Şimdi Ara

İşlemcim düşük hızda/voltajda çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımın son 1-2 haftada yavaşladığını farkettim. İlk önce sorunu yazılımsal varsayıp virüs/malware Allah ne verdiyse tarattım, pek bir düzelme göremedim. Windows 10 kullanıyordum, format atıp windows 7 yüksedim, driverları, biosu güncelledim yine bir sonuç alamadım. SSD Life programıyla SSD'ye baktım, bir sorunla karşılaşmadım. En son userbenchmark sitesi vasıtasıyla bilgisayarımın benchmark değerlerine baktığımda bu sonuçla karşılaştım:

http://www.userbenchmark.com/UserRun/1730965

İşlemcinin olması gerektiğinden çok yavaş olduğunu farkettim, intel processor diagnostic tool ile baktığımda ise PASS sonucunu verdi.

CPU-Z ile baktığımda ise işlemci hızının ve voltajının düşük olduğu ortaya çıktı.

Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir, nasıl bir çözüm bulabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistemim:

Intel i5 6500
    AMD 7850
    Kingston HyperX Fury DDR4 8GB 2133 mHz
    Samsung 850 Evo 250GB
    WD Black 500GB
    Xigmatek Tauro 600W

• yükteyken mi çektin ekran görüntüsünü? Yükte olmadığında düşük gösterir.(Aida 64 te öyle idi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 22 Eylül 2016; 17:11:05 >
  •  İşlemcim düşük hızda/voltajda çalışıyor

Bilgisayar yüke girmiyor, sıcaklık&voltaj hep düşük değerlerde kalıyor.
  • Sorunu çözdüm

Linkteki forum sayfasında darkhawk'ın mesajındaki gibi biostan thermal throttling ve eist'yi kapadım, kendine geldi.

Buyurun bu da yeni benchmark sonuçları.

Daha sonra aynı sorunla karşılaşacak arkadaşlar için ibretlik olarak sonucu bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu tepenin ardı münih -- 23 Eylül 2016; 0:21:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Düşük Watt Çekiyor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.