Şimdi Ara

İşlemciler arasında kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamün Aleyküm arkadaşlar.Ben yeni pc toplamaya karar verdim ve oyun canavarı olsun istiyorum.İntel markalı almaya karar verdim.Fakat i3,i5 ya da i7 mi alacağıma karar veremedim.Zorlu video oyunları için hangisini seçmeliyim?

• muhammet1160 M kullanıcısına yanıt
    A.s.. Bütcenize de baglı eger imkan varsa ve sadece oyun icin alıyorsanız i5 alın 4.nesil.

İleride o.c ederim derseniz i5 4670k/4690k , aksi durumda i5 4460 alın.

Bütce yetmiyorsa i3 4160 alın. Su an icin baya iyi performansı var oyunlarda cift cekirdek olması yanıltmasın.

i7 almayın render vs islerle durumlarla ugrasmıyor ve cift kaliteli ekran kartı(sli/crossfire) kullanmayı düsünmüyorsanız. Bunlar dısında performansı i5 ile cok cok yakındır.

Özellikle ileride bu isleri öğrenir o.c isine girerim derseniz bu ise uygun kaliteli anakart almaya dikkat. Ucuzundan h81 gamer ya da pahalısından asus rog serisi gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    o.c yapmayı düşünüyorum. i5 fiyatı uygun gibi.Fakat kolay kolay seçmeyeceğim.Sonuçta bu beni uzun süre idare edecek :)
    O zaman o.c yaptıgınızı varsayarak iyi bir gamer anakartı (bütcenize göre) ve i5 4690k alıp gecebilirsiniz. Yanına da iyi bir ekran kartı gerekir elbette. Bütce varsa gtx 970 iyi gider. En az r9 280x alın derim...

GTX 960 Gaming 2 almayı düşünüyorum.Yaklaşım 800 TL civarı.Sizce ekran kartı iyi mi?
    İyi kart, nvidia maxwell kartlarını oyunlara sağlam optimize ediyor. Fiziksel anlamda gtx 770/hd 7970/r9 280x gibi kartlardan zayıf olsa da driver yönünden yetişiyor, oyunlarda benzer fpsler veriyor bu yüzden.

Ama şöyle bir sıkıntı var 2gb vram önümüzdeki yıllarda başınızı ağrıtabilir. Genel anlamda 1080p ultra grafik ayarlarını yapabilmekle birlikte, Texture/AA gibi ayarları kısmanız gerekebilir vram yetmediği için. Şu an bile sayısı azımsanamayacak kadar oyun var bu konuda sıkıntı çıkaran, Shadow of Mordor aklıma geliyor ilk olarak. Kartın 4gb versiyonları var, ama bence gereksiz pahalı yani o fiyata gtx 960 alınmaz bu kez de.

Dolayısıyla benim tavsiyem aynı fiyat aralığında şu olur:

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280x-tri-x-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx-112-ekran-karti-17206.html?srt=PU

dediğim gibi performans aynı/yakın olur... Ama mega AAA oyunlarda bir tık fazla texture açarsınız mesela bu kart ile, vram avantajı

eğer bütçe artarsa da şu kartları tavsiye ederim:

http://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-tri-x-r9-290-11227-03-40g-4096mb-fiyati,5026556.html

http://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-gigabyte-gtx970-gv-n970ixoc-4gd-4096mb-fiyati,4719260.html

ikisi de pişman etmez, gtx 970 biraz öndedir performans olarak, ama fiyat olarak da öyle

• Biraz daha az yeyip bütçemi artırırım sıkıntı değil Fakat ben yaşadığımdan biliyorum da önerdiğin Sapphire R9 280X TRI-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX 11.2 ekran kartı ile Sapphire TRI-X R9 290 11227-03-40G 4096MB ekran kartında 3 adet soğutucu var.Fakat GTX970'te tek soğutucu var.Bana ısınma problemi çok sıkıntı çıkarttı.PC boştayken bile 60 dereceden aşağıya inmiyor.GTX970'te önümüzdeki yıllarda benzeri bir sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet1160 -- 24 Haziran 2015; 13:33:59 >
    Yok herhangi bir sıkıntı olmaz hocam, sogutma konusunda kendisini ispatlamıs modellere yönelirsiniz. İncelemelerde bu konular özellikle degerlendirilir elestirmenler tarafından.

