Şimdi Ara

işlemci yanlış macun sürmek !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım, senin kasa açık mı? Dediğim yöntem kapakta egzoz fan varsa çok işe yarıyor, kasayı açık kullanıyorsan da işe yarar. Aksi halde risklidir. Vatan'daki arkadaş dediğim gibi düşünüp takmışsa doğru fakat kapakta fan yoksa ya da kasayı açık kullanmayacaksanız yanlıştır zaten.
  • yok fan falan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: m5-e39

kardeş iyi hoş güzelde biz bişe demedikki zaten güzel toplamışlar bide az önceki yorumunda fan yukarı bağlanmaz dedin vatan da yaptılar deyince bi sonraki yorumunda daha iyi olmuş dedin nerden baaksan bi tutarsızlık :D ben zaten pc toplayamam vatan topladı verdi güzel de topladı neyse sadece stok fan ses yapıyor diye fanı değiştirim dedim bu gördüğün fanı aldım orda teknik servis bile değil kapıda müştreiyle ilgilenirken bi gelip fanı bağladı bi gidip müşteriye baktı ben bunu söyledim sadece hatta sinirlendim dedimki napıyon gardaş sen kimse yokmu dedim valla kimse kalmadı benden başka dedi bi tane kız da leptop a kurulum yapıyordu yani ayak üstü taktı harbiden belki ne tarafa takılacağını bile bilemedi 2 dakikada taktı bıraktı macunda yeter dedi belki içeri teknik servise verse adamlar macunuda sürer fanıda aşağı bakar şekilde takardı demek istediğim o tamm o çocukda teknik serviste olabilir ama ayak üstü yaptı kalıbımı basarım :D

NOT: BİDE EĞER BU KASANIN VATANDA İLK TOPLANIŞ HALİNİN SS SİNİ ATSAYDIM KARDEŞ KALDIR AT DERDİN KASAYI AŞAĞI HARDİSKİN KABLOSUYLA ADAM ŞU GÖRDÜĞÜN KABLOLARI SARMIŞTI ARKADAŞIM EVDE DÜZELTTİ 1 AY SONRADA FANI DÜZELTTİM EĞER BU SOĞUTUCUYU ELİNE ALIRSAN İŞLEMCİNİN ÜSTÜNE TAM DOLDURMUYOR RESMİ BÜYÜTÜRSEN SAĞ ALTTAN İŞLEMCİYİ ÇOK RAHAT GÖRÜYORSUN OK Mİ GARDAŞ ŞİMDİ BEN ONA BUNA ÇAMUR ATMIYOM ORDA ELAMANIN BİRİ YAPTI İSMİNİN BİLSEM VATAN YERİNE ONUNKİNİ YAZARIM AMMA YOK İSMİ :D VATANNN TARATATAM :D

Şu cümleni anlayamadım;

quote:

az önceki yorumunda fan yukarı bağlanmaz dedin vatan da yaptılar deyince bi sonraki yorumunda daha iyi olmuş dedin nerden baaksan bi tutarsızlık :D

Hangi cümlem o tutarsız olan? Tekrar okuyun lütfen.

Başından beri fan kesinlikle yukarı bağlanır şeklinde bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. Kesinlikle aşağı takılmalı şeklinde bir şey de söylemedim. Öyle yaparsan şöyle olur, böyle olursa şöyle olur şeklinde alternatif sundum.

Bir daha açıklayayım;

Amaç kuzey köprüsünü soğutmak ve kasa içinde iyi bir sirkülasyon sağlamak ise;

1. yöntem;

-970A chipset'li anakartlarda (özellikle ASUS ve MSI) North Bridge gereğinden fazla ısınmakta. Yonga'nın VID voltajlarının üstünde voltajlar verebiliyor bu anakartlar (voltaj manuel değil de auto seçili olduğunda saçmalıyor)

-Bu yüzden kuzey köprüsünü soğutabilmek adına fan soğutucunun üst kısmına takıldığında bloğun arasından üfleme yaptırılarak kuzey köprüsü bir miktar soğutulabiliyor,

-Ancak bu yöntem kasanın arkasında (sizinkinde var) ve yan kapakta egzoz fanlar takılaral etkili oluyor.

2. yöntem;

-Fan bloğun alt kısmına takılır fakat kasanın üstündeki yuvalara egzoz fan, kasa arkasına egzoz fan takılır. Bunlar sirkülasyonu sağlarken yan kapağa bu sefer fan egzoz şeklinde değil, köprüye üfleme yapacak şekilde takılır.

