bir anda hacminin orantısal olarak çok artması ve dağılmasıdır. elektronikte böyle malzelemelr kullanıldığını zannetmiyorum..

ama itiraf etmeliyim ki bir kez gördüm, o da youtube'daydı(allah rahmet eylesin) çalışan işlemcinin üzerindeki fanı kaldırıyorlar ve işlemci patlıyordu. anakartta kendisi kadar delik açıyordu. ama feyk olduğunu düşünüyorum. gerçekte olacağını sanmıyorum :)

yanma kaç derecede olur meselesine gelirsek olsa olsa 120-130 dereceden sonra olur. zor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 30 Haziran 2008; 0:20:02 >

• böyle bişey mümkün değil işlemcin sıcakıkdan dolayı bozulmaz çünkü riskli değerlere ulaşırsa zaten kendini kendini kapatıcakdır
  • teşekkürler
  • Dediğin olaya hiç denk gelmedim..ama normal şartlrda pek de mumkun olmaz sanırsam...
  • Priz erimesinden dolayı az kalsın büromuz yanıyordu . Başka bi tanıdık yerde ise monitördü sanırım alev almış ve büroyu küle çevirmişti .Tabi bu monitör eski analog bi crt monitör idi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.