Şimdi Ara

İşlemcim çok mu ısınıyor acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İmzamdaki sistemi bir süredir kullanıyorum. Fakat aklıma takılan bir konu var. İşlemci çekirdeğine yerleştirdiğim sensör işlemci sıcaklığımı 52 derece olarak ölçüyor. Bu değer ramlerimi oc yapmadan önce 46-48 arasıydı. Sorum bu değerler normalmi? Eğer normal değil ise hangi aralık normal kabul edilebilir?
    Not: işlemci fanım Thermaltake Volcano12
    Herkese bol o/c ler....

• dostum..aynı işlemci ve sogutucu bende de var...
    ama benim anakartım msi k7n2...o/c siz sıcaklık:41 derece, o/c li (@2500 mhz) 49-50 derece... (idle)
    load durumunda max.54-55 gordum..bu arada o/c yaparken voltaj 1.775v veriyorum..!!
  • Saolasın mkafkas.
    Ben o/c durumunda 1.8V veriyorum. Ramlere de 2,7 veriyorum. Zaten ısınma bu durumda çok oluyor. Ama bu voltajları vermezsem de o/c yapamıyorum, malum stabilite sorunu. Peki bu işlemci için önereceğiniz sıcaklık aralığı ne. Ben max. 55 görüyorum tam o/c ve load durumunda.
  • benim işlemci oc li iken eskiden loadda 56 dereceye kadar çıkıyordu

ama şimdi 43 dereceyi geçmiyor loaddda (box fan)

ama işin sırrı kasanın kapağındaki fanın cpu fanına direk olarak soğuk hava vermesi
  • işin sırrı resimdeki fanlar
    kasanızda bu tür fanlar olursa ısı sorunu kalmaz
     İşlemcim çok mu ısınıyor acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK555

benim işlemci oc li iken eskiden loadda 56 dereceye kadar çıkıyordu

ama şimdi 43 dereceyi geçmiyor loaddda (box fan)

ama işin sırrı kasanın kapağındaki fanın cpu fanına direk olarak soğuk hava vermesi

ben o direk fan ufleme olayını yaptım...80 mm lik fanla..direk cpu ustune ..ama herhangi bi iyilesme gormedim..kasa kapagı acıktı ustelik...ama arkada egsoz fan yoktu...acaba arka kısmada bi egsoz fan takıp,,kasa kapagını da tamammen kapatsak faydası o zaman mı olur burak? ne dersin?
  • bence olur arkadaki egzoz fanın önemi büyük.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kasa kapağı kapalı olmalı zaten..Cpu üstüne bi fanla soğuk hava + içerdeki havayı dışarı veren ayrı bi fan.Mümkünse dışarı hava veren fan yukarda olsun tabii... Kasa kapağı açıksa kötü zaten.Öyle bi fan takmışsan kapalı olmalı ki işe yarasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.