Her iki yöntemle de etkin sirkülasyon sağlanmış olunur. Ben kuzey köprüsünü daha etkili soğutabilmek için 2. yöntemi tercih ediyorum fakat her halükarda sistem ısıları AIDA 64'ten kontrol edildiğinde birbirinden çok farklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 7 Ağustos 2014; 11:54:38 >

• neyse gardaş harbi kapatak bu konuyu nerden nereye biz bilgilenek dedik bir iki bişe öğrenek dedik adam ne yalancılımızı bırakmış ne anamızı tövbe tövbe vatanda çalışan senmişsin ben şu hazerfenmi ne sandım adam neler yazmış öyle bende okumadan cvp veriyom harbi karıştı ortalık :D

kimseyi suçladığımız yok vatan da paşa sizde paşa kapatıyom bu formuda bidaha açmamak üzere ama

HAZERFEN SENİN İÇİN AÇARIM HARBİ HARBİ PM DEN MSJ NI BEKLİYORUM....ADANA
  • yauv dediğim gibi harbi karıştı tamm yeter hazerfen miş onu diyen sonrada adam bize yalancı diyor :D ben birini atlamışım msj sonra karıştı zaten :D kusura bakma
  • quote:

yauv dediğim gibi harbi karıştı tamm yeter hazerfen miş onu diyen sonrada adam bize yalancı diyor :D ben birini atlamışım msj sonra karıştı zaten :D kusura bakma

Tamamdır, sorun yok kardeşim

Durumu fark ettiğini sen yazdıktan sonra gördüm. Diğer arkadaşın yazdıklarına da takma, forumda her zaman oluyor böyle tipler malesef...
  • ya ben harbi yeniyim forumda bana baya bişeyler katıyor biraz her açtığımda misal 2 cvp varsa ben en üstekine tıklayıp girince alttaki üstte kalıyor okumamışım yoksa gerçekten kusura bakma olay bundan ibaret :D şimdi tam okudum adam önce doğrulamış sonra giydirmiş bize niye böyle bişe yapmış onuda bilmiyom :D
  • quote:

ya ben harbi yeniyim forumda bana baya bişeyler katıyor biraz her açtığımda misal 2 cvp varsa ben en üstekine tıklayıp girince alttaki üstte kalıyor okumamışım yoksa gerçekten kusura bakma olay bundan ibaret :D şimdi tam okudum adam önce doğrulamış sonra giydirmiş bize niye böyle bişe yapmış onuda bilmiyom :D

Bir operasyonla "terbiyesiz, pislik" yazılı yorumunu silmiş zaten

Pişman olmuş zaten söylediğine, boşver...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 7 Ağustos 2014; 11:58:55 >
  • ne işler :D neyse bende silim bari onları hatta bu konuyu silsek :D
  • quote:

buda 1-2 saat bf4 de 1900,1080p de full ultrada ulaşan sıcaklık ama bi sıkıntı var gibi daha önce anakart 45 cpu da 50 görüyordu

işlemci yanlış macun sürmek !!!

Mesajları yeni gördüm oradaki cpu sıcaklıkları işlemcinin değil çekirdeklerin sıcaklıkları neden bilmiyorum ama Cpu sıcaklığının göstermiyor programı kaldırıp tekrar kur belki o zaman gösterir

• tamam sağol hemen bakıyorum işlemcinin sıcaklığı işlemci mi yazıyor işmi ne olarak geçiyopr ?
  • m5-e39 M kullanıcısına yanıt
    Sadese cpu yazması gerekiyor şunun gibi
  • bunu gösterdiğin iyi oldu aida64 ile ısıyı göstermiyor core temp indirdim 20-30 derece boşta ama asusun kendi cd sinden pc suite var onu yükledim boşta sıcaklık 40 ın altına düşmüyor bi porblem olsa gerek
  • slm kardeşim şimdi ben daha bugun sıcaklık değerlerini yeni öğrendim :D asus ai suiteden baktığımda boşta 47 derece gösteriyor fan aşağı aldıktan sonra öğrendim ısı değerine bakmayı daha doğrusu resimle sıcaklığı attığım halde bi ton yorum yapmışlar ama biride dememiş kardeş onlar sıcaklık değilki diye dün bi arkadaş yazmış orda cpu sıcaklığı göstermiyor diye bende bunun üzerine cd den ai suite yükledim orda 45-47 gösteriyor hatta biri demiş ooo 27 çok güzel :D neyse normalmi sıcaklık yoksa ters bişeylermi var ?
  • Sen bir AIDA 64'ü kur önce, sistem kararlılık testi yap. Algılayıcıdan da sıcaklık değerlerinin fotosunu çekip buraya bir koy. Kontrol edelim.
  • aida64 kurdum fakat orda cpu değeer 128 görünüyor sabit 128 o dediğin yerden bakıyorum kararlılık testi statick mi ne var ordan
  • bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m5-e39 -- 8 Ağustos 2014; 10:49:14 >
  • Bekle biraz, iş yerindeyim. AIDA kurayım hemen =) Anlatayım ona göre...
  • Hah tamam işte =) Start test dersin, 10 dk çalışsın sistem. Zaten stabilse reset/donma gibi durumlarla karşılaşmazsın. AIDA 64'ün ana menüsündeki Computer sekmesinde Sensor var. Onu tıkla, test yaparken sensor yan tarafta kalsın. Aynı anda ikisine de bakmış olursun. 10 dk. çalıştıktan sonra değerler nasıl olacak bakalım. Foto bekliyorum =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 8 Ağustos 2014; 10:53:21 >
  • tammdır tşk ler ne zaman musait olunca yazarsın problem yok :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.