Bunun haricinde gpu o.c programları yardımıyla manual fan profili olusturursanız (60 derece sıcaklıktan sonra %100 fan hızı ayarlarsınız ornegin) 10 derece azalır sıcaklık ortalama, ses biraz rahatsız edebilir ama isin maliyeti de bu

Kardeş GTX970 önermiştin.Aynı ekran kartının MSI olanını alsam daha kazanmış olmaz mıyım? Soğutma ve tasarruf açısından da biraz önde gibi.Fanlar birbirinden bağımsız olarak hareket ediyorlar ve tam güçte değil dengeli (yani 40 dereceyken farklı 60 dereceyken farklı hızda) çalışıyorlar.

http://www.ucuzlukcu.com/urunler/msi-gtx970-gaming-4g-4096mb-ekran-karti-rcpjm/
  • z 97 gaming 5
    msi gaming 4g gtx 970
    intel 4690k i5 ( yada bütçe varsa 4790k i7 ama bu iki işlemcide asla darboğaz olmaz hiçbir oyunda )
    1600 cl9 mhz 4gbx2 = 8gb ( min 8 gb)
    Not: Ram 1600 mhz olsun 1866 da oc genie bazen sıkıntı çıkarbiliyor
    zaten 1600 le 1866 arasında benchmarkta en fazla kendini gösterir

ama dersen daha ucuz bir sistem

ASUS H81M-PLUS Intel H81 anakart (240 )
    4460 intel i5 (599)
    gtx 960 gamng 2g msi ( 789)
    ram yine aynı 247 tl

1080p de bu sistem 50-60 fps oynatır ultrada en yeni oyunları
    tabi 960 incelemeleri var bakabilirsiniz
  • Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Güzel diyorsun kardeş fakat ekran kortu kunusunda kararsızım.Dediklerinin hepsini zaten kesinleştirdim.Ama ekran kartından emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet1160 -- 24 Haziran 2015; 21:30:11 >
    Marka olarak seçenek çok hocam, benim gösterdiğim linkteki mini versiyondur, ufak kasalara da sığar. Eğer kasanız genişse gösterdiğiniz kart çok iyi alabilirsiniz çekinmeden.
    Ekran kartını seçtim o zaman.Peki ramle ilgili birşey sormak istiyorum.4x2 GB mi daha performanslı 8 GB mı?Ekran kartını seçtim o zaman.Peki ramle ilgili birşey sormak istiyorum.4x2 GB mi daha performanslı 8 GB mı?
  • Hocam sen bütçeyi bir söyle hele
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçe 2500-3000 civarı.Fakat duruma göre artabilir.
    Oyun canavarı diyorsan bu bütçeyle oc yapamazsın.Monitör dahil değil ise şu tarz bir sistem olabilir;

İşlemciler arasında kararsız kaldım
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Monitörüm şimdilik idare eder. PC topladıktan sonra biraz daha dişimi sıkıp yeni monitör alabilirim.
    O zaman en uygunu budur ama bu sisteme güzel monitör yakışır
    Alabiliyorsanız 4gbx2 kit alın. Dual calısacaklarından cift bandwith hız ile tekli 8gb ramden ufak da olsa daha performanslı olacaktır oyunlarda. Ama 8 gb tek slot da alsanız sıkıntı olmaz dedigim gibi fark cok az ve ram isinde bu kadar kafa yormaya degmez.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Biraz daha bütçemi arttırıp pc alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet1160 -- 25 Haziran 2015; 18:31:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.