i3-2120 Cpu 3.30ghz işlemcim var stok fanla kullanıyorum bugün pc yeniden başlatırken cpu sıcaklık hatası verdi biosdan bende biraz kapatık tekrar açtım bu sefer sistemim açıldı fakat sistem boştayken 50-60 derece yüklüyken 90-100 dereceye çıkıyor yani programlar öyle gösteriyor fakat programlar 100 derece gösteriyor stok fana elimi koydugumda ne sıcak üflüyor demirine dokunduğumda ise 100 derece kesinle yok soğuk acaba bişeyleri tersmi taktım işlemcimi alalı 1hafta ya oldu ya olmadı orjinal macunu içinde var bu işin aslı nedir bilgisayarda 100 dereceyi gördüğümde kesinle kilitlenme kapanma veya sistemde yavaşlama olumsuz hiç birşey yok performansı devam ediyor fakat 100 derecede iken sistemi yeniden başlatmaya çalıştığımda hata verıyor fakat 100derece oldugunu sanmıyorum 4 programla testettim hepsi aynı sonucu verdi sizce napmalıyım yeni bir soğutucu almalımıyım.
soğutucu işlemciye tam oturmamıştır..tekrardan sağlam bi şekilde oturtmayı dene
Tam oturup oturmadığını nasıl anlıcağız aparatları yerinde hepsi sağlam takılı duruyor.
Macun var mı?
sıcaklık değerlerini neyle ölçtün? speedfan,coretemp gibi farklı farklı programlarla dene belki kullandığın program anakartına uyuşmuyordur. yada soğutucun işlemcine tam oturmamış olabilir soğutucudan tutup hafif kaldırmayı dene ve hareket edip etmediğine bak. sök ve tekrar tak tekrar dene
Macun intelin kendi macunu stok fan üzerinde vardı zaten fakat benim anlamadığım pc 90dan sonra veya daha once geldiğinde kendini kapatması gerekmiyormu programlar ve bios 102 dereceye kadar çıkıyor fakat sistemde ufacık bir performans düşüklüğü yaşamıyorum 102 derecede performanslı çalışan bir işlemci varmıdır sadece yeniden başlattığımda cpu temparature hatası alıyorum sistemi kapatıp tekrar açtığımda sistem sorunsuz açılıyor boştayken 40-60 oyundayken sıcaklığı 80-100 arası ama dediğim gibi ufacık bir performans azalması yok fana dokunduğumda bana soğuk geliyor tekrar tekrar denedim işlemciyi elime aldım söküp elimde tutabiliyorum 30-40 derece sıcaklığı geçniyor tahminimce.
speedfan coretemp ile hepsiyle ölçtüm sonuç aynı elimle çekiyorum herhangi bir montaj hatası gorunmuyor sabit yerinde acaba anakartın algılayıcısında problem olabilirmi ?
1-Fan sök 2-Macun tazele 3-Fanın iyice oturduğunu kontrol et
PC reset falan atıyomu hocam
Kendi kendine rest atma yok sadece yeniden başlat yaptığınızda bios hata veriyor açılmıyor normal kullanımda herhangi bir kapanma hiç bir zaman olmadı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme