Şimdi Ara

İşlemcim 90 - 95 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle forumda yeniyim konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum. Yanlış yerdeyse kusuruma bakmayın.

Benim problemim şöyle; 2- 3 gün önce yeni bir sistem topladım. Tüm parçaları yazmayayım. İntel i5 4690k işlemcim var ve cooler master nepton 120 xl su soğutmam var. Fakat pc yi açıyorum 5 dk sonra boştayken bile CPU 80 90 95 derece civarında dolanıyor. Problem sizce nedir? nereden kaynaklanır? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler.

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 16:54:13 >
  • Fanlar çalışıyor. Sıcaklıklara Speccy diye bir programdan bakıyorum.
  • problemin sogutmada olup olmadigini anlamak icin en kolay yol herhangi baska bir sogutma ile denemek, bu en ucuzundan stock coolerla bile olur.
  • Bu gün tekrar söktüm soğutucuyu bütün parçalarını tek tek oturup oturmadığını kontrol ederek taktım. 30 dk boyunca aralıksız GTA5 oynadım ve grafikler ultra seviyede. Sıcaklığı kontrol ettiğimde 50 derecenin üzerine çıkmadı bile. Belki montaj hatası olmuş olabilir. Gece tekrar deneyeceğim. Çünkü bir ara yine böyle düzelir gibi olmuştu ama ertesi gün aynı sorun başlamıştı. İnşallah artık tamamen çözülmüştür.
  • Pc de yine aynı sorun baş gösterdi. Bu sefer vatana götürdüm. Termal macunu değiştirdiler. Ama şimdi de sıvı soğutucu tünellerdeki havalandırmalar kadar sesli çalışıyor nerdeyse. Çıldırmak üzereyim bir çuval dolusu para döktük yazıktır. i5 4690k işlemciye başka sessiz bir soğutucu önerebilecek var mı?
  • Pompa arızası gibi geldi bana hocam.bilgisayar açıkken bi pompaya dokunun bakalım sıcak mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İzo6_6 İ kullanıcısına yanıt
    Soğutucuyu iade edebiliyormusun para iadesi olursa sıvı soğutma yerine hava soğutma alabilirsin başka bir siteden daha iyi olur vatandaki soğutucular kısıtlı ve pahalı şuan.
  • yerıne oturmamıs baska sey olamaz tekrar takmıs duzelmıs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.