Şimdi Ara

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.290
Cevap
20
Favori
103.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

yuksek overclock yapmanın bench ten baska getirisi olmuyor bu ust seviye işlemcilerde.

işlemci 4.6 da yaptım testi. bende speed step acık gunluk o sekilde kullanıyorum.

Haklısınız hocam.Saniyelerle savaşmak zorunda olmayan ya da sistemi eskimeyen herkes için gereksiz birşey overclock.Ancak kare başına bir saniye bile kart ettirecek her hız,3d animasyon/render alanında büyük önem arz ediyor. her 100-125mhz overclock,1 saniyeyi oluşturan 25 kare için 25 saniye net kar elde etmek demek.Az gibi görünen ancak toplamda çok farkeden bir kar bu.Tabii bir de işin ego boyutu var.Alttaki resimde yaptığım gibi...Sizi sollamadan havlu atmayacağımı da belirteyim. Ayrıca listede hile var.4960X 3,6ghz yazıyor 4,6ghz olması lazım. 4625mhz'lik kozumu saklıyorum hala.

Speedstep aktif halde 36x125=4,5Ghz'de liderlik koltuğunu sizden devralıyorum.

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 25 Ekim 2015; 23:02:08 >

• quote:

-dehşet- celeron N2830 2.41 ghz
    ____________________single: 351 multi: 662 (1.74)
    yorum: vay be eski celeronculardan kim kaldi?

Abi yalnız bu celeryon en yenilerinden. 22nm. Tabi performans bildiğin gibi. :) @Wilson Fisk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

yuksek overclock yapmanın bench ten baska getirisi olmuyor bu ust seviye işlemcilerde.

işlemci 4.6 da yaptım testi. bende speed step acık gunluk o sekilde kullanıyorum.

Haklısınız hocam.Saniyelerle savaşmak zorunda olmayan ya da sistemi eskimeyen herkes için gereksiz birşey overclock.Ancak kare başına bir saniye bile kart ettirecek her hız,3d animasyon/render alanında büyük önem arz ediyor. her 100-125mhz overclock,1 saniyeyi oluşturan 25 kare için 25 saniye net kar elde etmek demek.Az gibi görünen ancak toplamda çok farkeden bir kar bu.Tabii bir de işin ego boyutu var.Alttaki resimde yaptığım gibi...Sizi sollamadan havlu atmayacağımı da belirteyim. Ayrıca listede hile var.4960X 3,6ghz yazıyor 4,6ghz olması lazım. 4625mhz'lik kozumu saklıyorum hala.

Konu sahibi guncellemeden ben gene koltugumu alayım :)).
    Ve 4.8 den once sizin 4.625 lik kozunuzu goreyim :))

4.7 ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 26 Ekim 2015; 1:25:43 >

• jam&jam

dostum resim cikmamis.png uzanti ya da imgur gibi bir yere attiysan boyle olabiliyor.hizliresim.com'u dene.

djduke

windows 10 olmasinin bu testte bir kotulugu yok hatta daha yuksek sonuc vermisti bende.eklendi.

AC Kiriklar

sizin simdi konusmalari okuyunca anladim 3.6 degil 4.6 oldugunu duzelttim.ramler oc oluyorsa bi 13k gorelim 13001 bile olsa.

-dehşet-

dogrudur yeni bir seye benziyor.ben kendimden bahsetmistim 333 celerona oc cekerdik.faca sahin ile viraji 120 ile aliyoz serefsizim.

https://store.donanimhaber.com/b3/7f/9b/b37f9bec92e9ba32e058a46b166c99ec.jpg

xdeliruzgar

hocam adam ugrasmis bi yarim gun bari birinci olsaydi yav. cekisme olursa daha guzel olur diye diyorum yoksa kim birinci kim ikinci beni baglayan bir sey degil ben eklerim.oc yarismasina katilmistim net uzerinden.100 liralik foxconn anakart ve sempron 3000 ile ama 35w bendeki.biri daha sempron 3000 ile katiliyor daha yuksek watt ve nvidia anakartla.sonuc belli ama yine de direnmistim 1.6 ghz islemciyi 2.9 mu ne yapmistim.artik bir yerden sonra pcie ekran kartlarini cikarip pci ekran karti takmistik ikimiz de.forumda muhabbeti olmustu hey nickli rekortmen rutbeli biri sey demisti bi o geciyor bi o geciyor misirimi patlattim izliyorum.bu basligin pek misir patlattiracak durumu yok unutulan test sonuclari siralamalar bolumunde oldugu icin ama olsun biz bizeyiz biz zevk alsak yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 26 Ekim 2015; 8:06:39 >

• Mobilden görünüyor ama yinede link koyayimhttp://i.hizliresim.com/YJOJaj.jpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

Konu sahibi guncellemeden ben gene koltugumu alayım :)).
    Ve 4.8 den once sizin 4.625 lik kozunuzu goreyim :))

4.7 ghz

Hemen cevap geliyor. 5930K 4625mhz _ 13328

Resim görünmüyor bazen. Link :https://store.donanimhaber.com/7d/a8/ac/7da8acc93b89376e07fac9eef3dc0b22.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Ekim 2015; 10:41:55 >

• v1.74 mobil i7-3610qm single 1400 multi 5700 vurdu. eGpu kursam darboğaz yapmaz gibi sanki
    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveForSpeed -- 26 Ekim 2015; 23:36:09 >

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Aksama kadar lider sizsiniz. Eve gidince 4.8 ile benc alayim bakalim ne cikacak.

• AC Kiriklar

ekledim ilk sira bakalim aksam ne olacak?

LiveForSpeed

dostum bir de resimli sonuc atarsan hizini filan yazarsan seni de ekleyeyim.
  • İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

4.2 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 26 Ekim 2015; 15:50:38 >
  • Frybench sıralaması yaparsan sonuç atabilirim.
  • Sizi yerinize tekrar alalım :))

http://i.hizliresim.com/8QN5nW.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 26 Ekim 2015; 17:04:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Frybench sıralaması yaparsan sonuç atabilirim.

baya eski bir test ve acilmis basligi bir daha acmaya gerek yok bence ve kolay bir test degil 10 dakika ugrastirmam kimseyi.

http://forum.donanimhaber.com/m_48780012/tm.htm
  • Suppordle

eklendi.

xdeliruzgar

hocam yine dayanamadiniz mi aksam derken 22 23 gibi bekliyordum daha yemek yiyecektik. bir de resimleri link olarak da atin gorunmeyebiliyor 404 dedi mesela ilk baktigimda sonra yeni sayfada acinca gordum.
  • Bugun biraz erken geldim o yuzden sonucta erken geldi.

Sunu soyleyeyim ackırıklar ın elinde super bir işlemci var. Su ana kadar buna amd de dahil olmak uzere %50 den fazla overclock olan bir işlemci denk gelmedi bana. Su andaki işlemcim de o kadar olmaz. Tesiti 4.8 le yaptım 4.9 hadi bilemedin 5.0 a kadar cıkar ama %50 oc demek 5.6 ghz demekki bu ancak ln2 ile cıkılabilecek bir hız bu işlemci icin.
    Olay su bence. alt segmentteki bir işlemcinin bir versiyon sonra eski tepe versiyonunu gececek verimi intel vermez. Bunun sebebi, tuketiciyi korumak falan degil ghz i yukseltip var olan teknolojinin kaymagını yemek. Su anda 5960x i , bir sonraki cıkacak olan 6820k gececek teknolojiyi intel kaymagını yemeden kimseye vermez. Gonlumden gecen 6820k nin 5960x i gecmesidir ama boyle olmayacagını intel ve nvidia(evet nvidia da buna dahil) yasadıgımız bu kadar sene icinde bize gosterdi. Sagolsunlar ne zaman paraya kıyıp bir sistem dizmeye kalksak max. 1 yıl sonra cıkan yeni urunlerini satmak icin hem testlerde hemde driverlarında turlu turlu alicengiz oyunları yaparak eski nesili silmeyi basarıyorlar.

@ACkırıklar ; hocam sistemde gerekli sogutma olmadıgı icin 4.9 ve 5.0 testlerini yapmadım bu sogutma ile en fazla cıkabilecegim hız bu kadar. Ama sunu soyleyebilirim 2 işlemci birbiri ile denk degiller. 4960x in dengi 5960x tir bildiginiz uzere. Eger 4.645ghz lik bir 5960x bulursak orada rahatlıkla 15k degerini goruruz muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 26 Ekim 2015; 17:38:58 >

• İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

Hocam Hey Pix adlı kullanıcı hesabı da bana ait ilk skoru default koymuşum ufak dokunuşla tekrar güncellemiş oldum.

Bu arada i7 920 3.47 GHz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 26 Ekim 2015; 18:29:32 >
  • Suppordle

duzelttim.

xdeliruzgar

zaten bu iki islemcinin kapismasindaki olay birinin yeni model digerinin bir onceki nesil extreme islemciler olmasi yoksa ikisi de 5000 serisi olsa benim dikkatimi cekmezdi o kadar.pilotaj da onemli tabi sen carpan yaparsin ben fsb ya da bus hizi diyelim o sekilde yaparim amd'de de oyledir mesela carpandan gitmekle bus hizindan gitmek ayni olmaz.firmalar urun satabilmek icin turlu numaralar yapiyorlar ama bence intelin extreme serisi islemci alip bir iki senede degistirmemek lazim kac nesil onceki islemcileri bile hala is goruyor.benchler ile test meraki vermeye calisiyorlar ben 2013'te topladim amd 8320 sistemi ben bile ilk 30'a girebiliyorsam extreme islemciler daha uzun sure kullanilabilir yani islemci olayi ile ekran karti olayi biraz farkli ekran kartinda 2 senede isi bitiyor ama oyle ama boyle.oyunlar surekli daha iyi kart istiyor surucusunu oynuyorlar bench cikariyorlar bir sekilde yeni serileri satiyorlar intel extreme islemciler gibi saglam olamiyor hicbir ekran karti.oyunlar daha iyi kart isterken konsollarin ayni kalmasi da ayri bir komedidir normalde konsola gore yapiyorlarsa daha fazla kart istememesi lazim ama sakal efekti sac efekti diye uydur gitsin bisiler cikiyor.konumuz islemci ama nvidia'dan bahsetmissiniz ben de bir iki laf soylemis olayim.bence guzel bir kapismaydi katildiginiz icin tesekkur ederim.

• quote:

Sizi yerinize tekrar alalım :))

http://i.hizliresim.com/8QN5nW.jpg

Ben bitti demeden bitmez.4675mhz...

https://store.donanimhaber.com/6c/a2/bf/6ca2bf9f23d3a10f0ea32da336b694be.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 27 Ekim 2015; 0:49:58 >

• o zaman heyecan devam ediyor diyoruz.
  • Hadi bakalim devam o zaman...
    Aksama kadar gene lider sizsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.